הבירה של המדינה הזו מזוהמת ושוקעת בים, אז היא בונה עיר חדשה
אינדונזיה בונה עיר בירה חדשה מאפס באי בורנאו, ומעריכה שתוך שנתיים כבר יעברו אליה כ-8,000 עובדי מדינה. המבקרים חוששים מפגיעה במערכות אקולוגיות ובמחיר לקופת המדינה בתקופה של מגפה

בירת אינדונזיה ג'קרטה היא צפופה, מזוהמת, פגיעה לרעידות אדמה ושוקעת לאיטה בתוך ים ג'אווה. עכשיו הממשלה החליטה לעזוב, ומעבירה את הבירה לאי בורנאו.
הנשיא ג'וקו וידודו סבור שבניית בירה חדשה תהיה תרופת פלא לבעיות שעמן מתמודדות ג'קרטה, תפחית את צפיפות האוכלוסין בה ובמקביל תאפשר לאינדונזיה להתחיל מחדש עם "עיר בת קיימא" שיש בה תחבורה ציבורית טובה, ושבנויה בצורה אידיאלית ביחס לסביבה.
"בניית עיר בירה חדשה היא לא רק העברת משרדי הממשלה", אמר וידודו בשבוע שעבר, לפני שהתוכנית עברה לאישור הפרלמנט. "המטרה העיקרית היא לבנות עיר חדשה וחכמה, עיר חדשה שתהיה תחרותית ברמה הבינלאומית שתשמש קטר שידרבן את המהפך של אינדונזיה, שתהפך למקור של חדשנות וטכנולוגיה ותתבסס על כלכלה ירוקה".
מבקרי המהלך חוששים מהפגיעה הסביבתית שתיגרם בשל בניית עיר חדשה בגודל כ-2,500 קמ"ר במחוז קלימנטאן שבבורנאו, שמשמש בית מחייה לאורנגאוטנים, נמרים ומגוון רחב של חיות בר אחרות. הם גם מודאגים מהכוונה להוציא 34 מיליארד דולר על בניית העיר החדשה בתקופה של מגפה עולמית וטלטלה בשווקים.
"המחקר הסביבתי האסטרטגי של עיר הבירה החדשה מראה שיש לפחות שלוש בעיות בסיסיות", אמרה דווי סאוונג מהארגון הסביבתי WALHI. "יש סכנה לפגיעה במערכות מים, איומים על המערכות האקולוגיות וחשש לזיהום".
נזקי הצפות בשווי 4.5 מיליארד דולר בשנה
התוכנית של וידודו להקמת העיר נוסנטארה - מונח שמשמעותו באינדונזית "ארכיפלג" - הוצגה לראשונה ב-2019, וכוללת בניית בנייני מגורים ומשרדים מאפס. לפי ההערכות הראשונות, כ-1.5 מיליון עובדי מדינה יעברו לגור בעיר החדשה, שממוקמת כ-2,000 ק"מ צפונית לג'קרטה - אך המספרים עדיין לא סופיים.
אינדונזיה היא מדינת איים בת יותר מ-17 אלף איים, אבל יותר ממחצית מ-270 מיליון אזרחי המדינה מתגוררים בג'אווה, האי הכי צפוף במדינה שבו ממוקמת ג'קרטה. בבירה חיים כ-10 מיליון בני אדם. לפי הערכות, עד 2050 תשקע ג'קרטה כולה תהיה מתחת למים, זאת בשל שאיבת מי תהום אינטנסיבית לצד עליית פני הים בגלל שינוי האקלים.
בנוסף, האוויר ומי התהום מאוד מזוהמים, וג'קרטה גם סובלת מהצפות ומשטפונות לעתים קרובות, שעלויות נזקיהם מוערכות ב-4.5 מיליארד דולר בשנה.
אינדונזיה צועדת בדרכן של מדינות אחרות כמו פקיסטאן, ברזיל ומיאנמר, שגם הן בנו ערים חדשות בשנים האחרונות. את הוועדה שמפקחת על הבנייה מוביל שליט אבו דאבי, השייח' מוחמד בן זאיד, שכבר התמודד עם פרויקטי בנייה שאפתניים בביתו שבאמירויות. בוועדה חברים גם מייסד סופטבנק היפני מסיושי סאן וראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר.
אינדונזיה תממן 19% מהפרויקט, והיתר יגיע משיתופי פעולה בין הממשלה ובין ישויות עסקיות, ומהשקעה ישירה של חברות בבעלות הממשלה ומהמגזר הפרטי.
לפי התוכנית, עד 2024 יעברו לעיר החדשה כ-8,000 עובדי מדינה. וידודו אמר בעבר שהוא מעריך שהארמון הנשיאותי יעבור לעיר החדשה עד סוף כהונתו השנייה ב-2024. המעבר כולו צפוי להסתיים עד 2045.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
