חיפוש

ספר ההיי-טק הישראלי | דצמבר 2024

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
ספר ההייטק דצמבר 2024 - תמונה ראשית
ספר ההייטק דצמבר 2024 - תמונה ראשית
ספר ההייטק דצמבר 2024 - תמונה ראשית
ספר ההייטק דצמבר 2024 - תמונה ראשית

שנת 2024 תיזכר כאחת השנים המורכבות והמאתגרות בתולדות ההייטק הישראלי. בצל המלחמה והאתגרים הביטחוניים, הענף שמהווה את הקטר המרכזי של הכלכלה הישראלית נדרש להתמודד עם שורה של אתגרים חסרי תקדים: גיוס מסיבי של עובדים למילואים, ירידה בהשקעות זרות ומשבר לגיטימציה בזירה הבין-לאומית.

ועדיין, דווקא בשעת מבחן זו, הוכיח ההייטק הישראלי את חוסנו יוצא הדופן. חברות בוגרות ומבוססות, במיוחד בתחומי הסייבר, הדיפנס-טק והתוכנה הארגונית, הצליחו לשמור על יציבות ואף להציג צמיחה. במקביל, גל החדשנות בתחום הבינה המלאכותית פתח הזדמנויות חדשות בפני היזמים והמפתחים הישראלים.

"ספר ההייטק הישראלי" לשנת 2024 מביא את סיפורה של שנה דרמטית בהייטק הישראלי, דרך עיניהם של המנהלים והיזמים שעיצבו אותה. הוא חושף את האתגרים, ההצלחות והלקחים שנלמדו, ומציג תמונת מצב מקיפה של הענף שעליו מתבססת הכלכלה הישראלית.

עכשיו עולה השאלה לאן פניו של הענף ב-2025 ואם תרצו, גם בעתיד הרחוק יותר. ישראל מתקשה בתכנון אסטרטגי, אבל תכנון זה מחוייב לאור האתגרים שבפניהם ניצבת הכלכלה הישראלית. לכאורה, המבט לשנה הקרובה מעורר אופטימיות זהירה, שכן הסימנים בשטח מעידים על התאוששות הדרגתית: המשקיעים הזרים ממשיכים להעריך את ההון האנושי הישראלי ותהליכי השיקום צפויים להניע מנועי צמיחה חדשים. בהינתן סיום המלחמה בעזה, הכלכלה הישראלית אף תוכל לחזור לפסים של צמיחה. עם זאת, האתגר המשמעותי של בריחת מוחות מישראל, המשבר במערכת החינוך והירידה המתמשכת בהקמת חברות סטארט-אפ חדשות - שפוגע בהיקף החדשנות הטכנולוגית - לצד אי-הוודאות הגיאו-פוליטית, מחייבים חשיבה מחודשת על האסטרטגיה הלאומית לשימור מעמדה של ישראל כאומת הייטק מובילה בזירה העולמית.

קריאה נעימה ומועילה!

יואל צפריר, עורך

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    נכס של קבוצת BW בנורת'ולט, בבריטניה. עולה חשד להלבנת הון

    לאן נעלמו עשרות מיליונים של משקיעים חרדים? נפילת ענקית הנדל"ן מלונדון

    סימי ספולטר
    עו"ד אפרת אטון

    "רובם יסגלו לעצמם חיים טובים עם שכר גבוה, יש להם יכולת שאין לאחרים"

    שיר אנגל
    ירידת האינפלציה מצמצמת את יתרון המס של הקרנות הכספיות

    פיקדון או קרן כספית? הריבית ירדה — אבל דווקא עכשיו אפשר להרוויח יותר

    איתי רושקביץ ודרינה רזניקוב
    דירה למכירה בתל אביב. "משקיעים מדממים כסף ויוצאים מהאירוע"

    הרבה יותר ישראלים מוכרים בהפסד את הדירה: המספרים ב–24 ערים נחשפים

    עמית דוידוב
    רכב "פרא" של צה"ל. מאות רכבים כאלה הגיעו לישראל בתחילת המלחמה, וחלקם עדיין חונים בבסיס ג'וליס

    2 מיליארד דולר על הנייר: מה קרה לעסקת הג'יפים הענקית עם ארה"ב

    חגי עמית
    ששי ששון

    "אני לא יכול לעבוד באופן ספייס": 160 אלף איש התאיידו משוק העבודה