הקורונה הולם בענף התעופה העולמי: אובדן הכנסות של 113 מיליארד ד'
תהיה זו הנפילה השנתית החדה מאז המשבר הפיננסי העולמי, לפי יאט"א ■ בתחזית נפרדת, העריכה IHS מרקט כי צריכת הנפט הגלובלית בנפילה הרבעונית החדה מעולם - אפילו יותר מהמשבר הפיננסי

רשות התחבורה האווירית הבינלאומית, יאט"א (IATA), העריכה היום (ה') כי אובדן ההכנסות של חברות התעופה בעולם עקב התפשטות וירוס קורונה צפוי להסתכם ב-63 עד 113 מיליארד דולר השנה כתוצאה מנפילה במספר הנוסעים.
הפעם האחרונה שחברות התעופה בעולם התמודדו עם נפילה בסדר גודל כזה בהכנסות היתה בעת המשבר הפיננסי הגלובלי בשנת 2009, אמר הכלכלן הראשי של יאט"א, בריאן פירס, בעת פרסום התחזית.
התחזית לאובדן הכנסות של 63 מיליארד דולר מבוססת על תרחיש לפיו ההתפרצות לא תחרוג מגבולות המדינות שבהן התגלו מעל 100 נדבקים נכון ליום שני השבוע, וכי ההתאוששות תהיה בצורת V - כלומר חזרה מהירה לשגרה, מסרה יאט"א.
התחזית לאובדן הכנסות של 113 מיליארד דולר מבוססת על תרחיש של התפשטות נרחבת יותר של הנגיף, ותתורגם לנפילה של 19% בהכנסות ממכירות כרטיסי טיסה. התחזית הנמוכה יותר של אובדן הכנסות בסך 63 מיליארד דולר, תתורגם לירידה של 11% במכירות הכרטיסים.
לפני שבועיים, העריכה יאט"א כי אובדן ההכנסות של חברות התעופה בעולם עקב הקורונה יסתכם ב-29.3 מיליארד דולר השנה, אך בתנאי שההתפרצות לא תחרוג משמעותית מגבולות סין.
מוקדם יותר היום דווח על קריסת חברת התעופה הבריטית פלייבי (Flybe), חודשיים בלבד לאחר שחולצה על ידי ממשלת בריטניה, כתוצאה מנפילה בתעבורה האווירית עקב מגפת הקורונה.
פלייבי הייתה אחת מחברות התעופה האזוריות הגדולות באירופה, והטיסה כשמונה מיליון נוסעים בשנה. החברה היתה בבעלות קבוצת חברות, בהן וירג'ין אטלנטיק, סטוברט וסיריוס קפיטל.
פלייבי היא חברת התעופה הראשונה שקורסת בעקבות מגפת הקורונה שפוגעת קשות במגזר התעופה והתיירות. בשבוע שעבר הלאימה ממשלת סין את ענקית התיירות והתעופה HNA, לאחר שמגפת הקורונה פגעה ביכולת החברה לשלם את חובותיה.
תחזית עגומה אפילו יותר במגזר הנפט
תחזית אובדן ההכנסות במגזר התעופה שפירסם היום יאט"א, מצטרפת לתחזית עגומה אפילו יותר ביחס לביקוש הנפט הגלובלי.
ביקוש הנפט העולמי צפוי לצנוח ב-3.8 מיליון חביות ביום ברבעון הראשון של 2020 לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת - הנפילה הרבעונית החדה מעולם, חדה אפילו יותר מזו שנרשמה בעת המשבר הפיננסי הגלובלי ב-2008 - מסרה חברת המחקר IHS מרקיט.
מרבית הנפילה בצריכת הנפט עד כה היתה בסין, עקב "עצירה חסרת תקדים" של הפעילות הכלכלית כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה, ציינה IHS מרקיט, אולם הירידה בביקוש ברבעון הנוכחי תקיף מדינות רבות נוספות.
"זהו זעזוע פתאומי ומיידי בביקוש - ושיעור הנפילה הוא חסר תקדים", אמר סגן נשיא ומנהל מחלקת שוקי נפט ב-IHS מרקיט, ג'ים בורקהרד, בעת פרסום התחזית אתמול (ד').
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט

"כל הגוף מרגיש מחושמל, הכל שורף וכואב": הם רצו לעצור את ההתקרחות. זה הרס להם את החיים

מתוחכמים ומסתוריים: האנשים שהבלעדיות הפכה אותם לעשירים מאוד
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
שני החברים מהתיכון היו על גג העולם. היום הם חייבים 2.8 מיליארד דולר
