חיפוש

מכבי זה סיפור אישי

דיגיטליים, חדשניים, מותאמים אישית ומגיעים עד הבית - שירותי הרפואה והבריאות שמציעה מכבי שירותי בריאות לתושבי תל אביב-יפו והסביבה הולכים ומתרחבים, ושמים דגש על טיפול אישי ומונגש לכל פלחי האוכלוסייה. ראיון מיוחד עם דניאל ברמן, ראש מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ניידת קידום בריאות בחוף הים | צילומים: באדיבות מכבי
ניידת קידום בריאות בחוף הים | צילומים: באדיבות מכבי
ניידת קידום בריאות בחוף הים צילום: באדיבות מכבי
ניידת קידום בריאות בחוף הים צילום: באדיבות מכבי
דניאל דותן בשיתוף מכבי שירותי בריאות
תוכן שיווקי

אחת המגמות הבולטות כיום בעולם הרפואה, היא רפואה מותאמת אישית. מגמה חדשה שתפסה בשנים האחרונות תאוצה משמעותית מתוך ההבנה שטיפול אחד או תרופה אחת שנכונים ויעילים לכל, הם נחלת העבר. מכאן צמחה ההבנה שכל מטופל זקוק לתרופות, לטיפולים ולשירותים רפואיים בהתאמה אישית למאפייני מחלתו, אורח חייו, ההיסטוריה הרפואית שלו ועוד.

מגמה זו הוטמעה באופן מעמיק ונרחב במכבי שירותי בריאות, שמנגישה בשנים האחרונות שירותי רפואה מותאמים אישית בפריסה ארצית, ובכלל זה גם במטרופולין הגדול במדינה - תל אביב-יפו. מאחר שאזור זה מאופיין במרקם אוכלוסייה אקלקטי מבחינה חברתית, תרבותית ודתית, האתגר הוא לדעת להתייחס לכל אדם ולהתאים את הרפואה המדויקת עבורו.

החברים של מכבי
נכון להיום, מכבי היא קבוצת שירותי הבריאות הגדולה והחזקה בעיר, עם יותר מ-51% מתושבי העיר (250,000) מתוך כ-600,000 חברים בכל אזור גוש דן והמרכז. "אנחנו שמחים לגלות שחברי מכבי בוחרים בנו כל שנה מחדש.

דניאל ברמן, ראש מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות
דניאל ברמן, ראש מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות
דניאל ברמן, ראש מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות צילום: באדיבות מכבי
דניאל ברמן, ראש מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות צילום: באדיבות מכבי

זאת זכות גדולה אבל גם מחייב מאוד. אני מאמין שאנחנו מובילים בתל אביב מזה שנים רבות בזכות השירות, היחס החם, היעילות וההתאמות שאנחנו עושים בשטח בכל יום", מספר דניאל ברמן, ראש מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות.

"החברים שלנו מצפים לשירות מהיר עם מרכיב דיגיטלי משמעותי ועם שירות איכותי, אנושי ונגיש, עדיף במרחק הליכה מהבית ושניתן יהיה לקבוע אותו באפליקציה ולא בשיחת טלפון. אז אנחנו דואגים להגדיל את פריסת המרפאות, את מגוון נותני השירותים ופועלים לקיצור זמני ההמתנה. אנחנו קשובים לשטח, לומדים ומשתפרים כל הזמן.

הדבר החשוב מבחינתי הוא לשמוע את רחשי הלב של חברי וחברות מכבי ואת צורכיהם ולבצע את ההתאמות הנדרשות כדי שנוכל להמשיך להוביל את השירות בעיר. הדגש על שירות אישי ומיטבי הוא חלק מה-DNA התרבותי של מכבי במחוז המרכז ובעיר תל אביב בפרט".

תל אביב-יפו מאופיינת בצבעוניות ובגיוון שלה – מצד אחד חדשנות וליברליות ומצד שני מסורתיות והיסטוריה. האוכלוסייה מאוד מגוונת דמוגרפית: צעירים, ותיקים, חילונים, מסורתיים, דתיים וחרדים. יש שכונות מבוססות ומנגד שכונות עם קשיים, ולעיתים הצרכים משתנים משכונה לשכונה.

מכבי דואגת להנגיש את השירותים המתאימים לכל האוכלוסיות ב-16 מרכזים רפואיים בכל רחבי העיר. "כקופה הגדולה והמובילה בעיר, יש חשיבות רבה להיות בכל מקום ובכל אזור, ולספק מגוון רחב של שירותים. לאחרונה פתחנו בית רופאים חדש בשכונת עג'מי ביפו הכולל רופאים במגוון תחומים, שירות מעבדה ללקיחת דם, מרפאה בריאטרית, בית מרקחת "מכבי פארם" ועוד.

אנו מתכוונים לפתוח מרכז רפואי חדש באזור כפר שלם ושכונת התקווה כהמשך למרכזים הרפואיים שכבר פתחנו בשכונה.

אנו משתדלים בשנים האחרונות לפתח ולהרחיב את השירותים של מכבי בשכונות אלו כדי להנגיש אותם לאוכלוסייה בזמינות רבה. באזור נווה שרת, המאופיין גם באוכלוסייה חרדית, אנו מתאימים את השירות ושפת השירות לאוכלוסייה בשכונה, כדי לספק שירות מלא לכולם", מספר ברמן. "כך גם ביפו, בה יש ריכוז גבוה של דוברי ערבית ורוסית, הנהלת המרחב דוברת ערבית וחלק מנותני השירותים דוברים ערבית ורוסית בנוסף לעברית".

מתחם חיסונים
מתחם חיסונים
מתחם חיסונים צילום: באדיבות מכבי
מתחם חיסונים צילום: באדיבות מכבי

רפואה מותאמת אישית, עד הבית
כחלק מהמהלכים של רפואה מותאמת, הקימה מכבי מרפאות ומרכזים לאוכלוסיות שנדרשות לטיפולים ייעודיים.

"במכבי השלום, בנוסף למרכז מכונים מתקדם, פועלות מספר מרפאות ייחודיות, ביניהן המרכז לבריאות האישה, בו רופאים מומחים מעניקים טיפולים ייעודיים לנשים הסובלות מאנדומטריוזיס – מחלה גניקולוגית הגורמת לכאבים כרוניים, ומרפאה לסוכרת צעירים שנותנת מענה לחברי מכבי שעד היום טופלו רק במסגרת בתי חולים. בנוסף קיימים גם אשפוזי יום ומוקדים ברפואת ילדים, נשים וטראומה ומכונים עם הרופאים הטובים ביותר והציוד המתקדם ביותר שיש".

אחד השירותים החדשים שמכבי מספקת לתושבי העיר הוא ניידות קידום בריאות. בכל פעם מגיעה הניידת לאזור מסוים, מתמקדת בו למשך מספר ימים ומציעה לתושביו פעילויות לקידום המודעות והבריאות, מבדיקות ועד הרצאות.

"אנחנו מביאים את הרפואה לתוך הבית - החבר יכול לרדת מהבית ולקבל שורה של אנשי מקצועי לשירותו, רופאים, פיזיותרפיסטים, אחיות ולהיעזר בהם לפי צרכיו. הניידת יכולה לספק בדיקת לחץ דם, בדיקת נגעים בעור, ייעוץ תזונתי, הדרכת הנקה, טיפולי רפואה משלימה, הרצאות וסדנאות על אורח חיים בריא ועוד.

הכול, כמובן, בחינם לחברים. מדובר בשירות מהפכני, אין עוד דבר כזה בתל אביב. יש נהירה גדולה לניידת, מה שמעודד אותנו להמשיך להגיע לחבר במקום שהוא יבוא אלינו".

שירות חדשני נוסף שיש למכבי הוא אשפוז בית – מערך חדשני המאפשר לחולים במחלות שונות לקבל טיפול בביתם על ידי צוותים רפואיים. "המערך חשוב בכל ימות השנה ובעיקר בתקופת הקורונה. במקום להיות מטופל במחלקות הפנימיות בבתי החולים, עם כל הקשיים הכרוכים בכך, ניתן לשהות בסביבה הביתית המוכרת והנעימה, ולקבל שירות רפואי איכותי עד אלייך".

נוסף למרפאות, מכבי מספקת שירותים רפואיים גם באמצעות החברות בקבוצת מכבי: מכבי טבעי – רפואה משלימה, מכבי פארם – רשת בתי מרקחת, מכבידנט – רשת מרפאות שיניים, מכבי ממבט ראשון – רשת אופטיקה ואסותא – רשת בתי החולים הפרטיים הגדולה בישראל שכוללת שני מרכזיים רפואיים חדשניים ומתקדמים ברמת החייל ובדרך השלום, המציעים טיפולים, בדיקות, מכונים וניתוחים במגוון תחומים רחב.

גאים בקהילה הגאה
גם הקהילה הגאה בעיר זוכה לרפואה אישית ממכבי. "הקהילה הגאה היא נדבך מרכזי וחשוב בתל אביב, וחברי הקהילה חשובים לנו", אומר ברמן.

"הקמנו עבורם שירותים מותאמים אישית, כמו מרפאה ייחודית של מכבי לאוכלוסייה הגאה בכיכר הבימה המונגשת לקהל הלהט"בי ומציעה גם סדנאות כגון: סדנת נישוי קול, והתאמה מגדרית - היבטים פיזיים ופסיכולוגיים. בנוסף, הרופאים שלנו מעבירים הרצאות על בריאות מינית לקהל הרחב גם בבר 'שפגאט'. בשכונות בהן יש קהילה גאה גדולה אנו שותפים לפעילויות הקהילה ומציינים אותן, כמו בשבוע הגאווה".

כיצד באה לידי ביטוי החדשנות בשירותי מכבי?
"מכבי ככלל היא קופה שדוגלת בחדשנות. יש לנו מערך חדשנות, מכון מחקר, חממה טכנולוגית וקרן הון סיכון לחברות הזנק בתחום הבריאות הדיגיטלית בשם EhealthVenture. אנו שותפים מרכזיים עם אסותא בקרן Alive המשקיעה בחברות מתקדמות בתחום הדיאגנוסטי והטיפולי.

מכבי מהווה קרקע פורייה לחברות הזנק ולטכנולוגיה חדשה בתחום הבריאות, אשר בוחנות את הטכנולוגיות והפיתוחים בפיילוט עם הרופאים והמרפאות של מכבי גם במחוז המרכז ובתל אביב, כך שהרופאים שלנו בסופו של דבר הם הבסיס לפיילוט, והטכנולוגיות שמצליחות בפיילוט פעמים רבות מוטמעות במכבי".

אנחנו כבר שנתיים בתוך מגפת הקורונה, כיצד נרתמתם לנושא?
"מפרוץ המגפה מכבי נמצאת במאבק בתחלואת הקורונה ומניעתה. עם פתיחת מבצע החיסונים הקמנו מתחמי חיסונים גדולים בכל רחבי תל אביב מקצה לקצה שנתנו מענה לכל התושבים הן בבדיקות והן בחיסונים.

בגל הנוכחי נבדקו במתחמי הדיגום של מכבי בתל אביב בכל יום אלפי חברים. מבחינת נתוני ההתחסנות של מכבי: כ- 60% מילדי תל אביב בגילאי 5-11 התחסנו עד כה, ו- 65% מבני 60 פלוס קיבלו זה מכבר את המנה הרביעית. מדובר בנתוני התחסנות מאוד מרשימים. ככל שיהיו גלים נוספים, אנחנו ערוכים לכך. במקביל לחיסוני הקורונה חיסנו גם לשפעת אחוז גבוה מאוכלוסיית היעד".

מהו החזון שלכם לשירותי רפואה לקהילה?
"להמשיך להיות פרואקטיביים ולהבטיח שהחברים במכבי יקבלו את השירות המקצועי, הזמין, החם, האנושי והטוב ביותר שיש, תוך הנגשת כלל השירותים הרפואיים שלנו לכל הציבור. זוהי מטרת העל שלנו והייעוד שלנו כקופה המובילה בעיר", מסכם ברמן.

בשיתוף מכבי שירותי בריאות

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מייסדי קרביין שעדיין פעילים בה, אלכס דיזינגוף (מימין), אמיר אליחי (באמצע) ויוני יאטסון

    תביעה שהגישה משקיעה חושפת: איך מתחלק אקזיט של 625 מיליון דולר?

    אופיר דור
    האונייה פנורמיטיס, ממתינה ליד חופי חיפה. שווי הסחורה שבאונייה הוא כ-7 מיליון דולר

    החיטה שגרמה למשבר: צנציפר היא היבואנית של אחד המשלוחים שנחשדים כגנובים

    דניאל שמיל
    US STOCKS

    מי הציף את השוק הישראלי בכל כך הרבה דולרים - והאם זה מסכן את הכלכלה?

    מירב ארלוזורוב
    אילוסטרציה. הסיוע המשפטי במשרד המשפטים רואה בתיק סוגיה עקרונית

    חתם על שכר טרחה באחוזים מהגמלה לכל החיים — ותבע את עורכי הדין

    אפרת נוימן
    ירוחם - נדל"ן

    "מסתובב שם עבריין על גמל, וגובה 800 שקל מכל אדם שבונה וילה"

    שלומית צור
    שיגור טיל טומהוק של צבא ארה"ב, בעת המלחמה עם איראן, במרץ

    בלעדיבלעדי

    בשנתיים: סטארט־אפ הטילים החשאי גייס מאות מיליוני דולרים מקרנות בארה"ב