שוק היופי והטיפוח ברחבי העולם צפוי להניב הכנסות של 646.20 מיליארד דולר ב—2024, עם קצב שנתי של 3.33% (CAGR 2024-2028). שיעור המכירות אונליין הוא 19.2% מסך ההכנסות שממשיך לשגשג, עם התמקדות במוצרים אורגניים וטבעיים, למרות המיתון העולמי, כפי שעולה מפרסומי חברת המחקר tatistaS. נתונים אלו מתייחסים גם לשוק היופי והטיפוח בישראל שהיה צפוי לייצר הכנסות של 2,591 מיליון דולר, עם קצב צמיחה שנתי של 3.24% (CAGR 2024-2028), לפני השלכות מלחמת 'חרבות ברזל'.
גם בישראל שוק זה חווה עלייה בביקוש לאסתטיקה מתקדמת ובריאות בטיפוח. אחת החברות שמציעות שירותים לשוק זה ולדברי רוני בר, מנכ"ל ובעלים קבוצת לאונרדו, "תורמת להתקדמות משמעותית בתחום, עם דגש על קוסמטיקאיות", היא קבוצת לאונרדו לאסתטיקה. החברה מספקת תכשירים וציוד קוסמטי בטכנולוגיות פורצות דרך ל-24 מדינות ברחבי העולם.
את הקבוצה מנהל כאמור רוני בר, מנכ"ל ובעלים, בשיתוף רעייתו איריס בר, מנכ"לית משותפת. הזוג נשוי כבר 32 שנה, שלמרות שלא נולדו עם Hyper Pulse ביד, הם מצליחים לעבוד יחד בצורה מיטבית.
כשהזוגיות מבוססת על חברות שממנפת את העסק
החברה שהוקמה בשנת 2007 מגדירה מחדש את עולם האסתטיקה הרפואית, באמצעות מערכות טכנולוגיות פורצות דרך, ציוד ותכשירי טיפוח איכותיים, וכמעט הכל מיוצר כחול לבן, כאן בישראל.
"אנחנו מיישמים את ערכי ה-Start-up Nation שכוללים: יזמות, יצירתיות, גמישות ומשפחתיות, ומשקיעים משאבים רבים במחקר, בפיתוח, בייצור ובשירות בתחום טיפולי העור", מספר בגאווה רוני שיחד עם איריס אישתו והצוות כולו חיים ונושמים את השטח, את השוק בארץ ובעולם, וגם מבקרים ומתעדכנים בתערוכות ומקורות מידע מקצועיים.
כך שועטת לאונרדו קדימה עם תובנות מעמיקות הנוגעות לצרכים הרפואיים, הטכנולוגיים, הארגונומיים והעסקיים של רופאים.ות, קוסמטיקאיות ומטפלים, תוך מתן שירותי אסתטיקה רפואית בראייה הוליסטית.
רוני אף מדגיש כי אחד ממנועי הצמיחה של החברה טמון בהון האנושי של עובדיה, וכן בלקוחותיה ובזוגיות עם איריס, אחות מוסמכת בעברה. לדבריו מדובר ב"חברות שממנפת באופן שוטף את העסק". "העובדה שאנחנו מנהלים יחד חברה המעסיקה כיום מעל ל-20 עובדים, כבר למעלה מ-17 שנה, כשכל אחד מאיתנו תורם את חלקו בבחינת שנינו יחד וכל אחד לחוד, היא שעושה את ההבדל", הוא אומר ומציין כי איריס, אחראית על הפן הקליני של החברה, על ניהול האקדמיה, המחקר וההדרכה, והיא לדבריו גם זאת שנמצאת בשטח ומזהה את צורכי הקוסמטיקאיות, דבר משמעותי בהיבט הפיתוח של המכשירים והתכשירים.
"כך" הם אומרים, "נוצרת חברה משפחתית בה כל אחד מהעובדים הוא שחקן נשמה". איריס מצידה מוסיפה ומציינת כי בדרך זו הם יוצרים בית בטוח לקוסמטיקאיות. "בעולם הקוסמטיקה המתפתח במהירות - אנחנו קרקע יציבה ובטוחה עבור כל אחת מהן. אנו לוקחים אישית את ההכשרה וההצלחה של אלפי הקוסמטיקאיות שרכשו מאיתנו מכשור ומעניקים להן: תכניות הכשרה מקצועיות ומקיפות, ליווי אישי ומענה לכל שאלה בכל זמן ופתרונות פיננסיים להשקעה בציוד".
99% כחול לבן
אלמנט נוסף בו מתהדרת לאונרדו הוא הייצור המקומי מהמפעל באשדוד. ייצור שלמרות שמושפע מחוסר הוודאות וההשפעות הביטחוניות והגלובליות, ממשיך להיות בעל נופך מקומי ולאפשר שגשוג לקבוצה.
רוני אף מודה שלמרות כל ה"מכות" שחטפה הקבוצה, היא ממשיכה להיות יציבה. "זאת בזכות העובדה שהיא נשענת על ההון החוזר של עצמה ומימוש חוזקותיה", הוא אומר ומציין את יתרונותיה של קבוצת לאונרדו לאסתטיקה התורמים ליציבותה: "מבין הפטנטים הרשומים שלנו ניתן למצוא מכונה להסרת שיער המהירה פי חמש ממכונות מקבילות בשוק. מדובר בטכנולוגיית היפר פולס ALT, הכוללת חימום העור תוך הפעלת המערכת החיסונית לייצור רכיבים שונים בתוך העור, הגורמים לשינוי הרצוי. באמצעות גירוי זה, אנחנו למעשה מזרזים תהליך שקורה באופן טבעי, ללא פציעה או נזק לעור. הטכנולוגיה הזו מנצלת את קירור המכשיר, להגנה על הרקמה המטופלת לאורך זמן, נתון שמונע נזק וחוסך אי נעימות וכאב. מכשיר אחר שקיים ברשותנו מאפשר הצערה של העור באופן טבעי באמצעות חימום ויצירת גירויי בעור, להגברת ייצור הקולגן. זאת בנוסף ליחידת הרכבה עצמאית מתקדמת המבוססת על שיתוף פעולה שלנו עם מפעלי אלבטק - חברה המתמחה בבנייה והרכבה של מערכות אלקטרוניות מתקדמות; הכנת פורמולציות בשיתוף מפעלים שונים ברחבי הארץ; ותכשירים ייחודיים המיוצרים בחו"ל, בהתאם לדרישת הקבוצה פה בישראל, וכחלק מהמענים הפרסונליים שהיא מספקת ללקוחותיה", הוא מסביר.
מובילים לשינוי בעור מבלי לעשות נזק
שימוש בתכשירים שאינם איכותיים או במכשור לא תקין עשוי כידוע לגרום לגירוי בעור, לחדירת חיידקים לעור, לזיהום ושריטות, ולנזקים ולתגובות אלרגיות. איריס מציינת שחלק מהתפיסה לפיה פועלת קבוצת לאונרדו לאסתטיקה דוגלת במתן מעטפת 360 של קוסמטיקה מקצועית המשלבת טכנולוגיה חדשנית ופרוטוקולים מדויקים, לרבות שימוש בננו - סיליקונים המחליפים את שיטות המחטים המתכתיות של טכנולוגיות המיקרונידלינג.
"מדובר בתחליף שאינו פוצע את הרקמה, ומאפשר להחדיר את החומרים הפעילים בצורה מיטבית", היא אומרת ומדגישה כי זוהי דוגמה רק דוגמה אחת מני רבות לחשיבות שרואה החברה בטיפול איכותי ושמירה על העור. לדבריה "תפיסה זו רלוונטית לכל מוצרי החברה, החל ממכשירים קטנים ועד למכשור הכבד ששוויו מאות אלפי שקלים".
רוני אף מוסיף ומציין שטיפולי הננו סיליקון מחליפים חלק ניכר מטיפולי הפלזמה וכוללים רמת סיכון נמוכה הרבה יותר. "טיפולי הננו סיליקונים שמציעה הקבוצה משלבים חומרים איכותיים שרמת חדירותם לרקמה המטופלת עולה עשרות מונים על השיטות הקודמות", הוא אומר.
כחברה שמתעדכנת על בסיס יומי בארץ ומעבר לים, מהם החידושים אליהם אתם נחשפים?
איריס: "המגמה כיום היא לשמור על המיקרוביום הטבעי של העור, המגן עליו מפציעות וזיהום. זאת בנוסף לשיטות טיפול המבוססות על יצירת לחץ בעור, כזה המאפשר לתכשירים הקוסמטיים לחדור פנימה בצורה יעילה יותר וגם כאמור כשיטה המחליפה את המחט שעלולה לגרום לנזק. כך גם נעשה יותר ויותר שימוש בטכנולוגיות שאינן פולשניות, המאפשרות להתגבר על אתגרים בעור כדוגמת נימי דם ופיגמנטציה. שיטות אלה גם מעודדות את יכולת ריפוי הטבעית של העור. השימוש באינפרא האדום מאפשר לחדור לשכבות העור העמוקות, אך עם רמת סיכון נמוכה וכך, להשיג רמת תוצאות גבוהה מאוד".
רוני: "כל האמור מציג קוסמטיקה טובה ובטוחה, שמביאה לידי ביטוי את החיבור בין אסתטיקה לרפואה, לטובת המטופלים של הקוסמטיקאיות שלנו".
כיצד היישום של החיבור הזה בא לידי ביטוי בפועל?
רוני: "חלק בלתי נפרד מלקוחותינו הם רופאים ורופאות העוסקים בתחום האסתטיקה והפלסטיקה הכירורגית כמו: ד"ר אברהם לוי, ד"ר לאון ספיבק ועוד. בנוסף מלווה אותנו גם ד"ר מתן אורגיל, פלסטיקאי בכיר מביה"ח איכילוב המשמש כיועץ קליני וביחד עם איריס, הם בונים פרוטוקולים ייחודיים המשלבים טכנולוגיות עם טיפולים נוספים, כגון: הזרקות של ביוסטימולטורים וטכנולוגיות ננו-סיליקוניות כשהמטרה היא ליצור סינרגיה אופטימלית לצורך השגת תוצאות טבעיות".
איריס: "גם בתחום המו"פ העתידיים, אנחנו קשובים לצורכי השטח ואנשי המקצוע. בימים אלו, אנו לקראת פיתוח חדשני נוסף עם חברה עמיתה מחו"ל של טכנולוגיית קרן אור המחליפה את הצורך בשימוש בגלי רדיו או בקרני לייזר, בעוצמות פחותות של אנרגיה שיסייעו וידייקו טיפולי פיגמנטציה ועוד, ביעילות רבה ובפחות קצר יותר".
Leo Academy
הזוג בר לא רק מנהלים קבוצה מצליחה, אלא גם מעבירים את כל הידע, הניסיון והמחקר שלהם הלאה, זאת במסגרת Leo Academy, אקדמיה הממוקמת ליד משרדי החברה בגדרה, בה מועברות הדרכות, של רופאים.ות ואנשי.ות מקצוע לקהילת הקוסמטיקאיות.
בנוסף, ניתנת העשרה בתחום, לרבות מידע על השימוש בבינה מלאכותית בקוסמטיקה לצורכי שיווק. השניים אף השיקו אתר ייעודי המשרת את קהילת הקוסמטיקאיות שגיבשו במהלך השנים, ובו מוצגת כל אשת מקצוע בשמה, לצד תמונתה ותחום התמחותה. במסגרת זו עולים גם סרטונים בהם מראיינת איריס את חברות הקבוצה, ומבליטה כל אחת את יתרונותיה וייחודיותה.
לאתר לחצו כאן>>>
cosmolook.co.il
לאינסטגרם לחצו כאן>>>
בשיתוף קבוצת לאונרדו





