חיפוש

כלים ואביזרים

המטבח יוצא החוצה

יובל סלע טוניס, מנכ"ל משותף בחברת "כרמל דיירקט", מסביר מה כדאי לדעת לפני שקונים מטבח חוץ

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מטבח חוץ
מטבח חוץ
המטבח יוצא החוצה צילום: כרמל דיירקט
המטבח יוצא החוצה צילום: כרמל דיירקט
טלי אשחר גוטליב, בשיתוף כרמל דיירקט
תוכן שיווקי

מזג האוויר הנוח ברוב ימות השנה ושגרת האירוח שכה אהובה על הישראלים, תרמו לעליה משמעותית בפופולריות של מטבחי החוץ בשנים האחרונות. מגפת הקורונה, שקטעה מצד אחד את האירועים החברתיים, חיזקה בצד השני את הצורך בסביבת אירוח ביתית ומאווררת. בין אם זה במרפסת או בגינה, חשוב ביתר שאת שתהיה נוחה, פרקטית ואם אפשר גם מפנקת.

עבור רבים תקופה זו היא הזדמנות להשקיע בביתם, ולהגשים רצונות וחלומות שנדחקו לקרן זווית. לצד מגמה הולכת וגוברת של שיפוצים ועיצוב מחודש, רבים משקיעים בתכנון, בעיצוב וברכישה של מטבחי חוץ, כפי שמעיד יובל סלע טוניס, מנכ"ל משותף בחברת כרמל דיירקט.

לחיי החיים הטובים

אם מישהו צריך עוד הסבר לפריחה של מטבחי החוץ בארץ, הוא בוודאי יכול למצוא אותו בעניין העצום שמגלה הציבור הרחב בנושאים קולינריים, עניין שהיה בעבר נחלתם של אנשי המקצוע בתחום בלבד. ריבוי מסעדות השף, שפע חומרי הגלם וההיכרות עם סגנונות בישול מגוונים ממקורות שונים בעולם – מחוזקים על ידי תוכניות הריאליטי השונות העוסקות באוכל ובבישול. הישראלים, שממילא ידועים כמי שאוהבים את "החיים הטובים", הפכו את המזון העילי לשגרה ומכניסים אותו לביתם. כפועל יוצא של שלל המגמות האלה, טוניס מזהה צמיחה דרסטית של עשרות אחוזים במכירות של מטבחי חוץ. "השלכות הקורונה חיזקו את הביקוש ובהתאם גם ההיצע מצדנו, מתרחב ומתפתח כל הזמן", הוא אומר.

ואם כבר מטבח חוץ, הרוכשים מבקשים לרכוש מגוון מוצרים שישמשו אותם. "בעבר מי שרצה מטבח חוץ קנה גריל גז ומשטח עבודה לצדו", אומר קוניס. "היום מבינים עד כמה חשובה איכות המוצרים, ואנחנו רואים דרישה גוברת למטבח מתקדם, מקיף ומאובזר הכולל בין היתר טאבון, מעשנה, מדיח, טוחן אשפה, משטחי עבודה נרחבים ומקומות אחסון רבים". מטבח מאובזר שכזה, הוא מסביר, מרכז את כל חוויית הבישול והאירוח בחוץ, כך שמי שמבשל ומארח יכול להיות עם האורחים ולא להיות מנותק מהם בזמן ההכנות, "וכך מתאפשר למי שעוסק במלאכת הבישול לעבוד במקום אחד ולא לתזז בין המטבח שבבית לגריל שבחוץ וגם מתאפשר לבשל בו כמעט את כל סוגי האוכל, וכן להתמקצע בתחומים חדשים, כמו עישון בשר או הכנת מנות בטאבון".

מגמה נוספת עליה מצביע טוניס היא השקעה בפן העיצובי. "פעם גריל הגז או מטבח החוץ היו משהו שנמצא בחצר האחורית ושימש את דיירי הבית רק בעת ארוחות 'על האש'. היום הנטייה היא להציב את מטבח החוץ בחזית הבית או במקום מרכזי שרואים אותו מתוך הבית, למשל מהסלון הצופה אל החצר. בהתאם לכך, המגמה היא לייצר מטבחי חוץ מעוצבים, המתאימים בסגנונם לקו העיצובי של הבית כולו – ויש לנו היום מגוון עצום של מטבחי חוץ שמתאימים לכל סגנון: מקלאסי למודרני, מכפרי ועד למראה תעשייתי", הוא אומר.

לתפור בהתאם למידות הלקוח

טוניס מעיד כי עולם מטבחי החוץ כולל "מגוון האפשרויות כמעט אינסופי ומתאים לכל אחד. גם במרפסת של 12 מ"ר אפשר להתקין מטבח חוץ מודולרי הכולל גריל גז, יחידת כיור ומשטח עבודה. הכל כפונקציה של רצון הלקוחות, שטח המרפסת או החצר והתקציב. אנחנו יודעים לתפור מטבחי חוץ בדיוק למידות ולהעדפות הלקוחות; מטבחים בצורת האות ריש, מטבחים צמודי קיר, מטבחים הבאים כיחידה שלמה או מטבחים מודולריים, לצד חיפוי שטח המטבח בפורצלן או בבריקים", הוא אומר.

מפתיע לגלות שעבור התוספת היוקרתית הזו לבית, לא נדרשת חצר רחבת ידיים או גינה גדולה – אלא משטח פתוח מחוץ לבית, עם חיבור לתשתיות כמו גז, חשמל, מים ותאורה. "אנחנו נותנים ייעוץ לגבי כל התשתיות ומיקומן, אבל את החיבור עצמו צריכים לבצע אנשי מקצוע בתחום", הוא מבהיר. "רצוי גם ששטח מטבח החוץ יהיה מקורה כדי שהוא יחזיק מעמד לאורך זמן ולא יינזק בשמש או בגשם. לאחר שהשטח והתשתיות מוכנים - אפשר לתכנן מטבח חוץ לפי הצרכים והרצונות של כל לקוח. אנחנו לוקחים בחשבון גם את כיווני האור והאוויר בשטח, כדי שתפעול המטבח והשימוש בו יהיו אופטימאליים.

לצד התמחות בעולם של סביבת החוץ - גרילים, מעשנות וטאבונים – אנחנו יכולים לייעץ ולספק את כל החבילה של מטבח חוץ במקום אחד", מוסיף טוניס. "השילוב של מגוון רחב של מותגים, והידע המקצועי להתאים ביניהם לבין הרצונות והצרכים של לקוחותינו – הוא היתרון הגדול שלנו", הוא אומר.

בשיתוף כרמל דיירקט

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    צחי אבו (בגדול); למטה מימין: אלון חסן, אלעזר ויגדורוביץ', ישראל ענדען ויעקב איזק

    המחיר: 8 מיליון שקל. התמורה: העברת קרקעות מהמדינה במאות מיליונים

    גור מגידו
    מייקל אייזנברג

    "מייקל הוא איש חכם, אבל הסוד שלו טמון בביטחון העצמי המופרז שלו"

    אופיר דור
    יוסי בן סימון

    "בחיים אני לא אתן לילדים שלי לקנות דירה שהם לא רואים בעיניים"

    שלומית צור
    מאיה רון, מורה לפילאטיס

    כולם עושים את זה. אז למה על "כל שלושה מכונים שקמים שניים נסגרים"?

    שלומית לן
    חזי שבקס (מימין) וישראל מורגנשטרן, שהקימו וניהלו את זק"א ישראל (כיום נקראת יחידה 360). מחברי דו"חות הפיקוח ממליצים לפרק את הגופים שבשליטתם

    חתונה, רכב משפחתי ומיליונים לעמותות: האם זה הסוף של המתחרה של זק"א?

    סימי ספולטר
    רחפן עם סיב אופטי

    "יש פתרון, אני יודע ב-100%": האירוע שבו עשויה להימצא תשובה לרחפני הנפץ