קרן העושר של נורווגיה הפסידה 21 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2020
האחזקות הגדולות של הקרן היו במיקרוסופט, אפל, אמזון ואלפבית, ופורטפוליו הטכנולוגיה שלה הניב תשואה של 14.2%

קרן העושר הריבונית של נורווגיה - הקרן מסוג זה הגדולה בעולם - הפסידה 21 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה, לאחר שההתאוששות בשוקי המניות לא הספיקה על מנת לפצות על צניחת השיא שלה בתחילת השנה.
הקרן נפלה ב-3.4%, או 188 מיליארד קרונה (21 מיליארד דולר), במחצית הראשונה של 2020, כך על פי הקרן. "אף שהשווקים התאוששו ברבעון השני, אנחנו עדיין עדים לאי ודאות משמעותית", אמר סגן מנכ"ל הקרן, טרונד גרנד.
הקרן, שהוקמה בשנות ה-90 למטרת השקעה של הכנסות מנפט של נורווגיה בניירות ערך זרים, תצטרך ככל הנראה לפתוח במכירת נכסים היסטורית השנה כדי לעמוד בצורך הממשלה לספק מזומנים כדי לתמרץ את הכלכלה. על פי הקרן, משיכות המזומן הגיע לשיא של 167 מיליארד קרונה, או 19 מיליארד דולר, במחצית הראשונה של השנה.
מניות היו ההשקעה הגרועה ביותר של הקרן בתקופה המדוברת. ההפסד מהמניות הסתכם ב-7% בסך הכל. הקרן החזיקה 70% במניות, כ-3% בנדל"ן והשאר באג"ח.
עם זאת, ברבעון השני הקרן היתה עדה להתאוששות של 18% בפורטפוליו המניות שלה, מה שהוביל לתשואה כוללת של 13.1% - קרוב לשיא של 13.5% שעליו דיווחה ברבעון השלישי של 2009, כשהמניות התאוששו ממשבר הפיננסי.
האחזקות הגדולות של הקרן היו במיקרוסופט, אפל, אמזון ואלפבית, כשפורטפוליו הטכנולוגיה שלה הניב תשואה של 14.2% בששת החודשים הראשונים של 2020. האחזקות הפיננסיות נפלו ב-20.8%, ומניות נפט וגז צנחו ב-33.1%.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
