The World Atlas of Coffee
המקום שממנו מגיעים פולי הקפה, האופן שבו הם נקטפים, דרכי הקלייה והמים שבהם משתמשים להכנת הקפה הם רק כמה מהמאפיינים הקובעים את איכות הקפה שנלגום. את כולם מציג לפנינו בספר זה ג'יימס הופמן, מנכ"ל Square Mile Coffee Roasters ממזרח לונדון ובעל בלוג מקצועי לקפה, המחזיק בתואר הבריסטה הטוב בעולם.
מבוליביה לזמביה, הספר מציג בצורה מקצועית ומדעית את מאפייני פולי הקפה הגדלים ונקלים ביותר מ-35 מדינות. על הדרך, אנו לומדים כל מה שאפשר וכדאי לדעת על תרבות הקפה, כולל מידע שלא נחשף לרוב מחוץ לתעשיית הקפה.
[הוצאה לאור: Mitchell Beazley, 230 שקלים]


The Curious Barista’s Guide to Coffee
המדריך האולטימטיבי לפריקים של קפה - היסטוריה, זנים ומינים, השפעות תרבותיות, בתי קפה, הסברים מדעיים, התפתחויות טכנולוגיות ומדריכים מפורטים ומאירי עיניים צעד-אחר-צעד לכל השלבים להכנת המשקה המושלם בבית קלייה, טחינה, דרכי הכנה וכל מה שצריך לדעת כדי למזג מתיקות, מרירות, חומציות וארומה לקבלת המשקה הפופולרי ביותר בעולם.
זהו הספר השלישי בסדרת ספרי המשקאות של טריסטן סטפנסון - ברמן מוביל בלונדון, בריסטה מקצועי, חובב קפה מושבע ומספר סיפורים בחסד - שמציע לקינוח גם מבחר מתכוני קפה, מאספרסו-מרטיני לקפה-חמאה (כן, יש דבר כזה).
[הוצאה לאור: Ryland Peters Small, 90 שקלים]


Appetizer: New Interiors for Restaurants and Cafés
אומרים שאנשים אוכלים קודם כל עם העיניים. Appetizer מראה כיצד אדריכלים ומעצבי פנים לוקחים את זה עד לקצה.
ציורי קיר היפר-ריאליסטיים, ג'ונגלים מקוריים, קירות בצבעים פסטליים, תאורה יוצאת דופן, ריהוט מפואר - כל אלה ועוד בספר על עיצוב של מקומות לאכול בהם, מלווה במאות צילומים.
מסעדות, בתי קפה, ברים, גלריות לאמנות שמערבבים בהן קוקטיילים, חנויות פרחים המגישות קפה ובוטיקים לנעליים שמציעים מגוון קינוחים באלבום מצולם להפליא.
[הוצאה לאור: Gestalten, 280 שקלים]


Where to Drink Coffee
אחרי שהוציאו את רב המכר הקולינרי Where Chefs Eat, חוזרת הוצאת PHAIDON עם המדריך האולטימטיבי גם לקפה: Where to Drink Coffee.
150 הבריסטות הטובים בעולם מגלים את הסודות שלהם למציאת כוס הקפה המושלמת. המדריך כולל 600 בתי קפה, מסעדות, מאפיות וחנויות קפה מפתיעות ב-50 מדינות, כמו גם מפות מפורטות, ביקורות מגוונות, הארות והערות הגונות ממיטב המומחים בתחום.
[הוצאה לאור: Phaidon, 190 שקלים]
להשיג בחנות המגדלור, מקווה ישראל 18 תל אביב ובאתר








