הסטריאוטיפים נמחקים: מותגי המזון "הדודה ג'מיימה" ו"הדוד בן" יבוטלו
המותגים נבנו לפני עשרות שנים על בסיס סטריאוטיפים גזעניים וכעת, בעקבות המחאה בארה"ב נגד הגזענות, הודיעו חברות המזון כי הם ישונו

במשך עשורים, חברת קוואקר ידעה כי אחד המותגים המרכזיים שלה, "הדודה ג'מיימה", נבנה על דימוי גזעני. החברה פעלה במשך השנים לתיקון הבעיה הזו וב-1968 שינתה את הפנים המופיעות על לוגו המותג. אבל רק אתמול הודיעה החברה כי היא תשנה לחלוטין את שם המותג ואת מראה אריזות תערובת הפנקייקים וסירופ המייפל.
קוואקר, שנרכשה על ידי פפסיקו ב-2001, הודיעה על המהלך יום אחרי שווידיאו שתיאר את ההיסטוריה של המותג הופץ ברשת החברתית טיקטוק. החברה מסרה כי היא עובדת על קידום שוויון גזעי דרך כמה יוזמות. "השינוי על המארזים יופיע לקראת סוף השנה, ואחריו ישונה שם המותג".
בעקבות קוואקר גם חברות אחרות הודיעו כי הן שוקלות לשנות שמות מותגים. מארס פוד, יצרנית המזון שבין היתר מייצרת את החטיף מארס, הודיעה כי מותג האורז, "הדוד בן", שעל פני האריזה מופיעים פניו של שחור זקן, תפתח את המותג בעקבות המחאה על גזענות ואלימות משטרתית בארה"ב.
"הגענו להבנה כי עכשיו זה הזמן הנכון לפתח את המותג של 'הדוד בן', כולל המותג הוויזואלי", אמרה קרולין שרמן, דוברת מארס. "החברה לא יודעת מה יהיו אופי השינויים או מתי הם יתרחשו. אבל אנחנו בודקים את כל האפשרויות".
קצת לאחר הודעת מארס, הודיעה קונארגה ברנדס, יצרנית באטרוורת' – סירופ לפנקייק, כי החברה החלה לבחון שינוי כולל של האריזה והמותג.
מייסדי המותג הדודה ג'מיימה שכרו שפחה לשעבר כדי שתהיה הפורטרט לדודה ג'מיימה ביריד העולמי בשיקגו ב-1893. בשנות ה-30, לאחר שקוואקר רכשה את המותג, שחקנית לבנה דיבבה דמות של שחורה בסדרה ברדיו. השחקנית לאחר מכן גם שיחקה דמות של שחורה, כשפניה צבועות בשחור, בברודווי. בפרסומת במגזין משנת 1954 נראית דמותה של הדודה ג'מיימה על רקע מטעים ושדות כותנה ואדונים לבנים.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
