חיפוש

גישור עסקי

"הגיע הזמן לשנות את השיח העסקי בישראל"

עם למעלה מ-1,000 תיקי גישור אותם ניהלה עד היום, עו"ד אדוה פרי-פז, מהמגשרות המובילות בישראל, זוכה למעמד של כבוד כאשת מקצוע המובילה לתוצאות מוכחות בשטח. לדבריה: "הגישור עבורי הוא שליחות"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
אדוה פרי-פז כהן1
אדוה פרי-פז כהן1
עו"ד אדוה פרי-פז צילום: ואיפור: ליאת שיינין
עו"ד אדוה פרי-פז צילום: ואיפור: ליאת שיינין
גיא פישקין, בשיתוף עו"ד אדוה פרי-פז
תוכן שיווקי

אם תשאלו את אדוה פרי-פז, מגשרת ועורכת דין, מהם הערכים החשובים ביותר עבורה, סביר להניח שצדק וחמלה יתפסו מקום של כבוד בראש הרשימה. במשך שנים עבדה כעורכת דין בתחום הליטיגציה תחת משרדים מובילים וכן בפרקליטות המדינה, אלא שעל אף הישגים משמעותיים אותם רשמה לאורך הדרך, משהו שם תמיד היה חסר.

"אהבתי מאז ומתמיד את העבודה המשפטית. היא עניינה וריתקה אותי, אבל באותה נשימה הייתי מוצאת את עצמי לא ישנה בלילה אחרי זכייה בתיק. במקום לשמוח מעצם הזכייה, הייתי מרגישה צער כלפי הצד השני שזה עתה הפסיד. כנראה שזה חלק מהאופי שלי והדרך שבה חונכתי, להסתכל על שני הצדדים של המטבע", היא מספרת.

עם התחושות המעורבות הללו בחרה פרי-פז לחשב מסלול מחדש. בשלב ראשון פנתה למחוזות בית הדין הארצי לעבודה, שם שימשה כעוזרת משפטית לנשיאה המכהנת, ורדה וירט-ליבנה. במקביל, נחשפה לתחום הגישור בו החלה לעסוק באופן רציף מאז שנת 2007. מאז ועד היום ניהלה למעלה מ-1,000 תיקי גישור, כשהיא מצליחה להוביל לפשרות חסרות תקדים במגזר העסקי במשרד במגדלי עזריאלי בתל-אביב, לרבות בתובענות ייצוגיות, ענייני מקרקעין, חברות, שותפויות, הייטק והיד עוד נטויה.

"הגישור עבורי הוא שליחות", מכריזה פרי-פז. "אני רואה בו באמת ובתמים כהזדמנות להפוך את העולם בחלקת האלוהים הקטנה שלי למקום טוב יותר, כזה שמאפשר שיח שמכבד את שני הצדדים ומספק להם קשת רחבה יותר של פתרונות".

"גישור בין שותפים – ממש כמו גישור לפני גירושין"

הידע המשפטי הרחב אותו צברה פרי-פז במרוצת השנים בשילוב עם מקצועיות והקפדה על ניהול הליך הגישור עד לרמת הפרטים הקטנים ביותר, ביססו את מעמדה כאחת מהמגשרות המובילות כיום בישראל (ליתר דיוק, היא מדורגת ברשימת שבעת המגשרים המובילים של Dun’s100 לשנת 2023).

על מנת להמחיש ולו במעט את סודות הגישור שמאחורי הקלעים המתנהלים בין כתלי משרדה, בחרה לשתף באחד מתיקי הגישור המורכבים ביותר, אותם ניהלה זה מכבר ביד רמה. "מדובר על שני שותפים קבלנים, אחד מביניהם אף נחשב לאחד מהקבלנים המובילים במשק. השניים רצו להקים יחד פרויקט מגורים וקניון במרכז הארץ, אולם בדרך התגלעו ביניהם סדקים ופערי אמון, עד לכדי תביעה לפירוק השותפות. כמקובל בסוג כזה של גישור, שבה מידת השבר בין הצדדים מזכירה ממש גישור בין בני זוג העומדים בפני גירושין, נדרשתי לפעול בדרכים יצירתיות כדי לנסות ולפשר אל מול הפערים הקיימים. במהלך הגישור כל צד למד להכיר את היתרונות היחסיים של הצד השני, תוך בחינת שורה של פתרונות אפשריים שנועדו לאפשר הגעה לעמק השווה. בסופו של תהליך ממוקד, הגענו להחלטה על מנגנון הסכמה שהצליח הרבה מעבר למצופה, עד כדי כך שהאמון בין השותפים נבנה מחדש, הם המשיכו בהצלחה יחדיו בפרויקט".

איך את מסבירה מקרה שכזה?

"אני חושבת שנקודת הקסם של הגישור הייתה כאשר אחד מהצדדים הראה נכונות ללכת לקראת הצד השני. הגישור הצליח לבנות אמון ולטוות חזון של כל אחד מהצדדים למציאות. ככלל, הגישור טומן בחובו הרבה מאוד אלמנטים פסיכולוגיים, כשלפעמים מספיק צעד אחד 'קטן' על מנת לשבור מחסומים ולהפוך את החוויה הפחות נעימה לשונה לחלוטין. כאן אני סבורה שלעורכי הדין יש חשיבות מאוד גדולה, במיוחד בתחום הגישור האזרחי/מסחרי. העובדה שאין להם מעורבות רגשית בסכסוך נזקפת לזכותם".

עו"ד פרי-פז מנצלת את הבמה בניסיון לקדם מיזם ייחודי פרי עטה הדוגל בשינוי השיח העסקי בישראל, שמתאפיין לא פעם בהיותו שדה קרב. "אני מאמינה שהגיע הזמן לשנות את השיח העסקי בישראל, ממקום רווי מאבקים ואמוציות לכזה המתנהל בצורה גישורית ומכבדת יותר. זוהי בדיוק הסיבה שהחלטתי להרים את הכפפה וליזום מפגש של אנשי העסקים המובילים בישראל בתחום. צו השעה עבור כולנו הוא להתאחד יחד תחת מסר מפייס. עלינו לזכור שאנו צריכים לשמש דוגמה ולהוכיח כי ניתן לפתור גם סכסוכים ומחלוקות, גם מורכבים במיוחד, בדרכי נועם. חשוב לי לומר שזוהי יוזמה חברתית א-פוליטית שהינה פתוחה לאנשי עסקים מכל הדרגים במשק. אין לי ספק שיחד, בכוחות משותפים נוכל להוביל את החברה הישראלית קדימה למקום טוב יותר".

עו"ד מגשרת אדוה פרי-פז

מגדלי עזריאלי (המגדל העגול, קומה 24), דרך מנחם בגין 132, תל-אביב03-6120310 | 050-2666210|pripaz.com |adva@pripaz.com

בשיתוף עו"ד אדוה פרי-פז

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בית הדין לעררים תל אביב
לכתבה של בר פלג
בית דין עררים
ת"א
תא
בית משפט
כיסא שופטת ריק אולם בית משפט
סמל המדינה

    המתמחים עושים עבודה מצוינת עם AI. אבל האם הם לומדים להיות עורכי דין?בעזרת AI המתמחה מגיש לעורך דין מסמך מנומק תוך שעה. אז איפה הבעיה?

    עידו באום
    חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן

    הרבה אנשים עשו כסף מהחלום הזה — אז איך קרסה החברה ב–19 מיליארד שקל?

    חגי עמית ומיכאל רוכוורגר
    רפי סער, ראש עיריית כפר סבא, שנעצר היום בחשד למרמה וקבלת שוחד

    הטבה לחברת נדל"ן, הלוואה ומלחמה במהנדסת: מה קדם למעצר ראש עיריית כפ"ס?

    הדר חורש
    אילוסטרציה

    האיום הגדול על רווחי הבנקים: סוכני AI שיעצרו את עושק העו"ש

    סמי פרץ
    המרחצאות בחמר גדר

    150 מיליון שקל על מרחצאות ותנינים: השקעת הענק של משפחת תשובה בחמת גדר

    ענת ג'ורג'י
    פליי דובאי

    עדות מבפנים: הפרצה שאיפשרה לטרוריסט להטיס מטוס לנתב"ג - והפתרון המהיר