מנכ"ל ביונטק, מפתחת החיסון: המגפה הבאה תהיה גרועה יותר
המטרה של הממשלות ושל יצרניות החיסונים צריכה להיות השגת יכולת ייצור של חיסונים המספיקה לעולם כולו בתוך שלושה חודשים מפיתוח זריקה, אמר אוגור סאהין



שנה לאחר שהוכרזה מגיפת הקורונה, העולם צריך להתכונן למגיפה הבאה. זאת האזהרה של מנכ"ל בינוטק אוגור סאהין, מפתח החיסון של פייזר/ביונטק, אחד הראשונים שקיבלו אישור שימוש.
בעוד הווירוס עדיין מגביל את חיי היומיום מסביב לעולם, לדברי סאהין הקורונה אינה המגיפה החמורה ביותר שתפקוד אותנו. למעשה, מגיפות עתידיות יכולות להיות הרסניות יותר, וכדאי להיות מוכנים, הוא אמר בראיון.
המטרה של הממשלות ושל יצרניות החיסונים צריכה להיות השגת יכולת ייצור של חיסונים המספיקה לעולם כולו, בתוך שלושה חודשים מפיתוח זריקה, אמר סאהין. לאור המצב של הקמפיינים הנוכחיים להתחסנות, כשקבוצות גדולות מהאוכלוסייה הגלובלית עדיין ממתינות לזריקה, זאת מטרה שאפתנית. כדי להגיע ליעד הזה, סאהין מדמיין שותפות פרטית-ציבורית.
"לא היינו מוכנים לייצר מספיק מנות לאוכלוסיית העולם כולו", הוא אמר. "זה חייב להשתנות. עלינו להיות מוכנים לא רק לפתח מהר חיסון, אלא גם לייצר מספיק מנות".
באפריקה עוד לא מחסנים
ביונטק ופייזר צפויות לשלוח את חלק הארי של 400 מיליון מנות לאיחוד האירופי ברבעון השני. לעת עתה, רק 7% מהאירופים קיבלו לפחות מנה אחת - לעומת 19% מהאמריקאים. מרבית מדינות אפריקה לא התחילו אפילו לחסן.
יצרניות חיסונים ייצרו מספיק מנות לעולם כולו בשנה הבאה, חזה סאהין בראיון ל"בלומברג טיוי". לדבריו, לביונטק ופייזר תהיה יכולת לייצר 3 מיליארד מנות ב-2022.
החיסון של פייזר/ביונטק היה הראשון לקבל אישור בארה"ב ובאירופה, וקיבל אישור חירום בדצמבר. המגיפה הפכה את ביונטק, שעד השנה שעברה לא שיווקה שום תרופה, לשם דבר. פייזר חזתה הכנסות של 15 מיליארד דולר השנה, רק מחיסון הקורונה.
ביונטק אמרה כי תמשיך להשקיע חלק מההכנסות בתרופות ניסיוניות. "אנחנו פתוחים לשותפויות, אך איננו מסתמכים עליהן", אמר סאהין והוסיף כי שותפות חדשות צריכות לסייע לחברה לשווק מוצר לשוק מהר יותר, ולהוסיף טכנולוגיה או כישורים חדשים.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?
