חיפוש

תרבות "הקפה החדש" ביוון

קפה באתונה תמצאו בכל פינה, אבל קפה טוב, עם סיפור טוב ואווירה ששווה ביקור, יש מעט. כמה המלצות לביקור הבא שלכם בעיר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
קפה ביוון
קפה ביוון
צילום: shutterstock
אמנון גופר
תוכן שיווקי

תרבות ה-Kafenia "הקפה החדש" ביוון, מקבלת השראה ממספר מקורות. האחד שורשי תרבות הקפה היווני, ההשפעות העותמניות, ההשפעות האירופאיות וכמובן הדור החדש המביא איתו את טעמיו וסגנונו העכשווי. ולכן נמצא באתונה בתי קפה על הספקטרום הרחב שבין בית הקפה המסורתי, עם השולחנות הישנים והכסאות החורקים, עם הז'ורנאלים בסלסלה בכניסה, טלוויזיה מרעישה ומלצר או מלצרית המתנהלים בקצב של פעם המביאים לך קפה, או בירה, או אוזו - יחד עם עשן הסיגריות המרחף כעננה בחלל. ומצד שני, בתי קפה עם המכונות הטובות והמשוכללות בעולם, עם העיצוב האולטימטיבי והעכשווי ביותר ועם בריסטה (איש הקפה) הכי מקצועי שיש, שיכול להוציא לכם את הקפה המדוייק בנוסח יוון המודרנית והשפעות העולם החדש.

אספתי כאן שבעה מבתי הקפה האהובים עליי בעיר, עם אזהרה קטנה: לפעמים המקום יותר חזק מהקפה ולעיתים הקפה הוא הסיפור המרכזי. אתם מוזמנים לבחור.

Klapsidra - הקפה הכי רומנטי

על המדרגות היורדות מגבעת האקרופוליס לשכונת פלאקה, קפה קלפסידרה הוא נקודת מפלט רומנטית משאון המרחב התיירותי הסואן של הרובע.

"קלפסידרה" היא קערה ששימשה כשעון מים (בסגנון שעון חול) בבית המשפט האתונאי ואיפשרה למדוד את זמנו הקצוב של הגנב ללמד סנגוריה על עצמו (7 דקות) – קלפטו ביוונית זה גנב (או קלפטומן בשפתינו) במילים אחרות – קלפסידרה היה שעון זמן של גנבים באתונה הקדומה, והיום הוא אחד מבתי הקפה הכי אהובים עליי בעיר. השולחנות מוצבים על המדרגות ופניהם אל העיר, פרחי העונה בעציצים והתחושה הנעימה של "אל תפריעו לי לשתות את הקפה שלי" יחזירו אתכם לשם בכל ביקור שתעשו באתונה. בקיץ אני ממליץ לשתות את ה"זגפרדו- קפוצ'ינו" המדהים שלהם, המוגש בצנצנת זכוכית עם כוס מים ועוגייה מסורתית. בקלפסידרה ניתן להזמין גם מזטים, סלטים ועוגות נפלאות.

קפה יווני
קפה יווני
צילום: shutterstock

את העניינים שם מנהל האדון יורגוס שעומד בחוץ ומקבל קהל. אם תמסרו לו ד"ש ממני הוא בטח ייתן לכם, לפני שתלכו, ללגום איזה שוט קטן של Mastica על חשבון הבית.

רחוב Klepsidra 3 דקות הליכה מכיכר מונסטראקי.

קפה קלפסידרה >>

Mokka בגלל הסגנון

אולי אחד מבתי הקפה היותר שווים ללגימת קפה איכותי באתונה הוא קפה MOKKA שבשולי שוק הבשר על רחוב ATHENS. הסיבה לכך: ההיסטוריה המשפחתית וסגנון הבישול. זהו בית קפה הסמוך למפעל המשפחתי שהיום מנוהל על ידי דור רביעי למשפחת Samurkas היוונית, שהחלה את דרכה בניהול ובעלות על רשת בתי קפה כבר בשנת 1922. את הקפה היווני תקבלו אחרי שיחממו את המשקה בפינג'אן נחושת קטן, המונח בתוך רמץ לוהט המביא אותו לכדי רתיחה.

המקום אהוב עליי בעיקר בימי שבת ומשום קרבתו אל השוק הסואן ביום זה. ניתן לשבת בחוץ ולחוש את אווירת הרחוב האתונאי.

איזה קפה לבקש? הלניקו קפה Heleniko Cafe

רחוב Athens 44 צמוד לשוק הבשר.

Madame - באווירה אירופאית קלאסית

רחוב Valaoritou הוא בעצם מדרחוב רצוף בבתי קפה, קונדיטוריות וברים הגולשים אל המדרכה ומפיצים את ריח המאפים והקפה אל אוויר העולם. כאן בחרתי את קפה Madame, המגדיר עצמו כאנין ורב טעמים, ולא התאכזבתי… המקום מעוצב בטוב טעם ובעדינות אירופאית נטולת פוזות, בתוככי בית הקפה מאפייה קטנה המייצרת עוגות טריות במינונים קטנים לאורחי המקום. הכל לבן, נינוח ומשדר נקיון. את הקפה קיבלתי בכוס חרסינה איכותית מלווה בשני מאפי הבית.

Valaoritou 12 פאתי קולונאקי. 3 דקות מכיכר סינטגמה.

Loumidis cofee - לקחת קפה הביתה

בעמוד השער של האתר כתוב ביוונית: "לומידיס – הבית היווני של הקפה". ואכן, מפעל הקפה המשפחתי החל את דרכו בפיראוס כחנות מכולת בשנת 1919, בה היו טוחנים האחים לומידיס את הקפה על מתקן אבן וולקנית וקולים אותו על חום עצי אלון, כשתוך שנים ספורות נפתחים עוד כמה בתי קלייה וקפה בפיראוס, פטרה וסלוניקי (1927).

הקפה האיכותי והמבוקש הפך להיות בפי היוונים - הקפה היווני האולטימטיבי. כבר בכניסה מוצפים בריח קפה ריחני. העיצוב נעים לעין והמדפים עמוסים בכל טוב של תערובות קפה, תה, שוקולד, עוגיות וממתקים. המחירים אינם זולים אך בהחלט סבירים והתמורה לכסף מלאה. זה המקום לקחת קפה טוב הביתה.

חנות הקפה ובית הקלייה הגדול של לומידיס נמצא בגבול שבין אומוניה לאקסרחיה על הרחוב הגדול והסואן Panepestimio פינת Eyoulo 100 מטר מכיכר אומוניה.

קפה לומידיס >>

בית קפה באתונה  צילום  אמנון גופר
בית קפה באתונה  צילום  אמנון גופר
צילום: אמנון גופר

ח'אדיז chatzis - קפה עם שוט ולא יותר

בשנת 1908 מקים בסלוניקי סולימאן סולימאנוביץ את הקונדיטוריה הראשונה שלו, עם מאכלים עממיים שמקורם בבלקן עם קריצות לאסיה הקטנה. בשריפה הגדולה בסלוניקי הופכת הקונדיטריה לעיי חורבות ולאחר התאוששות כלכלית מוקמות במהלך השנים 3 קונדיטוריות בסלוניקי ושתיים באתונה.

לקפה Chadzis אני נכנס תמיד בתחושה מעורבת. מצד אחד יש כאן קפה מיוחד ומספר מאפים שקשה למצוא במקומות אחרים, אך מצד שני השירות קר ומנוכר.

מה להזמין? אני ממליץ על הקפה היווני Helenico Caffe שאיכותו מצויינת אבל דווקא דרך ההגשה והסביבה האסתטית עושים אותו למושלם.

"הלניקו קפה" יוגש לשולחנכם על מגש נחושת, בתוך פינג'אן קטן ולידו קוביית ראחאת לוקום ושוט ורדרד של ליקר ורדים. רק בשביל זה שווה להיכנס. מי שמתפתה לאכול "אקמק עם קיימאק" זו כבר שחיתות שאיננה באחריותי (מאכל מתוק בהשראה טורקית – מאפה מתוק עם שמנת / קצפת).

מטרופוליוס 5 - על יד כיכר סינטגמה ליד KFC

קפה ח'אדיז>>

קפה Karpo - בעמידה ובתוספת פירות יבשים

בשכונת קולונאקי, מעלה רחוב Kanari מימין נכנסים לבית הקפה Carpo שנכון יותר יהיה להגדירו – "אגוזים, שוקולד וקפה". אם באתם בשביל קפה, הסגנון הוא איטלקי, שותים בעמידה על הבר הקטן, והולכים. אפשר גם לקחת בכוס חד פעמית, לעלות לגינה בכיכר קולונאקי וללגום להנאתכם.

Carpo היא חברה קמעונאית שהוקמה בשיאו של המשבר ביוון ולמרות הכל חרתה על דגלה תזונה נכונה כערך ולכן הם משווקים פירות יבשים, דבש וקפה איכותיים במיוחד.

על הגג של מרכז Stavros Niarxos

כאן מדובר בחוויה רוחנית. מרכז סטאברוס ניארכוס משלב בין כתליו את הספרייה הלאומית והאופרה האתונאית ומעל כל אלה נחשב לאחד מיצירות המופת האדריכליות הגדולות של המאה ה-21. בקומה העליונה (7) נמצא בית קפה קטן המשקיף אל הים והעיר. הכיסאות והספות באגף המזרחי של בית הקפה יפתחו לכם את הנשמה, ולהערכתי ייקח לכם זמן לקום וללכת…

מומלץ להגיע למרכז סטאברוס ניארכוס בשעה 10:00, לזכות ללא תשלום בסיור המודרך באתר ולסיים בבית הקפה.

המסורתי והקר

בעולמה הקולינרי של יוון יש שני סוגי קפה: "הלניקו קפה" ו"פראפה".

הלניקו קפה (בתרגום לעברית – קפה יווני) הוא למעשה קפה שחור מבושל, על אש גלויה או בתוך רמץ. בינו לבין הקפה הטורקי המוכר לנו אין כל הבדל, אך ביוון הס מלהזכיר את עניין הקפה הטורקי, עקב המאבק רב השנים על הכבוד היווני או יותר נכון על העצמאות היוונית והניסיון המתמשך לנתק כל קשר מאחת התקופות האפלות של יוון – ההפסד הצורב לטורקים במלחמת העצמאות היוונית והיריבות התרבותית העמוקה בין שתי האומות.

ה"פראפה" הוא משקה קיצי קר ופופולרי עשוי מגרגרי קפה שיובשו בריסוס, רווי בקפאין ומוקצף עם קרח, חלב וסוכר. את הפראפה שותים בכוסות זכוכית גבוהות.

מרכז סטאברוס ניארכוס>>

הכותב הוא מדריך טיולים המתמחה בסצנה המוזיקלית והקולינרית של אתונה.

לטייל באתונה >>

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    חזי שבקס (מימין) וישראל מורגנשטרן, שהקימו וניהלו את זק"א ישראל (כיום נקראת יחידה 360). מחברי דו"חות הפיקוח ממליצים לפרק את הגופים שבשליטתם

    חתונה, רכב משפחתי ומיליונים לעמותות: האם זה הסוף של המתחרה של זק"א?

    סימי ספולטר
    רחפן עם סיב אופטי

    "יש פתרון, אני יודע ב-100%": האירוע שבו עשויה להימצא תשובה לרחפני הנפץ

    חגי עמית
    גלית חמי ואבי באום

    בן זוגה המיליארדר של העורכת הפורשת הציע לרכוש את "כלכליסט" — מוזס סירב

    יסמין גואטה
    צביקה הדר

    התפשר: צביקה הדר מכר את ביתו בתל אביב ב-14 מיליון שקל

    הדר חורש
    למעלה מימין: בני מאירוב, יאיר לפידות, קובי אלכסנדר; למטה מימין: אבנר סטפק, דייב לובצקי וניר ברקת

    קובי אלכסנדר שווה כבר מיליארד שקל: כך זינק שוויים של בכירי בתי ההשקעות

    מיכאל רוכוורגר
    בר וינקלר (מימין) ורועי ללזר. "זה עלינו, ליצור את החברה הכי גדולה שיצאה מישראל"

    בדרך לשבור את השיא של וויז: המרוץ של שני יזמים בני 24 ו-35בדרך לשבור את השיא של וויז: המרוץ המשוגע של שני יזמים בני 24 ו-35