הבנק המרכזי של בריטניה מזהיר: מי שמשקיע בביטקוין עלול לאבד הכל
הבנק הזהיר בדו"ח היציבות הפיננסית החודשי כי הצמיחה המהירה של שוק הקריפטו, עלולה לסכן את יציבותה של המערכת הפיננסית הבריטית ■ סגן נגיד בנק אוף אינגלנד: "אנחנו צריכים להפשיל שרוולים - וליצור מסגרת רגולטורית שתעזור לנו לצמצם סיכונים"

הבנק המרכזי של בריטניה הזהיר היום (שלישי) את המשקיעים בביטקוין כי ערכו של המטבע הדיגיטלי הפופולרי ביותר בעולם עלול לצנוח לאפס.
סגן נגיד בנק אוף אינגלנד, ג'ון קנליף, אמר בראיון ל-BBC כי הבנק צריך להיערך לסיכונים הנובעים מצמיחת שוק הקריפטו, על רקע הפופולריות הגוברת של מטבעות דיגיטליים. "התנודות שלהן יכולות להיות משמעותיות למדי, והערך עלול באופן תיאורטי או מעשי לצנוח לאפס", אמר קנליף.
"לדעתי, העובדה שהמטבע משתלב במערכת הפיננסית היא נקודה לדאגה. תיקון חד במחירים יכול להשפיע על שווקים אחרים - ועל שחקנים מבוססים בשווקים הפיננסים".
"אנחנו עדיין לא שם, אבל נדרש זמן לקבוע כללים ותקנות", הוסיף קנליף. "אנחנו צריכים להפשיל שרוולים כדי שעד שזה יהפוך לסוגיה גדולה יותר, תהיה לנו מסגרת רגולטורית שתעזור לצמצם סיכונים".
שווי שוק מטבעות הקריפטו קפץ פי עשרה מאז ראשית 2020, ומסתכם כעת בכ-2.6 טריליון דולר, או כ-1% משווי הנכסים בשוקי הפיננסים העולמיים. ביטקוין נסחר כעת במחיר של כ-47 אלף דולר, לפי נתוני קוין-מרקט-קאפ, לאחר שנסק לשיא של יותר מ-67 אלף דולר בתחילת נובמבר.
הראיון עם קנליף נערך למחרת פרסום דו"ח היציבות הפיננסית החודשי של בנק אוף אינגלנד, שבו הבנק שב והזהיר כי הצמיחה המהירה של שוק הקריפטו עלולה לסכן את יציבותה של המערכת הפיננסית הבריטית.
לפי הדו"ח שפורסם ביום שני, הקשרים בין שוק הקריפטו למערכת הפיננסית מתהדקים והולכים, ונדרש שיפור במסגרות הרגולטוריות ובחוק. הדו"ח גם המליץ למוסדות פיננסים לנקוט "בגישה זהירה ושקולה" כלפי אימוץ כלשהו של נכסי קריפטו, כל עוד אין רגולציה על התחום.
"ביטקוין לא משמש לתמחור דבר מלבד עצמו"
במקביל, בפוסט שפירסם אתמול עובד של הבנק בבלוג של בנק אוף אינגלנד, נטען כי ביטקוין לא עונה על רבים מהמאפיינים של מטבעות, וקיים חשש כי הוא תנודתי מעצם טבעו. "הבעיה היא שבניגוד לצורות מסורתיות של כסף, ביטקוין אינו משמש לתמחור דבר מלבד עצמו", כתב תומאס בלשאם, מחטיבת יחסי התקשורת של הבנק המרכזי, בפוסט. "לא בונים מטבע על טאוטולוגיה".
בלשאם הוסיף כי המגבלה המובנית על מספר מטבעות ביטקוין שניתן לייצר בכרייה – 21 מיליון – מושכת את המשקיעים. אולם הוא הזהיר כי אותה מגבלה מובנית "עלולה בסופו של דבר להפוך את הביטקוין לחסר ערך".
מספר מטבעות הביטקוין שנמצאים במחזור מגיע כיום לכ-19 מיליון. להערכת בלשאם, מספרם אמנם צפוי להגיע ל-21 מיליון רק בעוד 120 שנים, אולם ככל שיחלוף הזמן, תחזוקת המערכת הפיננסית תהפוך לקשה יותר ויותר. "תורת המשחקים מלמדת אותנו שהמשקיעים באמת צריכים להתכונן לכך שבסופו של דבר הם יאבדו את הכל", סיכם בלשאם.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
