רותם היה תמיד הילד השקט שיושב בצד, ללא חברים, גם כשמאד רצה. כשהבדידות גברה הוריו פנו ליועצת ביה"ס שהפנתה לעמותת רקפת. רותם שיתף בהמשך שההצטרפות לקבוצה הייתה אחת החוויות המפחידות שחווה, אבל באותה נשימה הבין שהוא חייב שינוי. הוא השתוקק לחברים, כמו כולם. התהליך שעבר ברקפת יצר אצלו מהפך של ממש. כשסיים תיכון התגייס לצבא ובחר בתפקיד שמבוסס על תקשורת בינאישית יומיומית. זהו מסע חייו, הוא אומר, והיום הוא יודע שיש לו את הרצון, היכולת והכלים לעשותו.
רותם לא לבד. אלפי מתבגרים ובוגרים חווים קושי חברתי, מופנמות ואף חרדה מכל אינטראקציה חברתית. כתוצאה מכך, הם מפתחים דפוס של הימנעות חברתית, ובהדרגה הם אכן הולכים ומודרים מהמרחבים החברתיים, דבר שיוצר מעגל קסמים - חרדה, הימנעות, בדידות. מדובר בתופעה רחבת היקף, שפוגעת באיכות חייהם של אחוז לא מבוטל מהאוכלוסייה ובכולנו, כחברה.
עמותת רקפת פועלת מאז 2013 כדי לסייע למתמודדים עם קושי חברתי, חרדה והימנעות חברתית. "הוכח כי להימנעות שמתחילה מגיל צעיר יש מחירים גדולים מאד בהמשך", אומר אבנר דפני, מייסד ומנכ"ל העמותה. "עם זאת, למעלה משליש מהמתמודדים עמה מחכים למעלה מעשור לפני שהם פונים לעזרה, אם בכלל. בזמן הזה הם משלמים מחיר חברתי ואישי יקר, המלווה בפגיעה קשה באיכות החיים. ההתמחות של רקפת היא עבודה קבוצתית שמאפשרת למידה ותרגול של כלים פרקטיים ומיומנויות חברתיות. ביחד ובהנחיה מקצועית הם עושים שינוי מדהים, תחילה בתוך הקבוצה ובהמשך גם מחוץ לה".
העמותה מפעילה קבוצות לילדים ונוער וגם לצעירים ולבוגרים, וכן מגוון תוכניות לתלמידים ולצוותים, בבתי הספר (מאושרות במערכת הגפ"ן). בנוסף היא מציעה הדרכה וליווי הורים, בשילוב עם מרכז ידע והכשרות, למדריכים ולצוותים מקצועיים הפועלים בקהילה.
רקפת
נוסדה ב-2013
מייסד ומנכ"ל: אבנר דפני
החזון: מיגור הבדידות וההימנעות החברתית באמצעות פיתוח מיומנויות וחיזוק החוסן החברתי
לפרטים נוספים: 077-2017032 | 054-7234568
לאתר העמותה>>
בשיתוף עמותת רקפת





