חיפוש

אוטובוס ממוגן סייבר

חברת דן תשקיע בחברת הסייבר אניגמטוס ותהיה הראשונה בעולם שתגן על צי האוטובוסים שלה מפני התקפות סייבר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
אניגמטוס תגן על צי האוטובוסים של דן | צילום: יוני מלכא
אניגמטוס תגן על צי האוטובוסים של דן | צילום: יוני מלכא
אניגמטוס תגן על צי האוטובוסים של דן צילום: יוני מלכא
אניגמטוס תגן על צי האוטובוסים של דן צילום: יוני מלכא
סער שקדי
תוכן שיווקי

עידן חדש בתחבורה הציבורית בישראל: חברת דן הפכה לבעלת עניין בחברת אניגמטוס (Enigmatos), הפועלת בתחום הסייבר לציי רכב, ותחל בקרוב למגן את כל צי האוטובוסים שלה במטרופולין ת"א מפני התקפות סייבר, באמצעות מערכות מתקדמות שפותחו בישראל ע"י אניגמטוס.

"ההשקעה באניגמטוס הינה המשך ישיר של האסטרטגיה של חברת דן בביצוע השקעות ובהובלה של תהליכים בתחומי הטכנולוגיה והחדשנות", אמר אופיר קרני, מנכ"ל החברה. "כחלק מאסטרטגיה זו, דן מזהה חברות מובילות ומוצרים תחבורתיים חדשניים, שיש בהם פוטנציאל לפרוץ ולהוביל את עולם התחבורה העתידי, משקיעה באותן חברות בעלות סיכויי הצלחה משמעותיים ושותפה לתהליכי הפיתוח והיישום של הפתרונות החדשניים על גבי התשתית והפלטפורמות של התחבורה הציבורית ש'דן' מפעילה, בעיקר במטרופולין תל-אביב".

אורי גולדשטיין, סמנכ"ל פיתוח עסקי בדן, בירך על שיתוף הפעולה החדש עם אניגמטוס ואמר: "עולם התחבורה כולו נמצא בהתפתחות אדירה, וכפועל יוצא מכך כלי רכב רבים חשופים להתקפות סייבר. החלטנו לבחור בטכנולוגיה של אניגמטוס ולהשקיע בחברה לאור היכולות המרשימות שיש לה בעולם הסייבר ובתחום ניתוח נתוני האוטובוס".

אוטובוס מכיל עשרות מחשבים המתקשרים ביניהם ושולטים על המערכות שלו. כל אחד ואחד ממחשבים אלו הוא מטרה לתקיפת סייבר, שעלולה להביא להשתלטות עוינת על האוטובוס ולהסתיים באסון.

"הטכנולוגיה הינה מנוע הצמיחה המשמעותי ביותר בעולם התחבורה בכלל והתחבורה הציבורית בפרט" כך מציין סמנכ"ל התפעול והטכנולוגיות של חברת דן, אלכס מלייב, "השותפות שנרקמה בין דן לאניגמטוס מאפשרת לשתי החברות לדהור קדימה למימוש חזון של תחבורה חכמה וניהול ציי רכב המבוסס על טרנספורמציה דיגיטלית, אנליטיקה מתקדמת ובינה מלאכותית. חברת דן מובילה בחדשנות וביזמות, ושיתוף הפעולה עם אניגמטוס יוביל את דן להיות החלוצה בתחום הגנת הסייבר והתחזוקה החזויה בכלי הרכב.

חברת אניגמטוס הישראלית פיתחה בשנים האחרונות טכנולוגיה פורצת דרך ברמה עולמית אשר יודעת לבצע בזמן אמת ניתוחים של מערכות הרכב ולזהות איום ותוקף. היכולות המתקדמות של אניגמטוס בצד שורה של פטנטים אף הביאו את החברה לשורה של הישגים ושיתופי פעולה ולאחרונה גם זכתה יחד עם קונסורציום בהובלת אלתא במכרז של משרד התחבורה ונתיבי איילון להקמה ופיתוח של מרחב סייבר לניסויים בתחבורה חכמה.

נשיא חברת אניגמטוס הוא מי שהיה ראש מו"פ בצה"ל ולאחר מכן ראש אגף התקשוב והסייבר, האלוף (מיל.) עמי שפרן. מייסד אניגמטוס והמנכ"ל שלה הוא אייל קמיר, קצין בוגר ממר"ם, ויזם ותיק בתחום הרכב.

"אנחנו שמחים על האמון שקיבלנו ואין לנו ספק שמהלך זה יעניק לדן יתרון משמעותי" כך מציין אייל קמיר מנכ"ל אניגמטוס. "תעשיית הרכב עוברת בשנים האחרונות מהפכה של ממש. רכב ממוצע מכיל מיליוני שורות קוד וככל שהרכב מחובר ומקושר, כך עולה רמת החשיפה. צי רכב מאופיין בריבוי מערכות וממשקים ובצד הצורך התפעולי ישנה חשיבות בפתרון של ניטור והגנה"
אניגמטוס מתכננת להטמיע את הטכנולוגיה שלה בציי רכב ואוטובוסים נוספים ברחבי הארץ והעולם.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר