חיפוש

"אי אפשר לחכות עם ההיערכות למשבר האקלים"

גיל פרואקטור: לפי שעה ישראל לא עומדת ביעדים שלה, ולכן אנו דוחפים לחקיקתו של חוק אקלים ראשון. עסק יידרש לבחון את שרשרת האספקה שלו ולהיווכח שהוא מפחית פליטות, אחרת לא יוכל להתמודד על מכרזים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
פאנל השגת יעדי קיימות
פאנל השגת יעדי קיימות
מיכל פעילן, דורית בנט וד"ר גיל פרואקטור צילום: דרור סיתהכל
מיכל פעילן, דורית בנט וד"ר גיל פרואקטור צילום: דרור סיתהכל
עומר כהן
תוכן שיווקי

"סחר בפליטות פחמן הוא כלי כלכלי בהתמודדות עם המעבר לאנרגיה נקייה, כך שהוא מתמרץ מעבר לאנרגיה נקייה מפליטות", כך אמרה דורית בנט, יועצת אנרגיה מקיימת ומייסדת אילת-אילות אנרגיה מתחדשת. בוועידת אימפקט 2030 של TheMarker Labels אמרה בנט כי "הבעיה היא שבעוד שהמנגנון הוא גלובלי, כלומר נחתם בין מדינות ותלוי-הסכמות, הגופים הפרטיים שרוצים להשתמש במכסות על מנת לקבל תמלוגים נתקלים בקשיים". לדבריה, הפחתת פליטות באמצעות מנגנונים אלה לפי שעה אינה אפשרית. "ישראל שואפת להגיע ב–2030 ל–30% אנרגיות מתחדשות ו–27% הפחתת פליטות", ציינה בנט, "באנרגיות מתחדשות אנחנו מתקרבים ליעד, אולם בהפחתת פליטות אנחנו לא בכיוון".

"ישראל היא 'הוט ספוט' מבחינת ההשפעה של משבר האקלים", אמר ד"ר גיל פרואקטור, מנהל אגף בכיר אנרגיה ואקלים במשרד להגנת הסביבה. בפאנל "השגת יעדי הקיימות — אתגרים והזדמנויות של המגזר העסקי" בהנחיית עיתונאית חדשות 12 מיכל פעילן, הסביר פרואקטור קביעה זו משתי בחינות: "גם כי אזור אגן הים התיכון מושפע מאוד מההתחממות הגלובלית, אך גם כי העולם עובר לכלכלה דלת-פחמן — והכלכלה הישראלית אינה ערוכה לכך". לדבריו, די באימוץ מנגנון המיסוי של האיחוד האירופי, שמטיל מיסים על פחמן, כדי להתמודד עם סוגיה זו. "עסק יצטרך לבחון את שרשרת האספקה שלו ולהיווכח שהוא מפחית פליטות, אחרת לא יוכל להתמודד על מכרזים".

פרואקטור הבהיר כי לפי שעה ישראל לא מצליחה לעמוד ביעדים שלה. "זו אחת הסיבות שאנחנו דוחפים לחקיקתו של חוק אקלים ראשון בישראל", העיד, "וכן להעברתו של מס פחמן שאני מקווה שיאושר בוועדת הכספים עוד שישה שבועות ולצעדים קריטיים נוספים". לדבריו, אין לנו את המותרות להמתין עם המעבר לכלכלה הערוכה להתמודד עם משבר האקלים המחריף. אחד האתגרים במשרד להגנת הסביבה הוא לחבר את מכלול התועלות שיש להפחתת פליטות גזי חממה."אנו מבינים שקידום אנרגיה מאופסת פליטות קשורה לביטחון אנרגטי ולרציפות תפקודית", הסביר. לדבריו, אם היתה רגולציה מחייבת המשולבת תמיכה ופיתוח, היינו מקבלים מצב שבו בכל חניון יש פאנלים סולאריים עם אגירה. "בסופו של דבר מדובר גם בעניין כלכלי — וזה הפרמטר שאיתו אנחנו צריכים ללכת קדימה", סיכם פרואקטור.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משרד סופטליין רוסיה

    מלכודת ה-32 אלף שקל בחודש: מובטלי ההייטק מתקשים להחליף מקצוע

    רותי לוי
    הנדסת חשמל בר אילן

    "פתחנו את ההרשמה והייתה התפוצצות. בשבוע הקפצנו פעמיים את ציון הקבלה"

    אוריאל שכטר
    2025 הייתה שנה פנטסטית למשקיעים הישראליים

    הקרנות שהובילו את טבלת התשואות בינואר - וכמה הניבו מסלולי S&P 500

    ג'ניה וולינסקי
    אליכין

    מהרגע הראשון היישוב הזה היה יוצא דופן לעומת הקיבוצים והמושבים סביבו

    ענת ג'ורג'י
    שלומי עוז  " עוז קרמיקה " ב"ב

    "לואי ויטון של הקירות": החנות לחומרי בניין שנהפכה לרשת ענק לקרמיקה

    שלומית לן
    בנימין נתניהו ויוסי שלי בביקור במפעל סינרג'י באפריל 2023

    עורך הדין שחילק הוראות במייל ללשכת נתניהו תובע 14 מיליון שקל