חיפוש

מחשוב הקצה עובר למרכז הבמה - וזאת רק ההתחלה

מחשוב הקצה הולך לשנות את חוקי המשחק עבור ארגונים בכל התעשיות. מני צרפתי, מנהל אזורי של ארכיטקטי פתרונות ברד האט, מספר כיצד זה הולך להתרחש

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
צילום: shutterstock
צבי קצבורג, בשיתוף רד האט
תוכן שיווקי

"עד לאחרונה, מחשוב הקצה שימש למתן פתרונות קנייניים, ייחודים, עבור חברות שעוסקות באספקת פתרונות טכנולוגיים. כיום, חלק הולך וגדל מהמחשוב עובר מהדאטה סנטר אל הקצה. זה הולך לשנות את כל מודל הצריכה והאספקה של מערכות מידע בארגונים ותאגידים”, כך אומר מני צרפתי, מנהל ארכיטקטי פתרונות בישראל, יוון וקפריסין בחברת הקוד הפתוח רד האט (Red Hat).

מני צרפתי
מני צרפתי
מני צרפתי צילום: שרון אלדר
מני צרפתיצילום: שרון אלדר

לפי רד האט, רוב עיבוד הנתונים כבר מתקרב למרחב הקרוב מאוד למקבלי ההחלטות ולנקודות ההחלטה, כאשר המטרה היא לקצר זמנים כדי לאפשר תגובה מהירה מספיק של מערכת המחשוב.

"חברות האנליסטים מעריכות שתוך שלוש שנים 75% מהנתונים יווצרו וגם יעובדו מחוץ לדאטה סנטר", מדגיש צרפתי שמציג תוצאות של מחקרים שבוצעו על-ידי גרטנר (Gartner) לפיהן, עד 2025, יותר מ-50% מהאנליטיקה של הנתונים שתבוצע באמצעות רשתות עצביות עמוקות תתרחש בנקודת לכידת הנתונים במערכת הקצה וזאת לעומת כ-5% בשנת 2020. דוגמה אחרת אומרת שעד 2025, 60% ממצלמות האבטחה יושקו עם פונקציות ניטור ואנליטיקה מקומיות במצלמה עצמה וזאת בהשוואה ל-21% ב-2020.

לפי חברת המחקר IDC, עד שנת 2023, 50% ממערכות המחשוב הארגוניות החדשות יפרסו בקצה וזאת לעומת 10% בלבד היום. עוד צופים ב-IDC כי עד שנת 2024 מספר האפליקציות למערכות הקצה יגדל ב-800%.

"יש תזוזה של מרכז הכובד לכיוון נקודת ההחלטה למפגש הדיגיטלי של אנשים ומערכות. המעבר אל מחשוב הקצה, ישנה את הדרך בה הארגונים יעבדו וזה בעצם הסיפור”, טוען צרפתי.

האם זה סופו של הדאטה סנטר?
"לא, ממש לא. עדיין יישארו המחשבים המרכזיים שיבצעו את העסקאות הגדולות והמורכבות. מרכזי מחשוב ישמשו את כל הנושא של לימוד מכונה, את האימון של המודלים, אבל אחרי שאימנתי את המודל, אני ׳מוריד׳ את האלגוריתם לשטח ושם יבוצע הניתוח בפועל".

איך אתם משתלבים בזה?
"אנחנו קודם כל חברת תוכנה שמפתחת מערכת הפעלה ופלטפורמות מחשוב מודרניות. אנחנו מפתחים את פלטפורמת הענן ההיברידי וריבוי עננים. רוב העננים הפנימיים ברוב הארגונים הגדולים בישראל מבוססים על הפלטפורמה שלנו. הגישה שלנו היא שאנחנו חברת פלטפורמה. אנחנו לא חברה של פתרונות קצה. בעזרת הפלטפורמה, אנחנו מאפשרים פתרונות קצה של חברות צד שלישי ומנגישים אותם תוך דאגה להיבטי פשטות ניהול, אבטחת מידע וסטנדרטים פתוחים”, מספר צרפתי על פתרון ה-Red Hat OpenShift שמציעה החברה.

מנגישים תשתיות 'חזקות'
"Middleware זה כבר העולם הישן וגם הוא השתנה ל-Distributed Integration. אנחנו נצרוך שירותים מספקי ענן ותוכנה כשירות ונשלב אותם בפתרון הארגוני. כיום, אנחנו מנגישים תשתיות 'חזקות', כולל מעבדים גרפיים (GPU) ליישומים וניתוח נתונים בקצה. ה׳מפתח׳ של רד האט הוא לייצר פלטפורמה שמאפשרת לחברות רבות להשתמש בו, לאפשר ריבוי עננים וצריכת ענן לפי הצורך תוך ניהוליות פשוטה, אבטחת מידע ושמירה על תקינה פתוחה".

גרסה מורחבת של הריאיון פורסמה לראשונה באתר "החתול הטכני"

בשיתוף חברת רד האט

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ברבורים שחורים

    פוסט בדיוני של 7,000 מילה הפיל את וול סטריט – וצריך לעניין כל אחד

    דפנה מאור
    ביג פאשן גלילות

    "זה לא טלטלה – זה הוריקן": מאחורי המספרים של ביג פאשן גלילות

    ירדן בן גל הירשהורן
    עודד טהורי מנכ"ל ומייסד ומיטל נועם מייסדת שותפה בג'ין טכנולוגיות

    מנכ"ל הסטארט-אפ שעשה 3 יחידות מתמטיקה רוכב על המהפכה

    חגי עמית
    איליי בר משה

    "אני משקיע 87% במניות ספציפיות. התיק שלי עוד קטן ואני לא מפחד מהסיכון"

    בר בליניצקי
    אריה דברט. "המידע היה שקוף למשקיעים"

    איש העסקים גייס 100 מיליון ש' בלי רישיון, ו-28 חברות נדל"ן בדרך לקריסה

    סימי ספולטר
    מפתח תוכנה. הטכנולוגיה מאפשרת ליצור כמויות אדירות של קוד באמצעות סוכני AI שפועלים במקביל

    יעילים מתמיד, ומותשים: מתכנתים מתחילים לדבר על הצד האפל בעבודה עם AI