חיפוש

עולם תעסוקה "עיוור לגיל''

עמותת ''והדרת הכוח השלישי'' פועלת ליצירת שינוי השיח על תעסוקת מבוגרים מתוך שאיפה להרחיב את מגוון האפשרויות – להציע תעסוקה מותאמת לרצונות, צרכים, ליכולות ולכישורים של האוכלוסייה המבוגרת

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עובדים ביחד - במשרדי העמותה | צילום: שרון הורוביץ
עובדים ביחד - במשרדי העמותה | צילום: שרון הורוביץ
עובדים ביחד - במשרדי העמותה צילום: שרון הורוביץ
עובדים ביחד - במשרדי העמותה צילום: שרון הורוביץ
מיכל אסף בשיתוף'' והדרת הכוח השלישי''
תוכן שיווקי

במציאות התעסוקתית של ימינו בה שוק העבודה משווע לכוח אדם איכותי ובעל ניסיון שיוכל להתמודד עם משימות ואתגרים מורכבים, קיימת חשיבות עליונה לקליטה של כוח עבודה מיומן אשר באמתחתו הוותק הדרוש על מנת לבצע את המלאכה בצורה המיטבית.

האוכלוסייה המבוגרת המונה כמיליון אזרחים לא זוכה ליחס הראוי. המבוגרים צברו קילומטרז' משמעותי במעגל התעסוקה במרוצת השנים, כאשר ביכולתם לתרום מניסיונם ומהידע שצברו לטובת מגוון רחב של ארגונים וחברות בסקטורים השונים.

מחקרים מוכיחים שיש לעובדים המבוגרים עוד הרבה יתרונות שהארגון יכול ליהנות מהם, והוכח כבר מזמן שארגונים רב גילים מצליחים יותר.

עמותת ''והדרת הכוח השלישי'' פועלת להגדלת חלקם של המבוגרים בשוק העבודה על מנת להפוך אותם לעובדים מבוקשים המהווים כוח מניע בשוק התעסוקה.

ריבי בלר | צילום: מאיה לגוטין
ריבי בלר | צילום: מאיה לגוטין
ריבי בלר צילום: מאיה לגוטין
ריבי בלרצילום: מאיה לגוטין

''עם התארכות תוחלת החיים, העובדים המבוגרים הם פלח אוכלוסייה הולך וגדל בשיעור גבוה במיוחד'', אומרת ריבי בלר, מנכ''לית ''והדרת הכוח השלישי'', המגוללת מצידה את ''האני מאמין'' של העמותה הפועלת ללא לאות למען שילובה של אוכלוסיית המבוגרים ככוח יצרני וחיוני שהינו בעל ערך מוסף לחברה הישראלית.

''חשוב להבין כי בניגוד לקבוצות אחרות באוכלוסייה שהעבודה היא מצרך מהותי עבורן, בעיקר בשל האספקט הכלכלי, כשמדובר במבוגרים, הרי שהצרכים הם בדרך מורכבים יותר. המרכיב הכספי הוא אמנם חשוב עבורם ומעניק להם מוטיבציה, אך הוא אינו חזות הכל, שכן חלקם זכאים לפנסיה או שצברו הון המעניק להם שקט כלכלי במידה מסוימת. החשיבות מבחינתם היא בעיקר למציאת עבודה שתספק להם עניין ומשמעות בחייהם'', כך לדבריה.

אחת ממטרות העל שהציבו בעמותה מאז היווסדה בשנת 2009, הייתה ונותרה ביטול חובת הפרישה של עובדים במגזר הציבורי. ''נכון להיום המעסיק הציבורי, שהוא גם המעסיק הגדול בארץ, מחויב על פי חוק לפטר גברים ונשים עם הגיעם לגיל 67. גם המעסיקים הפרטיים רשאים בגיל זה לפטר אדם ללא כל סיבה, גם אם מדובר בעובד איכותי שעומד בכל הדרישות.

זהו מצב אבסורדי שאינו משקף את העולם המודרני, שבו תוחלת החיים עולה בהתאמה מדי שנה'', מספרת בלר כשהיא מתארת את הסטטוס-קוו התעסוקתי הפוגע הלכה למעשה בדור העובדים הוותיקים, אשר בחלקו מעוניין לשמור על פרודוקטיביות ללא קשר לגיל הכרונולוגי.

''לא יתכן כי רק בשל גיל, שהוא לא יותר ממספר, הזכויות שעומדות לרשותו של עובד פשוט נעלמות כלא היו. יש סיפור קטן וקצת בנאלי, לפיו כל הקונספט של המושג 'פנסיה' הומצא על ידי אוטו פון ביסמרק במאה ה-19, ונקבע אז על גיל 65. ההבדל הוא שבאותם ימים רק 3 אחוז מכלל האוכלוסייה בכלל הגיעו לגיל הזה.

לא יתכן שבעידן של היום, על אף ההתפתחות המטאורית של עולמות הרפואה והבריאות, גיל הפרישה עלה רק בשנתיים. הגיע הזמן לשנות את הקונספציה ולאפשר למי שרוצה לפרוש לגמלאות לעשות זאת, אך באותה נשימה גם לא להגביל אנשים שמעוניינים להמשיך לתרום לשוק העבודה, שכן לעיתים מדובר באקט בלתי הפיך הפוגע באיכות החיים ואף בבריאותם של העובדים''.

פולי מתנדבת בעמותה עם נמרוד סמנכל - מנהל "דרוש ניסיון" | צילום: שרון הורוביץ
פולי מתנדבת בעמותה עם נמרוד סמנכל - מנהל "דרוש ניסיון" | צילום: שרון הורוביץ
פולי מתנדבת בעמותה עם נמרוד סמנכל - מנהל "דרוש ניסיון" צילום: שרון הורוביץ
פולי מתנדבת בעמותה עם נמרוד סמנכל - מנהל "דרוש ניסיון" צילום: שרון הורוביץ

המאבק שלכם עדיין לא נחל הצלחה עד היום.
''זה נכון שבפועל עדיין המטרה לא הושגה, אך אנחנו ממש לא מאבדים תקווה. לאחרונה השרה לשוויון חברתי, מירב כהן, הגישה הצעת חוק בנושא. אנחנו מקווים כי זהו פתח לאופטימיות, שכן זו הפעם הראשונה ששר מגיש הצעת חוק לביטול חובת הפרישה. אנחנו מאמינים כי אולי הפעם היא תצליח לעשות מה שרבים אחרים כשלו בו בעבר''.

''לא צריכים שיעשו לנו טובה''
''והדרת הכוח השלישי'' מקיימת באופן שוטף שורה של תכניות ומיזמים שתכליתם שילוב מיטבי של אוכלוסיית המבוגרים בעולם העבודה, תוך התאמה לשוק העבודה החדש על מאפייניו .
העמותה מאמינה בפעילות המשלבת שיתופי פעולה בין מגזריים לטובת אוכלוסיית היעד, לדוגמא השותפות עם זרוע העבודה במשרד הכלכלה. שותפות זו מאפשרת לקדם עשייה חשובה באופן יצירתי וחדשני.

אחת מהתוכניות הבולטות של העמותה שהוקמה ביוזמת העמותה ופועלת עד היום בהצלחה היא "דרוש ניסיון" - פורטל השמה ייעודי עבור קהילת העובדים המבוגרים. באתר רשומים אלפי מעסיקים (עיקרם מהמגזר הפרטי) ו כ-26 אלף מבקשי עבודה בני 60+. רבים מהם הצליחו להשתלב במשרות משמעותיות בענפים רבים ומגוונים במשק, ואף זכו להתפרנס בכבוד ולמצוא תעסוקה איכותית המותאמת לכישוריהם.

''האתר מציע מגוון עיסוקים במנעד רחב של מקצועות וכישורים בפיזור גאוגרפי המתאימות לאורח החיים של מחפש העבודה בפרק הזה של חייו.

בלר מוסיפה כי העמותה מקימה בימים אלו תוכנית חדשנית ופורצת דרך הכוללת זירת עבודה המיועדת גם למשרות חלקיות ופרוייקטליות. ''אנחנו מכוונים למשרות מגוונות החל מהי-טק וכלה בהוראה והדרכה. מדובר בתוכנית שנשענת על פלטפורמה טכנולוגית ייחודית המבוססת על בינה מלאכותית שנבנתה במיוחד עבורנו. הפלטפורמה הזו תחסוך זמן יקר למעסיקים וגם למחפשי העבודה בתהליך הגיוס, כאשר גם הבחירה כמובן תהיה מדויקת יותר ותשרוד לאורך זמן'', כך לדבריה.

במה שונה הפרויקט הזה מאתרי דרושים והשמה ברשת?
''ההבדל הוא שמדובר במערכת שתדע לזהות את הכישורים של מחפש העבודה המבוגר, ובמקביל תדע לזהות את צרכי המעסיק ולהתאים בין השניים בצורה אופטימלית. האבחון כולל גם כישורים רכים, כאשר השאיפה שלנו היא לעולם עבודה 'עיוור לגיל' המבוסס כישורים ויכולות לצד ניסיון''.

מה צופן העתיד עבור המבוגרים בשוק העבודה?
''תעסוקת מבוגרים תופסת תאוצה בכל העולם. הגישה שלנו היא כזו שמציבה את המבוגרים במרכז ונועדה לאפשר להם להמשיך להרגיש חיוניים, תורמים ונתרמים. הם לא מבקשים שיעשו להם טובה, אלא המעסיקים הם אלו שנדרשים להבין את הפוטנציאל הטמון בשילובם בארגון''.

מתוך חזון העמותה - "אמונתנו היא שלכל אדם בכל גיל יש את הזכות לחיות את חייו בכבוד, לממש את שאיפותיו, להמשיך ולחלום ולחיות חיים מלאים ולהתפתח עד יומו האחרון".

בשיתוף ''והדרת הכוח השלישי''

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו

    אפרת נוימן
    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה

    חגי עמית
    Iran Strait of Hormuz What to Know

    השווקים במלחמה: הדפוס ההיסטורי מצביע על הזדמנות קנייה, אך הסיכון אמיתי