זה אולי יישמע לכם מעט דמיוני, אך כבר למעלה מעשרים שנה שלא קמה שכונה חדשה בחיפה, בירת הצפון. קיפאון נדל"ני שכזה חייב בין היתר את חברת "שיכון ובינוי" להרים את הכפפה, או במקרה הזה, את מערבל הבטון והמנופים, ולבצע מהלך מתבקש – לקחת חלק בהקמתו של פרויקט "חלומות גבעת זמר", שכונת המגורים החדשה בחיפה, בין אלמוגי לרוממה, בלב טבע ירוק מול הים.
השכונה, אשר רחובותיה מתהדרים בשמותיהם של זמרים ישראלים נערצים (מי לא היה רוצה לגור ברחוב יהורם גאון?), שוכנת למרגלות הר הכרמל ומשקיפה אל הים התיכון. "מאז הקמתה של שכונת רמת חן ברכס העליון של הר הכרמל, ועד היום לא הוקמה באזור שום שכונה חדשה", מספר שון פלדמן, מנהל מכירות אזורי בחברת שיכון ובינוי. "באזור עליו שוכנת כיום שכונת גבעת זמר חיכתה קרקע טרייה".
שכונת "גבעת זמר", הממוקמת בין שכונת רמת אלמוגי לבין שכונת רוממה, נמצאת במרחק של מספר דקות מאזורים מרכזיים בעיר דוגמת מרכז חורב ונווה שאנן. "השלב הראשון של הקמת השכונה כבר מאחורינו", ממשיך פלדמן ומפרט: "בנינו 55 יחידות ברחוב יהורם גאון בפרויקט מוצלח שאוכלס בשנה שעברה ועכשיו אנחנו כבר בעיצומו של השלב השני".
בתוך כך, מאכלסת שכונת "גבעת זמר" קהילה מגוונת הכוללת משפחות צעירות ומשפרי דיור, שברצונם לשפר את איכות חייהם בדירות מרווחות יותר ומעוצבות.
מעבר לעובדה כי "גבעת זמר" מנציחה את הזמרים הגדולים של ישראל, כאלה שעזרו לעצב את פס הקול התרבותי שלה (גם להקת משינה זכתה לרחוב על שמה), היא מנצלת בחכמה את מירב המשאבים המסופקים לה על ידי תוואי השטח הנוח עליו היא ממוקמת, וכן משקיפה על נוף עוצר נשימה וחד פעמי, שירגש את האדם האדיש ביותר עלי אדמות.
שכונת "גבעת זמר" תכלול בסיום בנייתה למעלה מ-1,000 יחידות דיור. זהו פתרון מצוין לגידול האוכלוסייה בעיר שקורה הלכה למעשה בעת כתיבת שורות אלו ועתיד לצבור תאוצה בשנים הבאות.
"הפרויקטים בגבעת זמר הם בוטיקים במהותם", מחדד פלדמן: "בזכות אכלוס של 10 דיירים בבניין ושני דיירים בלבד לקומה, המתגוררים בדירות מרווחות עם מרפסות מפנקות, נוצרת אווירה אינטימית וחמימה בשכונה. מצד שני, "למרות שכמות הדיירים בכל בניין היא מצומצמת, 'גבעת זמר' מצליחה לשמור על אופי קהילתי, חמים ומשפחתי", הוא אומר.
נגישות לתחבורה ציבורית
לא רק זאת, שכונת גבעת זמר נהנית מלוקיישן מצוין עם נגישות רבה לתחבורה ציבורית. "גבעת זמר שוכנת במיקום נוח מאוד. בסביבתה תוכלו למצוא נגישות רבה לתחבורה ציבורית, מרחק קצר ממנהרות הכרמל ויציאה מהירה ונוחה לכבישים בין-עירונים כמו כביש 2 וכביש 22 עוקף קריות", מדגיש פלדמן ומציין את נושא חשיבות הנגישות לנכנסים אל השכונה ולאלו היוצאים ממנה אל חיפה והערים השכנות. מבחינת מתקנים ציבוריים, השכונה מתהדרת בפארק המנגינות, הנקרא על שמו של אפי נצר, היוצר והמלחין יליד העיר. בנוסף לפארק, השכונה תיהנה ממוסדות חינוך חדשים, בתי כנסת ומבנים ציבוריים שונים.
הביקוש למגורים בשכונת "גבעת זמר" גדל מתברר מיום ליום, אך לא רק מצדם של תושבי העיר, אלא גם מצדם של תושבי חוץ המגיעים מאזורים מרוחקים יותר וכאלה המגלים עניין רב בחיפה. הביקוש הרב גובר בעקבות נתון נוסף וחסר תקדים – העובדה כי "גבעת זמר" מוקמת על גבי אחת מעתודות הקרקע האחרונות בחיפה.
"אנחנו עושים ככל שביכולתנו לעזור לזוגות הצעירים המתקשים בנטילת המשכנתא", מציין פלדמן: "אנחנו תופרים לכל לקוח את החליפה שתתאים עבורו כשהקושי הגדול הוא בגיוס ההון העצמי והריביות הגבוהות במשק. אנחנו עובדים בצמוד עם כל גורמי המימון. מעבר לכך, יש לנו את היכולת להתגמש בתנאי התשלום".
פלדמן אף מרחיב ומציין כי ביום שישי, ה-8 בספטמבר, יתקיים אירוע מיוחד במרכז המכירות של שיכון ובינוי ב"גבעת זמר", בו יוצע למתעניינים מסלול מימון מיוחד, הנחות בשווי עד 100,000 שקלים וחבילת שוברי מתנה יוקרתיים לאבזור וריהוט הבית. בקרוב תצא החברה בקמפיין מכירות מאסיבי שיחשוף את המסלול המיוחד, שעתיד כך נראה למשוך דיירים חדשים אל השכונה, שקורמת עור וגידים.
חברת שיכון ובינוי נדל"ן מזמינה את הזוגות הצעירים והמשפחות המתעניינות במגורים בחיפה אל משרד המכירות בשכונה כדי להתרשם ולחוות את החוויה שנקראת "גבעת זמר". ובינינו, מה טוב יותר ממראה עיניים? כך תוכלו לראות את הנוף המדהים הנשקף מן המרפסות ולראות בעצמכם את הקסם המתהווה ב"גבעת זמר".
דן מויאל, סמנכ"ל השיווק והמכירות, אומר כי "חיפה היא עיר עם עתיד וחוד החנית שלה הוא שכונת גבעת זמר. אנחנו בשיכון ובינוי לא בונים בניינים ושכונות חדשות. מבחינתנו אנחנו בונים את העתיד של מדינת ישראל".
100 שנות עשייה
חברת שיכון ובינוי הוותיקה תציין בקרוב 100 שנים להיווסדה ומעבר להיות אחת מהחברות הגדולות והחשובות במשק הישראלי, בנדל"ן ובענפים נוספים כגון גז ואנרגיה, החברה פועלת ללא לאות גם מעבר לים.
על הקמת "גבעת זמר", כמו גם שכונות נוספות ברחבי ישראל, אמונה חברת הבת, "שיכון ובינוי נדל"ן". החברה פעילה כבר מספר שנים לא מבוטל בחיפה ולפני כשנה, בספטמבר 2022, אכלסה את פרויקט הדיור בשכירות ארוכת טווח "ליברטי חיפה", הממוקם בין דרך העצמאות לבין חוף הים ושוכן קרוב למושבה הגרמנית, ואדי ניסנאס, שוק הפשפשים והשוק הטורקי.
בפרויקט דירות סטודיו וכן דירות עם 2 ו-2.5 חדרים. "יש לנו פרויקטים נוספים בקנה, כשאחד מהם, שנמצא בשלבי תכנון, עתיד לקום בכרמל המערבי", מספר מויאל.
עד היום בנתה חברת שיכון ובינוי נדל"ן למעלה מ-250 אלף יחידות דיור ברחבי המדינה. כשחקנית ותיקה בשוק הנדל"ן הישראלי המקומי, שיכון ובינוי נדל"ן ידועה כחברה המקפידה על איכות בנייה העומדת בתקנים המחמירים ביותר ובה בעת כזו המקימה סביבת מגורים קהילתית חמימה ומשפחתית. בנוסף, מקפידה שיכון ובינוי לתת מענה ראוי וליווי מקצועי של הדיירים מרגע רכישת הדירה ועד לקבלת המפתח בזכות שירות איכותי ומקצועי ללא פשרות.
כחברה יוזמת אשר שמה הולך לפניה, שיכון ובינוי נדל"ן מקדמת שלל פרויקטים ברחבי הארץ, לרבות פרויקטים של דיור מתקדם, מעונות סטודנטים והקמת שטחי מסחר בתשתיות מתקדמות ברמות הגבוהות ביותר. פרויקט גבעת זמר הוא אחד מיני רבים אשר קצרו ועדיין קוצרים הצלחה עבור החברה הוותיקה.
לפרטים נוספים על הפרויקט התקשרו: 3534*לאתר: https://bit.ly/3P8QVonבשיתוף שיכון ובינוי נדל"ן







