חיפוש

מגזין אנרגיה // מהדורת אמצע שנה - הרפורמה כבר כאן

לקוראים שלום,

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Shutterstock
Shutterstock
צילום: Shutterstock
יואל צפריר
תוכן שיווקי

בינואר 2023 צפוי להיפתח מקטע אספקת החשמל לתחרות, חוליה נוספת וחשובה ביישום הרפורמה במשק החשמל, שאי אפשר להגזים בחשיבותה. היא נועדה להביא למשק חשמל תחרותי יותר, מבוזר יותר ויעיל יותר, תוך מעבר לייצור חשמל באנרגיה נקייה יותר. נותר רק לראות אם גם מחירי החשמל לצרכנים ירדו.

במוקד אותה רפורמה עמדה הקמתה של חברת ניהול המערכת, נגה, שנועדה לנהל את משק החשמל החדש. במגזין שלפניכם ריאיון עם יו"ר החברה, סמי תורג'מן, שסוקר את האסטרטגיה של החברה ואת תרומתה לקידום התחרות במשק החשמל ולעמידה ביעדי האקלים של הממשלה. תורג'מן חוזר בריאיון עימו לרציונל שקדם להקמת חברת הניהול והוא יצירת חברת ניהול ממשלתית, נטולת ניגודי עניינים, שהאינטרס היחיד שלה הוא האינטרס הצרכני. היותה של חברת החשמל יצרן מנע ממנה למלא תפקיד זה ומכאן ההכרח בהקמת חברת הניהול.

במהלך השנה האחרונה העניקה רשות החשמל בישראל רישיונות למכירת חשמל גם לחברות שאין ברשותן תחנות כוח (חברות וירטואליות). חברות אלה יכולות לנייד אליהן לקוחות בקלות, ללא צורך בהתקנת תשתיות, ועשויות להביא להורדת מחירים לצרכן. המודל העסקי של אחת החברות מוצג במגזין ועימו גם ההבטחה להורדת מחירים.

עוד במגזין, סיפוריהן של חברות עסקיות המתמחות בתכנון, התקנה ותחזוקת מערכות סולאריות - הן על גבי הקרקע והן על גבי גגות. חברות אלה פועלות לספק ללקוחות ערך מוסף באמצעות מערכות אגירת חשמל ושירותי אופטימיזציה. חלקן גם מתקין עמדות טעינה לרכב חשמלי, נושא שצובר תאוצה עם ההיערכות לכניסה מואצת יותר של רכבים חשמליים.

נושא הסוללות הוא מעניין משום שכדי להבטיח את רציפות האנרגיה הסולארית מושם כיום דגש רב על אגירת אנרגיה. מספר טכנולוגיות אפשרויות מוצגות אף הן במגזין.

כפי שאתם יכולים להתרשם השתדלנו להקיף מגוון של נושאים כשברקע הכניסה של משק החשמל הישראלי לעידן חדש בעקבות יישום הרפורמה.

אני מקווה שתמצאו את הקריאה במגזין זה מהנה ומועילה.

בברכה,

יואל צפריר, עורך

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"