חיפוש

החדשנים 5 | פרק 5: ידידו הטוב ביותר של האדם המיוחד

איך נראית הדינמיקה בין כלב לילד על הרצף האוטיסטי – ומה יש בכלב שהופך את התקשורת איתו לייחודית כל כך? פרק בסדרת הפודקאסטים "החדשנים" מוקדש למטפלים ההולכים על ארבע

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
החדשנים 5 - פרק 5 - ידידו הטוב ביותר של האדם TheMarker Labelsתוכן שיווקי
גיא רונן, בשיתוף אוניברסיטת אריאל
תוכן שיווקי

הכלב הוא ידידו הטוב ביותר של האדם – ומתברר שהוא ידידו העוד יותר טוב של האדם עם הצרכים המיוחדים. את הפרק האחרון בעונה אנחנו מקדישים למטפלים ההולכים על 4 – לקסם שמתרחש במפגש טיפולי בין כלב לבין ילד על הספקטרום האוטיסטי, אדם בגיל השלישי ועוד ועוד. אנחנו מנסים להבין מה יש בכלב עצמו שמאפשר תקשורת ייחודית כל כך – מעל ומעבר לזו שקורית בין שני אנשים – ואיך מכשירים את האדם המטפל בו כדי למקסם את הדינמיקה הזאת.

האזינו לפודקאסט:החדשנים

החדשנים 5 | פרק 5: ידידו הטוב ביותר של האדם המיוחד

החדשנים

החדשנים 5 | פרק 5: ידידו הטוב ביותר של האדם המיוחד

אורך-- : --זמן0:00

בפודקאסט מתארחת פרופ' אסתי בן יצחק, מנהלת מרכז ברוּקנר לחקר האוטיזם במחלקה להפרעות תקשורת באוּניברסיטת אריאל, שהשלימה מחקר מרתק בנושא בגנים בחינוך המיוחד במודיעין. היא מספרת לנו על תוצאות שומטות לסתות, מבחינתה, במה שנוגע לתקשורת לא מילולית, ג'סטות, קשר עין, אינטראקציות ועוד – ומנסה להסביר כיצד זה קורה.

לצידה אנחנו מארחים את דרור בר-אל, מנהל DogArt – חוות הכלבים של דרור, המכללה להכשרת מאלפים וכלבנים וטיפוליים. עם ותק של 35 שנה, דרור לוקח אותנו לחוויה המרגשת הזאת, ונותן כמה טיפים לאיך מתחילים ואיזה גזע מומלץ לכל סוג של אינטראקציה – אם כי למען האמת, אין כלב שלא מביא מעצם היותו את התרומה הפוטנציאלית הייחודית הזאת, ואין אדם שלא יכול להיתרם ממנה.

הירשמו לסדרת החדשנים באפליקציות הפודקאסטים:
Spotify >>
Apple Podcasts >>

בשיתוף אוניברסיטת אריאל

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    שליחי תן ביס

    "אדם מבחוץ היה חושב שזו החברה המוצלחת בעולם": מאחורי ההידרדרות בתן ביס

    עומר תמרי לאון

    רק אחרי מותה גילו בנותיה את ההקלטות שחושפות את הסוד שהסתירה | תחקיר

    נתי טוקר
    שליחי תן ביס

    "אדם מבחוץ היה חושב שזו החברה המוצלחת בעולם": מאחורי ההידרדרות בתן ביס

    עומר תמרי לאון
    אסף מוגרבי (מימין) ואלעד שמרלינג

    "אנחנו מוכרים דירות יוקרה ב-6–7 מיליון שקל, לא דירה ראשונה לזוג צעיר""אנחנו לא מוכרים דירה ראשונה לזוג צעיר, אלא דירות לוקסוס ב-6–7 מיליון שקל"

    הדר חורש
    יעל שקנתה דירה

    במקום למכור את הדירה: "חסכנו לפחות 2 מיליון שקל. בית פרטי זה יקר"

    מיכל פלטי
    מנכ"ל אורה לאבס אסף אלוביק (מימין) ומייסד אייר סקיוריטי יאיר סבאן

    כוכבים שעזבו את מאנדיי ומפקדים מ-8200: ההשקעות הלוהטות של סקויה נחשפות