חיפוש

ישראל כמעצמת חדשנות

כיצד הפכה ישראל מ"אומת הסטארט-אפ" למעצמת סקייל-אפ והאם היא בדרך להפוך למעצמת חדשנות עולמית? ד"ר מיכל צור חוזרת להקמת סאיוטה וקלטורה ומסבירה כיצד השילוב בין אקדמיה חזקה, דמוקרטיה תוססת ומהפכת ה-AI בביוטק, יבטיחו את עליונותה הטכנולוגית של ישראל גם מתוך האתגרים הקשים של השנה האחרונה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
מאת: ד"ר מיכל צור
תוכן שיווקי

כשבן אנוש, ליאור גולן, נפתלי בנט ואני הקמנו את Cyota בסוף שנות ה-90' של המאה שעברה, ההייטק הישראלי היה עדיין צעיר, וחברות רבות וסאיוטה (Cyota) ביניהן, נרכשו בשלב צעיר. אחר כך, כשד"ר רון שי ואנוכי הקמנו את קלטורה (Kaltura), בניית חברה גלובלית מישראל היתה עדיין אירוע נדיר. אבל חזון, התמדה ויכולת לבצע בקנה מידה גדול הובילו אותנו לבנות פלטפורמת וידיאו עולמית, ולבסוף לעבר הנפקה בנאסד"ק. כיום, ישראל כבר אינה רק Startup Nation אלא מעצמה אמיתית של סקייל-אפ.

ד"ר מיכל צור שלו צילום עופר וקנין
ד"ר מיכל צור שלו צילום עופר וקנין
ד"ר מיכל צור שלו צילום עופר וקנין
ד"ר מיכל צור שלו צילום עופר וקנין

האקו-סיסטם הישראלי היום שונה לחלוטין מהעשור שבו התחלתי. יש כאן מגוון גדול יותר של יזמים, מגוון גדול יותר של תעשיות - סייבר, פינטק, פרסום, פודטק, ביוטק, הלת'טק, אגריטק, דיפנס-טק. מדובר בחברות שאפתניות הרבה יותר ורצון לבנות ארגונים גדולים ומשפיעים, לא רק לממש אקזיטים. יזמות מגיעה מהפריפריה והגיאוגרפיות חדשות, מנשים, ממדענים, מהנדסים, אנשי רפואה ויוצרי תוכן. התמונה רחבה יותר, עמוקה יותר ובשלה יותר מאי פעם.
והבסיס של כל זה? אקדמיה חזקה שמזינה מחקר פורץ דרך, ודמוקרטיה תוססת שמאפשרת חופש מחשבה, ויכוח, יצירתיות ואחריות. אלה הם מרכיבים הכרחיים לחדשנות אמיתית.
בשנים האחרונות בוער בי להביא את כל מה שלמדתי בהייטק: בנייה, סקייל, מוצר, טכנולוגיה אל תחום שיכול לשנות חיים באופן ישיר: ביוטק ובריאות דיגיטלית. כשהקמנו את Remepy ב-2022, החזון שלנו היה לשלב ביולוגיה וטכנולוגיה כדי לפתח תרופות היברידיות, המאפשרות טיפול אינטגרטיבי מותאם אישית בעזרת AI, דאטה ואלגוריתמיקה.
אנו נמצאים בנקודת זמן ייחודית, מהפכת ה-AI משנה את כל התעשיות ובעולמות הרפואה והבריאות, העולם של Remepy, היא פותחת דלתות לרפואה מותאמת אישית בקנה מידה שלא היה אפשרי לפני כמה שנים.

היכולת למדל מחלות, לחזות תגובת מטופלים ולבנות טיפולים דיגיטליים-ביולוגיים הולכת לשנות את עולם הבריאות.
ברמה הלאומית, אחרי שנה קשה לכל אזרחי המדינה, יש כאן רעב אדיר לבנות, לחדש ולרפא. ההייטק הישראלי הוכיח שוב ושוב שהוא נולד מתוך אתגר, ודווקא בזמנים המורכבים ביותר הוא צומח מהר יותר.

למשקיעים בעולם אני אומרת בפשטות: זה הזמן להשקיע. וזה הזמן להשקיע בישראל.
הכישרון כאן, המדע כאן, המוטיבציה כאן, ואנחנו רק בתחילת המהפכה הבאה.
ישראל יכולה וצריכה להוביל את החיבור בין ביולוגיה, בינה מלאכותית ותעשיות מסורתיות. אם נמשיך להשקיע באקדמיה, להגן על הדמוקרטיה, ולהעצים את היזמים והיזמות מכל גווני החברה, נהפוך לא רק ל-Startup Nation או Scale-Up Nation, אלא למעצמת-על, טכנולוגית ומדעית. למעצמה עולמית של חדשנות שמרפאה, בונה ומובילה את העתיד.

הכותבת היא יזמת הייטק ודוקטור למשפטים. מייסדת משותפת של חברת סאיוטה ונשיאת קלטורה, ומייסדת ומנכ"לית משותפת של חברת Remepy. החברה מפתחת תרופות היברידיות, הכוללות אפליקציה דיגיטלית ייעודיות שמשפרת את אפקט התרופה שניתנת למטופל ומשפרת את יעילותה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    הקונדיטוריה של מיקי שמו

    רק מאפיות לחם: תביעה של עובדת נגד קונדיטוריה שמו הביאה לפסיקה תקדימית

    אפרת נוימן
    שטר דולר מזויף עם דמותו של נשיא ארה"ב טראמפ. המשקיעים חושבים שהסיכוי להסכם גבוה, למרות הרטוריקה של טראמפ

    שער הדולר טס לעבר קידומת 2: אלו הסיבות לכך שחזרנו 30 שנה אחורה

    איתן אבריאל
    בנייה במעלה אדומים. בעיר יוצעו 1,663 דירות בהגרלה הקרובה

    הדירה יקרה מדי, גם אם תביאו כסף מהבית: כל מה שצריך לדעת על דירה בהנחה

    סימי ספולטר
    הילה ברוקר

    "המניה הזאת השיאה לי 188%, היא ההצלחה הגדולה של התיק שלי"

    בר בליניצקי | שוק ההון למתחילים
    מנכ"ל אמזון, אנדי ג'אסי. "עסקי השבבים שלנו לוהטים"

    אמזון חשפה: כמה מכניסים לה השבבים הישראלים

    שגיא כהן
    פינלנד בונקר בונקרים מקלט ציבורי

    שווייץ, פינלנד - וירושלים: כך נראים מקלטים מוצלחים