חיפוש

הפסקת קפה

למה דווקא קפה • איך נולד האמריקנו • כיצד שותים קפה בסקנדינביה • מהו הקפה הכי ישראלי. מוזמנים ללגום עובדות מפתיעות על המשקה הפופולארי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
צילום: shutterstockתוכן שיווקי
טל סרי
תוכן שיווקי

- קפה הוא משקה מעורר, ממריץ ובעל טעם מיוחד, ולכן כבש את העולם, חצה תרבויות, מעמדות, גבולות וימים. כולם שותים קפה, מראשי מדינות ועד אחרון הפועלים.

- כשהשמש עולה בבוקר, לא משנה היכן בעולם, מישהו מכין קפה.

- הקפה הוא המשקה הפופולארי השני אחרי המים.

- קפה מתאים לפגישה חשובה, ליד העיתון, לשיחה עם חברים, לישיבה עסקית, לשיטוט באינטרנט, למפגשים ברשתות החברתיות, לבילוי, לחופשה, ביחד ולחוד.

- הקפה מזוהה עם תחושות נעימות, רוגע, אנרגיות והפוגה מהשגרה.

ארץ הולדתו של הקפה היא אתיופיה. מקורו של הקפה הוא במחוז קאפה אשר באתיופיה, משם נפוץ לשאר העולם רק במאה ה- 15. עבור העם האתיופי, קפה הוא גאווה לאומית, לכן אם הוזמנתם לטקס שתיית קפה, ראו עצמכם כבני מזל. באתיופיה האישה היא זו שמכינה תמיד את הקפה, טוחנת, קולה, מבשלת ומוזגת.

מקור המילה קפה. במילה הערבית QAHWA, מילה המתארת יין, והפירוש הוא היין של הפול (קפה).

רשת קפה. רשת בתי הקפה הגדולה בעולם היא Starbucks - שהוקמה בסיאטל ארצות הברית בשנת 1971 ומונה 30,000 סניפים ב-80 מדינות.

"דור האספרסו". בשנות ה-50 פותחה בארץ מכונת האספרסו, והפכה להצלחה מסחררת. צעירים רבים החלו לבלות לעיתים קרובות בבתי הקפה בזמנם הפנוי. ס' יזהר, הסופר והח"כ באותם ימים, ואחרים תהו על עניין הבילוי ועל חיבת הנהנתנות הזו של הצעירים, שכן המדינה יצאה לא מכבר מתקופת הצנע. כיצד יתכן שצעירים מפונקים יוצאים לבלות בבתי קפה? התופעה נתפסה בעיני רבים כהיפך הגמור מ"דור הפלמ"ח", שלחם ובילה סביב המדורה.

קפה אמריקנו. השם קפה אמריקנו ניתן לאחר מלחמת העולם השנייה באירופה. חיילי צבא ארצות הברית נהגו להוסיף לקפה האספרסו מים, כדי לדלל מעט את טעמו החזק מים וליצור קפה בטעם שזכרו מהבית. כך זכה המשקה לשם אמריקנו ("אמריקאי").

בית הקפה. בטורקיה הוקם בית הקפה הראשון בעולם. בעצם היו אלה בתי עינוגים מפוארים, שנועדו להנעים את זמנם של הלקוחות, גברים בלבד. בזכותם נוצר הקונספט של בתי קפה. הטורקים, אגב, מאמינים שקפה צריך להיות: שחור כמו הגיהינום, חזק כמו המוות ומתוק כמו האהבה, לכן הם נוהגים לשתות אותו עם קוביות סוכר, והרבה.

אפוגטו. משקה (נכון יותר קינוח) שמשלב גלידה ואספרסו. האספרסו הלוהט נמזג על הג'לאטו (הגלידה) וזו נמסה לה לאיטה, ומענגת את הטועמים. הכנה פשוטה ותענוג גדול.

קפה חם. השתייה החמה היא עקרון מוביל של תרבות ההוגה (HYGGE) הסקנדינבית, שכן היא מגבירה את החום הפנימי של הגוף ומשרה תחושת נינוחות. עבור הדנים השתייה הנבחרת היא קפה, ויש להם אפילו מילה שמשלבת בין הוגה לקפה- KAFFEEHYGGE. בתרבות ההוגה לא תפגשו קפה מהיר, אלא תהליך ממושך הממלא את הבית בניחוח נעים של קפה. במקומות העבודה מפסיקים העובדים מידי יום את עבודתם ומתפנים למפגש חברתי, המוקדש לקפה ומאפה. קפה לא שותים בעמידה או מול המחשב. הקפה הוא זמן מקודש.

יום הקפה הבינלאומי. רובנו לא זקוקים ליום מיוחד כדי ליהנות מכוס קפה איכותי. ובכל זאת, יום הקפה הבינלאומי נקבע ל – 1 באוקטובר בכל שנה. היום המיוחד הזה צויין לראשונה באופן רשמי וחגיגי ב-2015, ואותו יזם ארגון הקפה הבינלאומי במטרה לעודד סחר הוגן וכמובן לרכוש עוד קפה.

קפה חזק במספרים. פולי הקפה הם משאב הנסחר בבורסות קפה ברחבי העולם. הבורסות הגדולות ממוקמות בלונדון ובניו יורק. שוק הקפה הינו שוק הסחורות השני בחשיבותו בעולם מבחינת השווי הכספי. רק שוק הנפט חשוב ממנו. ייצורו וצריכתו של הקפה מפרנסים למעלה מ-20 מיליון איש ברחבי העולם.

ישראלי. הקפה הכי ישראלי הוא קפה בוץ, שנולד מתוך דוחק הזמן שגרם לחיילים למצוא אלטרנטיבה מהירה יותר להכנת קפה ערבי מורתח.

הכותבת מעבירה טעימות קפה, הרצאות, ערבי קונספט, סדנאות חווייתיות בשם ״כוס הקפה שלי״. 0505577177 | לעמוד הפייסבוק >>

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    עידן וולס

    "אגרסיבי, יהיר - ולא רואה בעיניים": מעוזר אישי למולטי-מיליונר

    ענת ג'ורג'י
    בית למכירה

    "הבנתי ששווה לחכות, כי מה שקורה עכשיו זו רק תחילת המפולת"

    שלומית צור
    סטודנטים במפגש של מועדון השקעות

    250 מועמדים, רק 60 מתקבלים: השיעור הכי מתגמל באוניברסיטה

    בר בליניצקי
    ניצן קמחי

    "הם אוכלים במסעדה ב-100 דולר, ואז באים לישון אצלנו ב-100 שקל ללילה""באים לכאן אנשים עם כסף, שיכולים לאכול במסעדה ב-100 דולר ואז לבוא לישון אצלנו ב-100 שקל ללילה"

    רותם שטרקמן
    אורי מקס, מייסד ומנכ"ל מקס סטוק. השופט דחה את הראיה שהביא חוקר פרטי מטעמה

    הזכיין, האח והחוקר: מקס סטוק הפסידה במאבק — ותשלם מיליונים

    אפרת נוימן
    אבי צ'יפסר

    "אני נמצא במקום הכי מרכזי בהרצליה. לידי חנות להשכרה ריקה כבר חצי שנה"