חיפוש

Groove תל-אביבי כובש את העולם

מיזם קולינרי ישראלי, ברוח העיר תל-אביב, יצא אל העולם, להכיר לו את הישראליות מזווית שונה וטעימה. שפים, ייננים ואושיות פודיז כובשים בהצלחה ערים, ברים ומסעדות בעולם ומביאים אליהם את ישראל האחרת

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
צילום: גרוב תא אורלי סגל
צילום: גרוב תא אורלי סגל
השף יהונתן שרביט | צילום גיל אבירם
השף יהונתן שרביט | צילום גיל אבירם
יובל בן משה
תוכן שיווקי

פרויקט Tel-Aviv Groove כבש באוקטובר 2022 את לוס אנג'לס ומאז הספיק לבקר גם בניו-יורק, לחזור ללוס אנג'לס ולתכנן רשימת יעדים בצפון אמריקה ובאירופה לשנה הקרובה. מדובר בסדרות אירועי פופ אפ שיזמה אורלי סגל, אשת הקולינריה הישראלית, שעוסקת ביחסי ציבור, הפקה, תוכן ורעיונאות לקולינריה ולתיירות בישראל.

"במהלך 20 שנות עשייה קולינרית, הפקתי רבות עבור לקוחותיי. זו הפעם הראשונה שמדובר בפרויקט שהוא כולו שלי, לא של מיוצג או לקוח. פרויקט החלומות בו אני מציגה את המטבח הישראלי שלי ושל חבריי, מטבח עדכני, שמח ומרתק עם צבע, ניחוחות וטעמים מעיפים, ומקצב ישראלי וצעיר של העיר תל-אביב", מסבירה סגל.

הכל בגלל האהבה
לכל אחת מסדרת אירועי הפופ אפ Tel-Aviv Groove, היא בוחרת צוות שפים וסומלייה ישראליים לביקור בעיר אחרת בעולם. הצוות מתארח אצל עמיתים קולינריים מקומיים כמו מסעדות, מלונות ועוד. יחד הם יוצרים ארוחות משותפות שפתוחות לקהל הרחב. בין הארוחות גם סדנאות בישול, טעימות יין, שמני זית וויסקי ישראלי, ועוד פעילויות שונות.

"הכל התחיל מסיפור אהבה ענק. התאהבתי בבחור בריטי שמתגורר בלוס אנג'לס, ותהיתי כיצד אשלב את האהבה שלי עם היצירה שלי", מסבירה סגל ומבקשת: "אל תשאלו מה עם הבחור".

צוות השפים והיזם | צילום: גיל אבירם
צוות השפים והיזם | צילום: גיל אבירם
צוות השפים ואורלי סגל היזמית | צילום: גיל אבירם
צוות השפים ואורלי סגל היזמית | צילום: גיל אבירם

הסדרה הראשונה של Tel-Aviv Groove התקיימה בלוס אנג'לס. עיר שהייתה זרה לחלוטין לסגל. "הגעתי לפגישות בעיר, לשמחתי פגשתי גם חברים ותיקים כמו יואב שוורד (בעלים של שתי מסעדות בעיר), עיתונאים מפרגנים בצורה יוצאת דופן, מסעדנים מקומיים סקרניים ובעיקר קהילה יהודית וקהילת פודיז סקרנית ותוססת. העיר הצבעוניות אמנם מלאה בפסטיבלים ובאירועים, אבל מסתבר שהייתה צמאה לעוד טעמים וניחוחות".

אירוע הבכורה נפתח במסיבת קוקטייל במסעדת Nua בברלי הילס. עם השמע שעת הפתיחה, הגיע למסעדה נחשול של אנשים מפודיז מקומיים, נציגי ארגונים יהודיים, ואנשים נוספים שרצו לחוות מסיבת קוקטייל תל-אביבית. על קירות המסעדה הוקרן וידאו ארט עם יצירות של אמנים ישראלים, ביניהם יצירת של ג'רי שי סריג, ירמי אמסטר וגיל אבירם, בעריכתו של אנטולי קרינצקי. השפים שלקחו חלק בסדרה הראשונה היו: השף קובי בכר, השף יהונתן שרביט והשפית דנה לי ברמן. השלושה יצרו מנות צלחת ישראליות וצבעוניות שיצאו אל הקהל שהסתובב בין דוכני יין וקוקטיילים. ברקע, די.ג'י ישראלי מקומי מנגן שירים ישראלים המושמעים כמובן גם בתל-אביב. הסומלייה אפי כוץ הסתובב במהלך שבוע האירועים בלוס אנג'לס בין המסעדות, הטעים את הסועדים, ערך טעימות של יינות ישראלים לעיתונאים ולבעלי חנויות יין, שפים ומסעדנים מקומיים.

צילום: גרוב תא אורלי סגל
צילום: גרוב תא אורלי סגל
השפים נדב גרינברג ויהונתן שרביט | צילום: גיל אבירם
השפים נדב גרינברג ויהונתן שרביט | צילום: גיל אבירם

"נותני החסות באירוע הבכורה היו אמריקאים למעט יקב בנימינה, שליווה אותנו באמצעות המפיק האמריקאי שלו. לשמחתי בעקבות התגובות הנלהבות היקב המשיך אתנו לסדרות השנייה והשלישית, בהן השתתפו יצרנים ישראלים נוספים שביקשו להצטרף אל החגיגה הקולינרית שלנו".

מאזטים בבית כנסת
התקשורת המקומית פרגנה והריעה למיזם, ורשימות ההמתנה להשתתף בסדרות הבאות הלכה וגדלה.

"אנחנו מקפידים לשלב מגוון של מסעדות בכל סדרה ממסעדות קז'ואל שמתאימות לצעירים ועד מסעדות יוקרה שיציעו ארוחת טעימות בהשראת תל-אביב, סדנאות, אירועי קוקטייל ואפילו אירוע פרטי שהתקיים בבית כנסת בלוס אנג'לס. האירוע הביא אל המשתתפים מטעמיה המשובחים של הארץ: טעימות שמני זית של פתורה, הרמת כוסית עם יינות של יקבי בנימינה ווויסקי תל-אביבי של מילק אנד האני, מאזטים של השפים הישראלים, וארוחת ערב שיצר השף יוסי שרף לקהל התורמים של בית הכנסת. הסועדים והצוות, יצאנו באופוריה שליוותה אותנו ימים ארוכים".

צילום: גרוב תא אורלי סגל
צילום: גרוב תא אורלי סגל
השף יוסי שרף עם סושף מקומי | צילומים: גיל אבירם
השף יוסי שרף עם סושף מקומי | צילומים: גיל אבירם

באירועים האחרונים שהתקיימו בחודש פברואר ליוו את הפרויקט השף יהונתן שרביט, השף יוסי שרף, השף דניאל שליט והסומלייה שירלי קדוש. משם המשיך הצוות ללוס אנג'לס וחבר אל השף דניאל שליט, ביחד יצרו קוקטייל שישי בבית הכנסת קהילת ישראל, ארוחת שבת פרטית ועוד.

"זו שגרירות אמיתית", אמר לארי גילמן השחקן והוסיף: "מעולם לא התעניינתי בישראל. הצלחתם לרגש אותנו". ב-Jewish Journal נכתב שזהו "פרויקט הזוהר התל-אביבי אשר ירגש אתכם".

יעדיו הבאים של המיזם בשנת 2023 יהיו לונדון, מיאמי, לוס אנג'לס, פריז ואולי אפילו לאס וגאס ושיקגו. כל זאת יחד עם השף יהונתן שרביט, שמצטרף לסגל וישמש המנהל הקולינרי, להפצת הבשורה הקולינרית הישראלית.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משרד סופטליין רוסיה

    מלכודת ה-32 אלף שקל בחודש: מובטלי ההייטק מתקשים להחליף מקצוע

    רותי לוי
    הנדסת חשמל בר אילן

    "פתחנו את ההרשמה והייתה התפוצצות. בשבוע הקפצנו פעמיים את ציון הקבלה"

    אוריאל שכטר
    2025 הייתה שנה פנטסטית למשקיעים הישראליים

    הקרנות שהובילו את טבלת התשואות בינואר - וכמה הניבו מסלולי S&P 500

    ג'ניה וולינסקי
    אליכין

    מהרגע הראשון היישוב הזה היה יוצא דופן לעומת הקיבוצים והמושבים סביבו

    ענת ג'ורג'י
    שלומי עוז  " עוז קרמיקה " ב"ב

    "לואי ויטון של הקירות": החנות לחומרי בניין שנהפכה לרשת ענק לקרמיקה

    שלומית לן
    בנימין נתניהו ויוסי שלי בביקור במפעל סינרג'י באפריל 2023

    עורך הדין שחילק הוראות במייל ללשכת נתניהו תובע 14 מיליון שקל