מרפאת השיניים של ד"ר יוסי פיש
ד"ר יוסי פיש, דור שלישי לרופאים מאז 1909, הינו בעל ניסיון של למעלה מעשרים שנה כרופא שיניים. מרפאתו הממוקמת במרכז תל-אביב מציעה טיפולי שיניים מרופאי השיניים הטובים ביותר בתחום ומהווה One Stop Shop לטיפולי שיניים. המרפאה נודעת בייחוד במקצועיותה ובניסיונם הרב של צוות רופאי השיניים שבה בהשתלות שיניים.
ד"ר פיש הינו בוגר הפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת קונקורדיה במונטריאול, חבר באגודת השתלים הבין לאומית, ובעל הסמכהExpert In Oral Implantologyמטעם איגוד רופאי השיניים הגרמני. לאורך השנים ביצע ד"ר פיש אלפי שתלים עבור מטופלים בישראל ובעולם.
מהי שיטת All on 4?


לפני כעשרים שנה נכנסה לשימוש בישראל שיטת All on 4 להשתלות שיניים. ייחודיותה של השיטה טמונה בהתקנת גשר שיניים על ארבעה שתלים בלבד, המורכבים בחלקה הקדמי של הלסת. שיטה זו זכתה לביקוש רב והפכה עד מהרה לפופולארית בקרב מטופלים הזקוקים להשתלות שיניים.
את הצלחתה ניתן לזקוף לתוצאות המהירות שמציעה השיטה, לצד פרוצדורה כירורגית פשוטה יותר, הכרוכה בהשתלת ארבעה שתלים בלבד בכל לסת. כמו כן, עלות הפרוצדורה הינה זולה יותר לעומת השיטה ה'מסורתית' להשתלת שיניים, בה משתיל רופא השיניים שתלים לכל אורך העצם.
עם זאת, עם השנים מטופלים רבים חוו על בשרם את חסרונות השיטה. החסרון המשמעותי ביותר בשיטת All on 4 טמון בעובדה שגשר השיניים מורכב על ארבעה שתלים בלבד. "כאשר שתל אחד כושל, מסיבה כזו או אחרת, הדבר מצריך השתלת שתל חדש במקומו וכן החלפת גשר השיניים באחר. הדבר כרוך בפרוצדורה כירורגית נוספת וכמובן בעלויות נוספות בהתאם", מסביר ד"ר פיש, "כך קורה שעלותה הכוללת של השתלת השיניים בשיטה זו, הנחשבת לזולה ולמשתלמת ביחס לשיטת השתלות השיניים המסורתית, הופכת ליקרה".
עם זאת, צוות רופאי השיניים במרפאתו של ד"ר יוסי פיש מכיר בהעדפתם של המטופלים לצמצם ככל הניתן את הפרוצדורה הכירורגית ואת מספר השתלים בפה, ומציע כיום חלופה טובה יותר לשיטת All on 4, הנקראת All on 6.
למי מתאימה שיטת All on 6?
בדומה לשיטת All on 4, שיטת All on 6 מתאימה לכל מטופל הזקוק להשתלות שיניים ואינו מעוניין בפרוצדורה כירורגית רחבה הכוללת השתלת שתלים לכל אורך עצם הלסת. כמו כן, השיטה מתאימה למטופלים להם אין די עצם בחלק האחורי של הלסת, היות וששת השתלים מותקנים בחלק הקדמי של הלסת, בה לרוב העצם משתמרת.
עבור מטופלים אלו, תהליך השתלת השיניים הינו מורכב אף יותר ודורש ראשית ייצור עצם, שבלעדיה לא ניתן יהיה להרכיב את השתלים. ייצור עצם אפשרי באמצעות השתלת בלוק עצם או גרגרי עצם וכן באמצעות הרמת סינוס (בלסת העליונה בלבד). מדובר בפרוצדורה כירורגית הדורשת שיקום והמתנה של מספר חודשים עד לקליטת העצם ולפיכך מאריכה את משך תהליך השתלת השיניים ומייקרת אותו.
"שיטת All on 6 חוסכת למטופל את הצורך בייצור עצם או בהשתלת עצם לצורך השתלת השתלים, ובכך מאפשרת גם לאותם מטופלים השתלת שיניים בתהליך פשוט ומהיר, עם תוצאה טובה ואסתטית", מדגיש ד"ר פיש.
תהליך השתלת השיניים בשיטת All on 6
התהליך מתחיל בצילומי סיטי לצורך קבלת תמונה מלאה על פה המטופל. צילומים אלו מאפשרים לד"ר פיש לתכנן את כמות השתלים הנדרשת, גודלם, מיקומי השתל בפה וזוויות ההשתלה שלהם בעצם.
שני השתלים הקיצוניים מושתלים באלכסון אחורנית וכך מעניקים תמיכה לשיניים הטוחנות שבגשר השיניים.
ביום הניתוח עצמו מתבצעת התקנת השתלים בחלקה הקדמי של הלסת, עם או בלי סטנט כירורגי – אביזר שמנחה את רופא השיניים היכן להשתיל את השתל במהלך הניתוח.
לאחר מכן תתבצע העמסה מידית של גשר השיניים הזמני על השתלים. העמסת השתל והשמשתו כבר ביום הראשון חשובה ביותר, היות והיא מפעילה כוח על העצם ומעודדת את בנייתה וחיזוקה באופן מהיר ומיטבי.
לאחר מספר חודשים יגיע המטופל להרכבת גשר השיניים הקבוע, העשוי מחרסינה או מזרקוניה.
"אנחנו רואים תוצאות טובות בקרב מטופלים שעברו השתלת שיניים בשיטת All on 6 ושביעות רצון גדולה מהתוצאה. אין ספק כי מדובר בשיטה בעלת יעילות מוכחת, שהינה זולה יותר ופחות כואבת עבור המטופל", מסכם ד"ר פיש.
ד"ר יוסי פיש – מרפאת שיניים
טלפון: 03-6969123
נייד: 052-3330456
כתובת: השופטים 41, תל אביב







