מכירות הבריכות הפרטיות מזנקות בעקבות מגפת הקורונה
מגפת הקורונה מעודדת את "אפקט הגולם" - אנשים נמנעים מיציאה למקומות הומי אדם מחשש להידבקות ■ לכן צרכנים רבים מעדיפים לרכוש בריכה פרטית לביתם, ובעקבות כך היצרניות מדווחות על מחסור חמור במלאים על רקע הזינוק בהזמנות

תושבי אינדיאנפוליס, המעוניינים בבריכה פרטית, צריכים לחכות שלושה שבועות ברשימת ההמתנה רק לקביעת תור להזמנה לשנה הבאה. יצרניות ומשווקות בריכות פרטיות באירופה ובארה"ב מנסות לעמוד בביקוש הגבוה, כאשר הצרכנים מסתגרים בבתים כדי להימנע ממגפת הקורונה.
חלק מהצרכנים, המתוסכלים מתורי ההזמנות הארוכים ומודאגים מהגל השני של הקורונה, מכינים בעצמם בריכות ממכלי שתייה ממתכת, שמיועדים להשקיית בקר, למרות הסיכונים הבריאותיים הכרוכים בכך.
"אני בתעשייה כבר 35 שנה ומעולם לא ראיתי דבר כזה", אמר תומאס אפל, מנכ"ל יצרנית הבריכות אונלי אלפא מאינדיאנה. אפל אמר כי ההזמנות עבור בריכות מתכת ובריכות עם קירות מורכבים זינקו ב-200% ב-60 יום האחרונים לאחר נפילה במארס ובאפריל. הוא מסר כי הוא מכפיל את התפוקה במפעלו, מעסיק עוד עובדים ומגביר את המשמרות והשעות הנוספות.
"המחסור בחומרים בתעשייה הוא חמור – משאבות, מחממי מים ובריכות חיצוניות (שלא נחפרות באדמה), אזלו מזמן", הוא אמר. הזינוק במכירות הבריכות משקף את השינוי שגרם משבר הבריאות העולמי בהרגלי הצריכה, לטובת עסקים המתרכזים בשירותים ביתיים. המאבק העולמי בקורונה גורם לאנשים להימנע מחופי ים, בריכות ואגמים לטובת שהייה בבית.
באינדיאנפוליס, טיילר הרמון, מנהל המכירות של חברת פולס אוף סאן, אמר כי הטלפון שלו לא מפסיק לצלצל והמכירות עלו ב-43% לעומת 2019. "אני מייחס את זה ב-100% לכך שאנשים נשארים בבית כמו בסגר", הוא אמר והוסיף כי הלקוחות צריכים לחכות שלושה שבועות לתור להזמנת בריכה ל-2021.
"עכשיו כולם מתחרים על מקום להזמנות לשנה הבאה, כי כולם בטוחים שיהיו עוד גלים של מגפת הקורונה", הוא אמר. כ-45% מהחברים באיגוד הבריכות והג'קוזי, צופים כי הכנסותיהם יעלו ב-10% או יותר ב-2020. "אנחנו שומעים מחברים שיש להם הזמנות לסוף 2021 ואפילו לתחילת 2022", אמרה סבינה היקמן, נשיאת האיגוד.
נווה מדבר בבית
מגמה דומה מתרחשת גם בספרד, שידועה בקיץ הלוהט שלה. חברת פלואידרה הספרדית, היצרנית הגדולה בעולם של ציוד לבריכות, הוציאה בתחילה עובדים לחופשה ללא תשלום בציפייה לירידה בביקוש, אך במהרה החזירה את כולם לעבודה והעסיקה עובדים נוספים.
המלאי וכושר הייצור של פלואידרה לבריכות חיצוניות אזל במאי, למרות העסקת העובדים הנוספים. מכירות דגמים אלה, שעולים כ-1,300 יורו, זינקו ב-50% בתחילת יולי לעומת התקופה המקבילה ב-2019.
ואולם נתוני מכירות חטיבת הבריכות הקהילתיות, שמספקת בריכות וציוד ללקוחות כמו מלונות, ירדו ב-11.7% במחצית הראשונה של 2020 בעקבות מגפת הקורונה. "אנשים מעוניינים בבתים גדולים יותר כי הם עובדים מהבית ומעוניינים שהסביבה שלהם תהיה כמו נווה מדבר במקרה של סגר נוסף", אמר ברוס ברוקס, מנכ"ל פלואידרה. "אני חושב שזה ימשיך כך עד שיימצא חיסון והמצב יחזור לקדמותו", הוא אמר. הוא סיכם כי מגמה זו, המכונה "אפקט הגולם" מופיעה בכל העולם המערבי ומאזנת את ההאטה הכלכלית.
מכירות הבריכות של חברת לרוי מרלין בספרד, המשווקת ציוד ביתי, זינקו ביותר מ-200% במחצית הראשונה של 2020 לעומת התקופה המקבילה ב-2019. כעת המלאי אזל בחנויות, כך אמרה מנהלת המוצרים בחברה, אינס איגאה.
ליילה דגאלי, בת 36, מספרת כיצד היא קופצת לבריכה מהמרפסת בביתה ליד ברצלונה, לאחר שהיא והשכנים שלה החליטו להפסיק ללכת לים ולבריכות מחשש להידבקות בקורונה. בגרמניה הביקוש לבריכות בבתים עלה בשנים האחרונות, אך זינק בעקבות המגפה, מסרה דוברת חברת הורנבאך, יצרנית הבריכות הגרמנית.
השאלה הגדולה עבור יצרני הבריכות היא עד מתי תימשך המגמה הזו. קרלס טורסייה, פרופסור לשיווק באוניברסיטת ברצלונה, אמר כי עדיין מוקדם מדי לדעת מפני שלהרגלי צריכה חדשים לוקח כמה שנים להתגבש. לפי טורסייה, "הרגלי הצריכה והתנהגות ישתנו רק אם מגפת הקורונה תימשך כ-10 שנים".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
