חיפוש

"כנס HLS וסייבר הוא הזדמנות עסקית ייחודית בעבור חברות ישראליות ובינ"ל העוסקות בתחומי הגנת המולדת והסייבר"

מדינות העולם מגלות עניין רב בפתרונות הישראליים, הן בחזית הסייבר והן בתחום ביטחון המולדת, בשל האתגרים המשמעותיים עימן הן מתמודדות. פנינו לארבעה מבכירי מערך הנספחים הכלכליים של מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, המקדם את כנס הסייבר וה-HLS בקרב לקוחות ושותפים עסקיים פוטנציאליים ברחבי העולם, כדי שיספרו על הביקושים לטכנולוגיות ישראליות בתחומי ביטחון הפנים, הגנת המולדת וסייבר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock

המטה בירושלים
נתן צרור, מנהל דסק סין ומנהל התערוכה מטעם מינהל סחר חוץ

נתן צרור | צילום: לע"מ
נתן צרור | צילום: לע"מ
נתן צרור | צילום: לע"מ
נתן צרור | צילום: לע"מ

"אל מול תקופה הולכת ומתמשכת של אי וודאות גלובלית, האתגרים להם נדרשים ארגונים, חברות ואף מדינות הולכים ומתרבים. לאחר שנתיים בהן השכיל העולם לסגל נורמות עבודה מרחוק והאיץ תהליכי דיגיטציה ומחשוב בכל תחום אפשרי, נדמה כי האנושות התקדמה בצעד נוסף אל עבר המרחב הווירטואלי. תהליכי עבודה שונו, מרחקים התקצרו וגם אנחנו במינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה כבר התרגלנו לרעיון של "משלחות וירטואליות". אך לצד היתרון הגדול טמון גם סיכון ענק - ברחבי העולם נרשמה קפיצה אדירה בתדירות ועצימות תקיפות הסייבר. זאת לצד אתגרי ביטחון המולדת השוטפים שהביא לצידו וירוס הקורונה וכעת האתגרים הגיאו-פוליטיים באירופה.

ישראל, הידועה כמעצמת סייבר וביטחון עולמית, ממצבת עצמה כספקית פתרונות טכנולוגיים מובילה לרבים מהאתגרים החדשים והישנים בתחום. כנס הסייבר וה-HLS, אשר מתקיים השנה באופן פיזי לראשונה מאז פרוץ הקורונה, הוא הזדמנות עסקית ייחודית בעבור חברות ישראליות ובין-לאומיות העוסקות בתחום. מערך הנספחים הכלכליים של מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מוביל את קידום הכנס בקרב לקוחות ושותפים עסקיים פוטנציאליים ברחבי העולם. עשרות משלחות המונות מאות אנשי ונשות עסקים בכירים ממגוון ארגונים עסקיים, ממשלתיים ואחרים מרחבי העולם יגיעו לכנס בהזמנת מערך הנספחים, במטרה לקיים פגישות עסקיות איכותיות עם החברות הישראליות המציגות.

"מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מגבש ומוביל את מדיניות סחר החוץ של מדינת ישראל, במטרה להגביר את כושר התחרותיות של התעשייה הישראלית. כחלק מסך הכלים שעומדים לרשותו של המשרד, מפעיל המשרד מערך של נספחים ונספחות כלכליים הפרוסים בכ-45 בירות סחר ברחבי העולם ופועלים בשגרה ובאירועים מיוחדים לקידום היצוא ומשיכת השקעות זרות במדינות היעד. בעזרתם של קציני סחר מקומיים, המעורים בתעשייה המקומית, מסייעים הצוותים לייצואנים הישראליים לחדור לשווקים חדשים ולהתגבר על מכשולים וחסמים מקומיים".

גרמניה
אסתר אליאס, ראש הנציגות הכלכלית בברלין, ודורון חמו, ראש הנציגות הכלכלית במינכן

אסתר אליאס | צילום: רותי צונץ
אסתר אליאס | צילום: רותי צונץ
אסתר אליאס | צילום: רותי צונץ צילום: אסתר אליאס | צילום: רותי צונץ
אסתר אליאס | צילום: רותי צונץצילום: אסתר אליאס | צילום: רותי צונץ
דורון חמו | צילום: לע"מ
דורון חמו | צילום: לע"מ
דורון חמו | צילום: לע"מ
דורון חמו | צילום: לע"מ

"למעלה מ-30 חברי משלחת מגרמניה, ביניהם מפכ"לי משטרה, מנהלי חברות ביטחוניות, מנהלי מחלקות סייבר של קונגלומרטים גרמנים וכתבים יגיעו לישראל בהזמנת הנספחויות הכלכליות של משרד הכלכלה והתעשייה בברלין ומינכן.

"הממשל הפדראלי בגרמניה החל לעודד ולתמוך בתהליכי דיגיטציה עוד בטרם התפרצות הקורונה, ובאופן נמרץ עוד יותר לאחריה. תהליכים אלו הובילו להאצת הטמעת חדשנות, גם ממקורות זרים, בתעשייה הגרמנית השמרנית. לצד זאת, ולצד התמורות הגיאו-פוליטיות ביבשת, אנו עדים לתקיפות סייבר כלפי גופים מוסדיים וכלפי התעשייה בגרמניה, תקיפות אשר מובילות לעיתים לשיתוק זמני, וכתוצאה מכך לביקוש גובר להגנה על המפעלים והתשתיות הגרמניות ולחיפוש אחר פתרונות - גם באקו-סיסטם הישראלי, שזוכה למוניטין גבוה בתחום.

"הצרכים בצד הגרמני רבים ומגוונים ונעים מאבטחת תשתיות קריטיות ומעבר לדיגיטליזציה ארגונית, ועד לשיפור יכולות הניתוח בפענוח פעילות פלילית. יתרה מכך, הצד הגרמני מוכן לשתף פעולה בתחום המו"פ והמסחר ואף להשקיע ישירות בחברות ישראליות, כל זאת בכדי להפוך את גרמניה ליעד לא אטרקטיבי לתוקפים. השילוב בין רוח היזמות והחדשנות הישראלית לבין הכלכלה הגרמנית החזקה באירופה, מהווים כר עסקי לשיתופי פעולה פוריים ולעתיד בטוח יותר.

על אף טבען החסוי של מרבית העסקאות בתחום זה, ישנם מספר 'סיפורי הצלחה' מהתחום בהובלת הנספחויות בגרמניה. כך למשל, השותפות בין BOSCH ו- Anyvision הישראלית שנקראת 'Better Tomorrow' הובילה לפיתוח כלי מעקב טקטי מתקדם המשולב במערכת הווידיאו הנוכחית של Bosch. דוגמה נוספת היא רכישתה של XM Cyber על-ידי Schwarz Gruppe, קבוצה בעלת מחזור של מעל 120 מיליארד דולר, המתעתדת להשתמש בפתרון הישראלי לאבטחת כלל מערכות הקבוצה. גם מדינת באדן וירטמברג חתמה על מזכר הבנות עם מערך הסייבר הלאומי של ישראל בזכות עשייה של הנספחות הכלכלית במינכן. חברות ישראליות נוספות המעוניינות להיעזר בשירותי הנספחות לחיבור לגורמי תעשייה וממשל בגרמניה מוזמנות לפנות אלינו".

קניה ומזרח אפריקה
ברק גרנות, ראש הנציגות הכלכלית בניירובי, קניה

ברק גרנות | צילום: לע"מ
ברק גרנות | צילום: לע"מ
ברק גרנות | צילום: לע"מ צילום: ברק גרנות | צילום: לע"מ
ברק גרנות | צילום: לע"מצילום: ברק גרנות | צילום: לע"מ

"כ-35 נציגי חברות עסקיות וגורמי ממשל - קנייתים ואפריקאים - צפויים לקחת חלק בכנס ותערוכת HLS & CYBER 2022 בישראל. הנציגים, המייצגים ארגוני ביטחון, חברות סייבר ו-HLS וכן רשויות ממשלתיות בקניה, אוגנדה, האיחוד האפריקאי, טנזניה ומדינות נוספות במרחב, מביעים עניין רב בפתרונות הישראליים, הן בחזית הסייבר והן בתחום ביטחון המולדת, בשל האתגרים המשמעותיים עימן מתמודדות מדינות אלו.

"קניה ושכנותיה מתמודדת מזה שנים עם ארגון הטרור האיסלמי א-שבאב, שבמסגרת פעילותו הוביל מתקפות על שגרירויות (1998), ערי בירה (2010), קניונים (2013), אוניברסיטאות (2015), בתי מלון (2017, 2019), מתקנים צבאיים אמריקאים ואפריקאים (2020) ועוד. איום הטרור, מצטרף לאתגרים בחזית הפלילית, המשפיעה על שלום הציבור בקניה ומזרח אפריקה באופן יום יומי.

"בחזית אחרת, המאפיינת כלכלות מתפתחות בעולם, עולה קרנם של הארנקים הדיגיטליים, השירותים הממשלתיים הדיגיטליים, אפליקציות ואתרי הקמעונאות וכיוצ"ב. אלה מחליפים במהירות את השימוש במזומנים, כרטיסי אשראי, תעודות זהות והזדהות ומסמכים פיזיים שונים, בתכתובות דיגיטליות, תשלומים דיגיטליים, תעודות זהות דיגיטליות ותיעוד רישומים רפואיים באופן דיגיטלי. שינוי מהיר זה חושף את הבנקים, מערכות התקשורת, חברות הסלולר, רשויות השלטון וחברות התשתית הלאומיות לאיומי סייבר ומתקפות מצד גורמים פליליים וגורמי טרור. כפועל יוצא, מתחזק העניין בקרב רשויות החוק, ארגוני הממשל והמגזר הפרטי בפתרונות שיש לישראל להציע בתחומי הסייבר וביטחון המולדת גם יחד. בין הגורמים אותם צפויות החברות הישראליות לפגוש במסגרת הכנס והתערוכה ניתן למנות את AFRICAN UNION, Kenya Ministry of ICT, Uganda Communications Commission ועוד".

תאילנד
תומר שפילמן, ראש הנציגות הכלכלית בבנגקוק

תומר שפילמן | צילום: עודד קרני, לע"מ
תומר שפילמן | צילום: עודד קרני, לע"מ
תומר שפילמן | צילום: עודד קרני, לע"מ
תומר שפילמן | צילום: עודד קרני, לע"מ

"המודעות לאבטחת סייבר בתאילנד עלתה באופן דרמטי בשנים האחרונות, לאחר התקפות סייבר על הבנקים, בתי החולים והמוסדות הגדולים במדינה. במסגרת הניסיונות של הממשלה התאילנדית להסדיר את תחום הסייבר למנוע התקפות נוספות, נחקק 'חוק הסייבר', שבמסגרתו הוקמה רשות הסייבר הלאומית (National Cyber Security Authority) האמונה על הרגולציה, הכשרת כוח האדם, רכש של טכנולוגיות סייבר, הגנה על תשתיות קריטיות ומתן מענה לצרכי התעשייה והממשלה.

"הנספחות הכלכלית בתאילנד זיהתה את הפוטנציאל ומסייעת באופן שוטף לגופים תאילנדים לאתר פתרונות סייבר ישראליים ולסייע לחברות ישראליות לחדור לשוק התאילנדי. כמו כן, הנספחות הובילה לחתימת מזכר ההבנות בין מערך הסייבר הלאומי הישראלי לבין ה-NCSA התאילנדי לשיתוף פעולה בתחום הסייבר, מזכר ההבנות הראשון של NCSA עם מדינה אחרת.

"לקראת אירוע HLS&Cyber, פעלה הנספחות הכלכלית בשיתוף מכון היצוא ונספח המשטרה בבנגקוק להזמנת גורמי מפתח מתאילנד. משלחת של כ-40 מבקרים וביניהם בכירים ממשטרת תאילנד ומהתעשייה המקומית תבקר בתערוכה ותקיים פגישות עסקיות עם המציגים הישראלים. עבור כל גורם ביצעה הנספחות תהליך סקאוטינג ממוקד בהתאם לצרכיו ונבנה לוח זמנים אישי לתקופת התערוכה ולאחריה. אנו מזמינים חברות ישראליות נוספות לפנות אלינו".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    שכונה חדשה בנתיבות

    "יש לי חשק לאיזו חסידות טובה": האזור בארץ שהולך ומתחרד

    טלי חרותי-סובר
    קניון אילון, כיום. תמהיל מוצלח

    האם מלכת הקניונים בדרך לאבד את הכתר?

    ירדן בן גל הירשהורן
    פרדס חנה 2026

    "הוותיקים מרגישים שהיישוב נהרס, אבל הקרקע שלהם שווה כיום 5 מיליון שקל"

    שלומית צור
    לומבוק אינדונזיה

    "מי שקנה פה לפני 20 שנה חצי דונם במאות דולרים, היום מוכר במאות אלפים"

    גילי מלניצקי
    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    קו הרקיע של מיאמי, פלורידה

    "בישראל הייתי גר בקומה רביעית, בלי מעלית. פה יש לי בית של 500 מטר"