"היואן הדיגיטלי אינו כלי לפיקוח על אזרחי סין"
בכיר לשעבר בבנק המרכזי של סין הגיב ליו"ר הבנק הפדרלי, שאמר כי מטבעות דיגיטליים יאפשרו לממשלה "לראות כל תשלום בזמן אמת" ■ לטענתו, כל הבנקים המרכזיים חייבים להיות חדשניים לאור הדיגיטציה בתחום

"המניע של סין מאחורי פיתוח מטבע דיגיטלי לא קשור לפיקוח על אזרחים" - כך טוען היום (ראשון) יאו צי'אן, בכיר לשעבר בבנק המרכזי הסיני. "סין החלה לפתח את היואן הדיגיטלי כדי למתן את ההשפעה של פלטפורמות תשלומים פרטיות שנהפכו לפופולריות", אמר צ'יאן, מנהל לשעבר של מכון המטבע הדיגיטלי בבנק המרכזי של סין, בכנס של פורום הפיננסים הבינלאומי בבייג'ין.
דבריו של יאו נאמרו בתגובה ליו"ר הבנק הפדרלי ג'רום פאואל, שאמר בחודש שעבר כי מטבעות דיגיטליים כמו זה של סין לא יעבדו בארה"ב, משום שהם יאפשרו לממשלה "לראות כל תשלום שמבוצע באמצעות מטבע זה בזמן אמת".
יאו מסביר: "כל הבנקים המרכזיים חייבים להיות חדשניים לאור הדיגיטציה בתחום. היואן הדיגיטלי צריך להוביל לאיזון בין הגנה על פרטיות המשתמשים לזיהוי פשעים כמו הלבנת כספים, העלמות מס ומימון טרור".
"העלייה של היואן מול הדולר לא תימשך"
שנג סונגצ'נג, מנהל לשעבר של מחלקת סטטיסטיקה וניתוחים בבנק המרכזי של סין, התייחס בראיון לסוכנות החדשות הממלכתית "שינחואה" ליואן הסיני, ואמר כי העלייה של המטבע הסיני מול הדולר האמריקאי לא תימשך זמן רב. לדבריו, העלייה של היואן מרמזת על ספקולציות לטווח קצר.
- העולם משקשק מהיואן הדיגיטלי, אבל הסינים שמשתמשים בו אינם מתרשמים
- לסין יש בעיה קשה עם המטבע שלה: הוא חזק מדי. זה מה שהיא עושה בתגובה
סונגצ'נג הוסיף: "סין צריכה למנוע זרימת כסף למדינה לטווח קצר, דבר שעלול לדחוף את שער החליפין של המטבע הסיני כלפי מעלה, לפגוע ביצוא הסיני ולהשפיע על פעילות עצמאית של שוק הפיננסים הסיני ועל המדיניות המוניטרית".
מדיניות הבנק הפדרלי תשפיע על היואן
העיתון "פייננשל ניוז", שנתמך על ידי הבנק המרכזי של סין, ציין במאמר מערכת כי היואן עשוי ליפול במקרה של מדיניות מוניטרית מהודקת של הבנק הפדרלי, במקרה שהאינפלציה בארה"ב תהיה גבוהה מהציפיות. "זרימת כסף לארה"ב משווקים מתפתחים, דולר חזק והתאוששות גלובלית יציבו סיכונים בפני היצוא הסיני ועשויים להוביל לפיחות ביואן", נכתב במאמר.
הכלכלה הסינית מתאוששת עדיין ממגפת הקורונה וכספים זרים מוזרמים לשוקי המניות והאג"ח שלה. כתוצאה מכך, היואן זינק באחרונה לרמה הגבוהה ביותר לעומת הדולר מאז מאי 2018. המטבע גם עלה מול כל 31 המטבעות החשובים בעולם, למעט שישה מטבעות.
שנג ציין: "השער ימשיך להיקבע על ידי היצע וביקוש בשוק, כמו גם שינויים בשווקים הפיננסיים הגלובליים".
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
