היואן ממשיך לרדת: בשפל מאז מארס 2008
אחרי שארה"ב הגדירה את סין כמניפלטורית מטבע לפני כשבועיים, ממשיך המטבע הסיני להיחלש ולאפשר ליצואניות המקומיות להיות תחרותיות יותר בשווקים בינלאומיים

היואן הסיני ירד היום (ה') לשפל של 11 שנה מול הדולר, אף שבנקים סיניים בבעלות המדינה ניסו לתמוך במטבע - גם בשווקים בתוך המדינה וגם מחוץ לסין. סוחרי מט"ח טוענים שהאווירה שברירית - לאור דיווחים שטוענים כי הסכם סחר בין ארה"ב לסין אינו נראה באופק, ולכן צפויים להיכנס לתוקף מכסים נוספים על סחורה סינית ב-1 בספטמבר.
אתמול אמר נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שהוא "הנבחר" לטפל בחוסר האיזון בנושא הסחר מול סין, אף שחוקרים הזהירו כי המכסים שהוא מטיל יפגעו בכלכלת ארה"ב.
"השוק נותן תשומת לב רבה לסכסוך הסחר בין סין לארה"ב, וההשפעה שזה מביא על היואן גדולה בהרבה מגורמים אחרים כמו היסודות הכלכליים", אמר סוחר בבנק סיני בשנחאי.
לפני פתיחת המסחר היום, קבע הבנק המרכזי של סין את שער היואן – שממנו מתנהל המסחר – ברמה של 7.049 יואן לדולר, לעומת שער קודם של 7.0433 יואן לדולר. בהמשך ירד שער היואן ל-7.0862 יואן לדולר - שערו הנמוך ממארס 2008.
שני סוחרים עם ידע בנושא אמרו שבנקים בבעלות המדינה קיבלו דולרים כדי שיוכלו למכור אותם וכך לחזק את היואן. אחד מהם אמר שהם מכרו דולרים בשער של 7.07 יואן כדי למנוע ירידה חדה יותר במטבע המקומי. הסוחר אמר כי הזרמת הנזילות בדולרים לבנקים כדי שיוכלו למכור אותם מתפרשות כמו ניסיונות לקבע את היואן סביב רמתו הנוכחית בעתיד הקרוב.
בשבועות האחרונים מנסות הרשויות בסין לבלום את היחלשות היואן אחרי שב-5 באוגוסט איפשרו לו לחצות רף של 7 יואן לדולר. כעבור כמה שעות הגדירה ארה"ב את סין כמדינה שמפעילה מניפולציות מטבע - מה שטילטל את השווקים בעולם.
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
