חיפוש

דרושים: יזמים חדורי תשוקה לשנות את העולם

יואל חשין, מייסד ויו"ר קרן ההשקעות 2B, מספר על הרציונל של הקרן, שמשקיעה במיזמים שפועלים לייצר שינוי חיובי בעולם ולתת מענה לבעיות הבוערות של האנושות. "ככל שהמיזם יגשים את עצמו יותר, הרווח יהיה כפול - גם עבור בעלי העניין וגם עבור האנושות", הוא אומר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
חלל העבודה של 2B
חלל העבודה של 2B
חלל העבודה של 2B צילום: מיכאל טומרקין
חלל העבודה של 2B צילום: מיכאל טומרקין
יואל צפריר
תוכן שיווקי

"אנחנו מחפשים יזמים מרעידי עולם", כך אומר יואל חשין, מייסד ויו"ר קרן ההשקעות 2B - פמילי אופיס של משפחת חשין. כמשקיע פרטי והמשקיע הראשון בחברות יוניקורן כגון CORALOGIX, WSC SPORTS ,YOTPO ועוד, לחשין יש ייעוד ברור: איתור יזמים בעלי תשוקה עזה להגשים את החלום שלהם והפיכתם ליוניקורנים הממוקדים ברווחת בני האדם והסביבה.

2B, מבהיר חשין, משקיעה במיזמים שבהם המטרות העסקיות והחברתיות של החברה שזורות זו בזו. הנחת היסוד של הקרן היא שתכלית המיזם היא לפעול באמצעות כלים עסקיים יצירתיים כדי לייצר שינוי חיובי בעולם ולתת מענה לבעיות הבוערות של האנושות. ככל שהמיזם יידע לטפל בבעיות האלו בהצלחה גדולה יותר, כך גם המיזם יגשים את עצמו יותר והרווח יהיה כפול - גם עבור בעלי העניין של המיזם וגם עבור האנושות.

יואל חשין וצוות הקרן
יואל חשין וצוות הקרן
יואל חשין וצוות הקרן צילום: מיכאל טומרקין
יואל חשין וצוות הקרן צילום: מיכאל טומרקין

יוצא מכך, הוא מסביר, שהגשמה של הייעוד של החברה משמעה לא רק פרנסה עבור עובדי המיזם, אלא חגיגה של רווחה חברתית לכלל בעלי העניין המעורבים, לרבות לקוחות החברה, ספקים, בעלי מניות, צוות ההנהלה, הקהילה והמדינה. לכן, חלק מהותי מהליווי שמציעה הקרן כרוך ביצירת וטיפוח מערכות יחסים בין כל הגורמים הללו.

לעזור ליזמים להגשים את החלום
לשאלה כיצד בוחרים באילו יזמים להשקיע ל-2B יש תשובה ברורה. הקרן מחפשת יזמים מלאי תשוקה, חדורי אמונה, שמזוהים עם המיזם שלהם. כאלה שלא ינוחו עד שיראו שינוי לטובה בעולם הודות לטכנולוגיה הדיסרפטיבית שפיתחו.

"הקרן הוקמה כדי לעזור לאותם יזמים להגשים את החלום", מדגיש חשין. "לתפיסת הקרן, בדומה לחשיבות של חינוך ילדים בגיל הרך כך חשוב הטיפול המסור והחינוך המקצועי שהיזמים מקבלים כבר בתחילת דרכם. לכן, הקרן בוחנת הזדמנויות השקעה במיזמים בשלבים המוקדמים של Seed ו-Pre-seed ומלווה את היזמים דרך תהליך מעצים של דיוק הייעוד שלהם והתפתחות אישית, עסקית וטכנולוגית, עד אשר הם הופכים לכוח שלא ניתן לעצור".

הקרן פיתחה מיומנות גבוהה מאד בבחירה של סטארט-אפים. מאז תחילת פעילותה ועד היום, הקרן השקיעה בכ-100 חברות וקרנות ולפי היקף האקזיטים שלה, אין ספק שהיא מכה את סטטיסטיקת האקזיטים בתעשייה.

לדברי חשין, הקרן מעמידה לרשות היזמים ניסיון מצטבר של מאות שנים סביב השולחן ושלל כלים להצלחה. תהליכי התמיכה והליווי נוגעים בכל היבט של בניית החברה, החל מפיתוח הטכנולוגיה והמוצר, דרך ליווי וייעוץ עסקי, וכלה בשיוף הייעוד ותמיכה מנטלית ביזמים.

חלל העבודה של 2B
חלל העבודה של 2B
חלל העבודה של 2B צילום: מיכאל טומרקין
חלל העבודה של 2B צילום: מיכאל טומרקין

מרגע ההשקעה, צוות הקרן לא נח עד אשר היזמים מגיעים להגשמת החלום שלהם. לשם כך הקרן מתפעלת את 2B Hub, מתחם עבודה שבו שוכנות רבות מבין חברות הפורטפוליו, לצד צוות ההשקעות. הקירבה הפיזית מאפשרת ליווי הדוק של היזמים ויוצרת מקום מפגש משותף לחברות ולקרן יחדיו, בעוד שהעבודה במתחם מייצרת תחושת משפחתיות ואווירה אופטימלית להתפתחות וצמיחה אישית של כל יזם ויזם.

ההוכחה נמצאת בפודינג
המשותף לכל השקעות הקרן הוא בראש ובראשונה אותם יזמים נדירים מוטי ייעוד שפיתחו טכנולוגיה פורצת דרך - מרשת חברתית למשקיעים בשוק ההון, דרך טכנולוגיות להעצמת עובדים בארגון וצמצום הצורך בריסוס חקלאי באמצעות עיבוד תמונה,

הדוגמאות הן רבות. כך למשל הקרן הובילה סבב השקעת seed ב-2019 ב-Valerann, חברה ששמה לעצמה למטרה לצמצם באופן משמעותי את מספר תאונות הדרכים בעזרת המערכת שפיתחה לניטור תנועת רכבים ויצירת תמונת מצב עדכנית בזמן אמת. מאז הקמתה החברה גייסה קרוב ל-30 מיליון דולר מקרנות וחברות בתחום כבישי האגרה כדוגמת Heritage Group ו- Global via.

דוגמה נוספת היא Kiara Naturals שייסדו בועז להמן ואורן לנדא. החברה מייצרת, מגדלת ומשווקות מוצרים בריאותיים בהתאמה אישית, מבוססי צמחי מרפא שונים, כחלופה הוליסטית לתעשיית הפארמה המסורתית.

באותו אופן, כשעדי וולך, מייסדת מיזם CalmiGo, הציגה את תופעת הלחץ כבעיה חברתית גלובלית, ב-2B לא התקשו לזהות שמדובר ביזמת שמכירה את הבעיה מקרוב ולא תעצור עד שתעשה כל שביכולתה לפתור אותה. המכשיר החכם שפיתחה הוא טבעי לחלוטין והוכח כמסייע להקלה בהתקפי חרדה, מתח ולחץ נפשי, מצבי פאניקה ופוסט טראומה, כולן תופעות נפוצות ביותר כיום ברחבי העולם.

ערכים עסקיים שעוברים מדור לדור
את 2B הקים יואל חשין לאחר שאחיו, שניאור חשין, נהרג בתאונת פגע וברח, כאשר השם "2B" הוא, בין היתר, קיצור של two brothers. "כך, למרות מותו, אני ואחי עושים עסקים ביחד יום יום", אומר חשין בחיוך מריר. "מאז הקמתה ב-2010, הקרן שמרה על ערכי המשפחה שאיפיינו אותנו מזה דורות רבים".

יואל חשין הוא בנו של השופט מישאל חשין ז"ל, שהיה משנה לנשיא בית המשפט העליון, ורות חשין, שהייתה דירקטורית בטבע ומנהלת ונשיאת קרן ירושלים. כיום, רות היא שותפה פעילה בקרן 2B ותורמת לקבלת ההחלטות מניסיונה העשיר והמגוון. חשין הוא גם נצר לר' שניאור זלמן מלאדי, מייסד תנועת חב"ד, ונינו של יואל משה סלומון, שבנו חיים סלומון היה ממייסדי ס.ל.א, שלימים הפכה לטבע, חברת התרופות הגדולה בארץ.

לצד הקרן, יואל חשין מעורב חשין גם בקרן הבלוקצ׳יין Edenblock, ומשמש בה כ-Venture Partner. אך פעילותו החברתית של חשין חולשת על תחומים רבים ומהווה חלק משמעותי מהעבודה היום-מיומית שלו. בין היתר, הוא היה המשקיע הראשון בעוגן - הקרן להלוואות חברתיות שהוקמה כאמצעי סיוע מיידי לנפגעי הקורונה. בנוסף הוא תומך ומשקיע באגרות חוב חברתיות של SFI ופעיל בפורום לקידום כלכלת אימפקט. הוא גם משקיע בקרן הדרים המקדמת דיור בר-השגה. בנוסף הוא ייסד את הקמת "גן שניאור" בבית השנטי במדבר, גן אירועים שכל הכנסותיו לטובת נוער בסיכון. הוא גם שותף מייסד ב"יוזמות עתיד" - מסגרת מיקרו-מימון ומנטורינג המסייעת לנשים בהקמת עסקים קטנים.

חשין הוא חבר בוועד המנהל של עמותת "אור ירוק" וכן מלווה עשרות רבות של עמותות נוספות. הוא גם חבר מועצת המנהלים ב-״JFN-Jewish Funders Network״, חבר בחבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית בירושלים, ומייסד ויו״ר משותף לשעבר של Business Roundtable - הקרן לצמצום פערים בחברה הישראלית. בנוסף לליווי של עשרות עמותות ויזמים, חשין הקים את עמותת B Friendly 2 הפועלת לפתרון בעיות חברתיות וסביבתיות באמצעות חיבורים רב-מגזריים, כדוגמת מיזם "מתחשבים", שנועד לצמצם פערים דיגיטליים בישראל, או מיזם "השפעה מקומית" להטמעת אסטרטגיה אקלימית ברשויות המקומיות ועוד.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ברבורים שחורים

    פוסט בדיוני של 7,000 מילה הפיל את וול סטריט – וצריך לעניין כל אחד

    דפנה מאור
    ביג פאשן גלילות

    "זה לא טלטלה – זה הוריקן": מאחורי המספרים של ביג פאשן גלילות

    ירדן בן גל הירשהורן
    עודד טהורי מנכ"ל ומייסד ומיטל נועם מייסדת שותפה בג'ין טכנולוגיות

    מנכ"ל הסטארט-אפ שעשה 3 יחידות מתמטיקה רוכב על המהפכה

    חגי עמית
    איליי בר משה

    "אני משקיע 87% במניות ספציפיות. התיק שלי עוד קטן ואני לא מפחד מהסיכון"

    בר בליניצקי
    אריה דברט. "המידע היה שקוף למשקיעים"

    איש העסקים גייס 100 מיליון ש' בלי רישיון, ו-28 חברות נדל"ן בדרך לקריסה

    סימי ספולטר
    מפתח תוכנה. הטכנולוגיה מאפשרת ליצור כמויות אדירות של קוד באמצעות סוכני AI שפועלים במקביל

    יעילים מתמיד, ומותשים: מתכנתים מתחילים לדבר על הצד האפל בעבודה עם AI