האיומים על אבטחת המידע הולכים ומתרבים בשנים האחרונות, כאשר עוד ועוד נקודות בשגרת העבודה הופכות פגיעות לפריצה וגרימת נזק. ארגונים רבים מגיבים לכך ברכישת כמה מוצרי אבטחה שונים, כדי ליצור חליפת אבטחה מלאה. אך בחברת Sasa Software הישראלית מציעים גישה אחרת, והמוצר החדש שהשיקו לאחרונה, Gate Scanner Security Dome, משלב שש יכולות קריטיות וכלים חיוניים, כאשר טכנולוגית ה-CDR (Content Disarm And Reconstruction) מוטמעת כחלק אינטגרלי מהמוצר.


"השילוב הזה מאפשר ליישם שכבות ההגנה שונות בארגון בקלות רבה יותר, ומפחית את הצורך לרכוש תוכנות אבטחה נוספות", אומר יעקב ירוסלב, מנכ"ל החברה. "כשכל שכבות ההגנה כלולות באותו מוצר, ההגנה היא הרמטית יותר, ופשוטה יותר לניהול ותפעול".
המוצר כולל את היכולות הבאות:
- Secure Manage File Transfer - שירות של העברת קבצים ממקום למקום באופן מאובטח, כולל קבצים גדולים יחסית. ניתן להעביר את הקבצים בתוך הארגון ומחוצה לו, בלי להתפשר על איכות האבטחה.
- דואר מוצפן עם קבוצים מצורפים גדולים - רוב מערכות הדואר הארגוניות יתקשו להתמודד עם שליחה מוצפנת של דואר המכיל קבצים מצורפים "כבדים", המקשים על הצפנה יעילה. מערכת ה-Gate Security נבנתה במיוחד כדי להתמודד עם אתגר זה, ואף כוללת תוסף מיוחד עבור אאוטלוק, המאפשר שליחה מוצפנת של קבוצים גדולים מתיבת הדואר הרגילה של המשתמש.
- כספות - כלי המאפשר לשמור מידע על השרת באופן מוצפן ונפרד, כאשר כל משתמש מקבל "כספת" וירטואלית משלו, בהתאם לאישור של מנהל הרשת.
- תוסף לגלישה בטוחה - זהו תוסף המיועד לדפדפני כרום (גוגל), אדג' (מיקרוסופט) ופיירפוקס (מוזילה), ומוודא כי הקבצים היורדים אל המחשב אינם מזיקים. זאת, באמצעות הורדת הקובץ לשרת ייעודי, לצורך סריקה ובדיקה שלו. רק לאחר שנמצא כי אינו מזיק, הוא מועבר לעמדת הקצה.
- קיוסק CDR רשתי - מערכת המאפשרת להגדיר מחשבים רגילים בתצורת הקיוסק המוכרת של מיקרוסופט, כאשר ניתן לבצע פעולות CDR באמצעות ממשק קיוסק ייעודי.
- Automation Client - (סוג של תחליף ל- CyberArk DCA) המאפשר העברת קבצים אל ומה הכספת וניהול תהליכי B2B.
לדברי ירוסלב, המערכת החדשה כבר נמצאת בשימוש, בין היתר בשדה התעופה של סינגפור, המפעיל טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. בנוסף, הוא מספר, עובדים כעת בחברה על יכולת נוספת שתצורף ל-Scanner Gate בגרסאות הבאות שלו: מדובר ב-Client, שיאפשר ביצוע הלבנה מעמדת המשתמש מול השרת. אך החברה לא מתכוונת לעצור כאן ובעתיד יתווספו למוצר יכולות נוספות.
בשיתוף Sasa Software




