חיפוש

ישראל חייבת להפוך למעצמת בינה מלאכותית - וזו צריכה להיות מטרה לאומית

מדינת ישראל חייבת להכיר בבינה המלאכותית כהזדמנות צמיחה נדירה של תעשיית ההייטק הישראלי ולהתניע פרויקטים לאומיים משמעותיים, הכוללים יעדים מדידים. המטרה - למצב את מעמדה של ישראל כמובילה עולמית בתחום הבינה המלאכותית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
מאת: עמרי גלר
תוכן שיווקי

ישראל היא מדינה מובילה בהרבה מאוד תחומים, ובעיקר - קטר ההייטק הישראלי, המבוסס על כוח האדם האיכותי ביותר בעולם, ממשיך להיות בחזית.

בתוך עולם ההייטק, ישראל היא מובילה עולמית בתחום הסייבר, עם חברות רבות שנוסדות כאן. חלקן נמכרות וחלקן צומחות להיות חברות גלובליות מצליחות הנסחרות בבורסה. הכספים זורמים, המשקיעים מחפשים בכיליון עיניים את חברת הסייבר הבאה ותאגידי ענק מגייסים כישרונות ישראלים למרכזי הפיתוח המתקדמים שלהם בישראל. זה מחזק את הכלכלה הישראלית, ומעורר גאווה. תעשיית הסייבר כאן כדי להישאר והיא תמשיך לשגשג בישראל.

במקביל, בשנים האחרונות, תחום הבינה המלאכותית צומח מאד בעולם. זו טכנולוגיה יוצאת דופן שצפויה לשנות את חיינו. הפריצה הגדולה נעשתה כמובן עם הכרזת ChatGPT ,שהביא את השיח על בינה מלאכותית לסלון המשפחתי בכל בית, בכל גיל. יחד עם זאת, אנחנו רק בתחילת מהפכת הבינה המלאכותית, ואין לי ספק שההשפעה של הטכנולוגיה הזו תהיה משמעותית ותלך ותגדל בשנים הקרובות.

עמרי גלר| צילום יח"צ
עמרי גלר| צילום יח"צ
עמרי גלר| צילום יח"צ
עמרי גלר| צילום יח"צ

כותרת ביניים: השקעות ענק בחברות ישראליות

כידוע, שינוי יוצר הזדמנויות. ושינוי בסדר גודל כמו מהפכת הבינה המלאכותית ייצור אין-ספור הזדמנויות בעולם העסקי עקב אתגרים חדשים שהעולם ייתקל בהם, וחברות חדשות שיקומו כדי לפתור את האתגרים הללו.

לכן, מהפכת הבינה המלאכותית תייצר חברות ענק חדשות, כמו גם חברות סטארט-אפ מצליחות שיירכשו על ידי תאגידים גלובליים. ישראל, עם ההון האנושי והטכנולוגי הקיימים בה, נמצאת בחזית הטכנולוגיה ויכולה להפוך להיות מעצמת בינה מלאכותית, בדיוק כפי שאנחנו מעצמת סייבר.

התוצאה של מיצוב ישראל כמובילה בין-לאומית בתחום הבינה המלאכותית תהיה חיזוק כלכלי ומדיני משמעותי, עם הזדמנויות חדשות להשקעות ענק בחברות ישראליות, אוניברסיטאות ומרכזי מחקר ישראליים, כמו גם רכישות משמעותיות והקמת מרכזי מו"פ של תאגידים בין-לאומיים בישראל. מהלך זה יצור כמובן אפשרויות תעסוקה איכותיות וחוסן לאומי להרבה מאוד שנים קדימה.

מדינות רבות בעולם מבינות את הזדמנות הפז הזו ומשקיעות משאבים אדירים בפיתוח התעשייה והאקדמיה המקומיות שלהן. מדינות שיידעו לנצל את טכנולוגיית הבינה המלאכותית לצרכיהן, בין אם הביטחוניים, המדיניים או הכלכליים, יהיו מדינות מוצלחות יותר מאלו שלא ישכילו לעשות זאת.

כותרת ביניים: צמיחה מהירה

כיום, ישראל נמצאת בחזית גם בתחום הבינה המלאכותית. יחד עם זאת, לא לעולם חוסן. למעשה, בשנים האחרונות ישראל ירדה במיקומה במספר דירוגים בין-לאומיים. עולם הבינה המלאכותית מתפתח ומשתנה בקצב מהיר מאוד,

בשנים האחרונות גובשו המלצות ותוכניות, אך קצב היישום הוא איטי. לדוגמה, אחד הפרויקטים המשמעותיים המדוברים בשנים האחרונות הוא הקמת מחשב-על ישראלי לצרכי פיתוח של בינה מלאכותית. הרעיון הוא לבנות מחשב-על, שיאפשר גישה לכוח מחשוב רב, הנדרש לפיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית, לחברות שונות בתעשייה, כמו גם למוסדות האקדמיה. הנגשת כוח מחשוב כזה יהווה קפיצת מדרגה ביכולות הפיתוח המדיניות שלנו. לצערי, מחשב העל עדיין לא קם, בעוד מדינות רבות בעולם כבר מפעילות מחשבים זהים למטרות זהות.

לכן, מדינת ישראל חייבת להכיר בבינה המלאכותית כהזדמנות צמיחה נדירה של תעשיית ההייטק הישראלי ולהתניע פרויקטים לאומיים משמעותיים, הכוללים יעדים מדידים, בדרך למיצוב מעמדה של ישראל כמובילה עולמית בתחום הבינה המלאכותית.

תוכניות הלימוד בישראל חייבות כבר מגיל צעיר להכיל שימוש ולימוד טכנולוגיות בינה מלאכותית, כדי לבנות את דור העתיד שיתגייס לצה"ל ויבנה שם טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות, ולאחר מכן יקים חברות במגזר הפרטי והציבורי ויבצע מחקר אקדמי פורץ דרך.

ברגע שנשכיל כמדינה לרכז את המשאבים שלנו במקומות הנכונים בקשר לפיתוח הבינה המלאכותית, הצמיחה תהיה מהירה מאוד. אני אופטימי שבשנת 2025 נראה את השינוי ובשנים הקרובות נהפוך למעצמת בינה מלאכותית. יש לנו את כל המרכיבים והיכולות, ועכשיו זה הזמן להכין מהם את התוצר הטוב ביותר בעולם - כמו שרק אנחנו יודעים לעשות.

הכותב הוא מייסד-שותף ומנכ"ל חברת Run:AI. בוגר הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב. חבר ארגון בוגרי ובוגרות אוניברסיטת תל אביב, המונה כ-200,000 בוגרות ובוגרים, שהם ממובילי העשייה במדינת ישראל ותופסים תפקידי מפתח בעולם המשפט, בתעשיית ההייטק, בבתי החולים, בכלי התקשורת, במערכת החינוך והתרבות ובאקדמיה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מייסדי סקפיון: גל גורן (מימין), ירון קרפ, פיני יונגמן, צפריר יואלי ועדו בר־און. יצטרכו להוכיח שהטכנולוגיה שלה עובדת גם בשטח

    ליירט מאות כטב"מים במקביל: סקפיון נחשפת עם גיוס של 36 מיליון דולר

    שגיא כהן
    מניית אונדס ירדה בכ-7% ביום שני, ובסך הכל איבדה כמחצית משווייה בחצי השנה האחרונה

    המשקיע המסתורי החליט לא להיות בעל עניין. מניית אונדס נכנסה לסערה

    חגי עמית
    נוירולוגיה (אילוסטרציה). ישנם בישראל כ-400 נוירולוגים פעילים, 30% מהם מעל גיל הפרישה

    6 מכל 10 ישראלים יזדקקו לרופא הזה. למה המתמחים לא קופצים על המקצוע?

    שיר אנגל
    חבילות חשודות שנתפסו במסגרת החקירה. על פי החשד, המוצרים שווקו בישראל באמצעות טלגרם ונמכרו למועדוני כושר ולעוסקים בפיתוח גוף

    מר ישראל לשעבר ובעלי יצרנית גלידה: החשודים בהפעלת רשת להברחת סטרואידים

    ליאת לוי
    שרברב (אילוסטרציה). החקירה  מתנהלת על רקע שערוריות בטיחות בתחום השרברבות

    האינסטלטור הכי עשיר בניו יורק - שקוע בצרות עד הצוואר

    ניו יורק טיימס
    חיילי אגף התקשוב וההגנה בסייבר. אחד היתרונות ב–MBA בחו"ל הוא היכולת לפתוח את הראש לתחומים נוספים

    יוצאי 8200 ממהרים להקים סטארט-אפ - אבל יש כאלה שבוחרים דרך אחרת