פיטר תיל קורא לממשלה לחקור את ההתנהלות "הבוגדנית" של גוגל
לטענת המיליארדר השמרן, הרשויות האמריקאיות צריכות לחקור את ההתנהגות ה"בוגדנית לכאורה" של גוגל - שמנהלת מגעים עם ממשלת סין אבל מסרבת לתת לצבא האמריקאי כלי בינה מלאכותית

פיטר תיל, אחד מהתומכים הבולטים של דונלד טראמפ בעמק הסיליקון ותורם לקמפיין שלו, תקף אתמול את גוגל ואת תעשיית הטכנולוגיה בגלל המיקוד של חברות בשווקים העולמיים תוך כדי זניחת האינטרסים של ארה"ב.
בנאום שנשא בוושינגטון, ציין המיליארדר את העובדה שגוגל הסכימה לנהל יחסים על הממשל הסיני כדי שיאפשר למנוע החיפוש לפעול שוב במדינה, בעוד היא ויתרה על חתימת הסכם מול משרד ההגנה שהיה מעניק לצבא ארה"ב גישה לכלי בינה מלאכותית.
תיל, חבר דירקטוריון בפייסבוק, טען שכלי הבינה המלאכותית שפותחו על ידי דיפ-מיינד, שגם היא חברה בת של אלפבית, ששולטת גם בגוגל, צריכים להיות מוגדרים כסוג של "נשק צבאי". בדברים שאמר בנאום הפתיחה של הוועידה השמרנית הלאומית, טען תיל כי: "ראינו יותר התנהגות לא ישרה בעמק הסיליקון ממה שראינו בקרב מדעני הגרעין בשנות ה-40 של המאה ה-20".
הוא טען גם כי התנהלותה של גוגל היא "בוגדנית לכאורה", ותהה אם בכירים בדיפ-מיינד או בגוגל הם "מושתלים" של סוכנויות מודיעין זרות. "השאלות האלה צריכות להיבדק על ידי ה-FBI ועל ידי ה-CIA. ולא הייתי רוצה שהשאלות האלה יישאלו באופן שאינו עדין בהגזמה".
תיל היה אחד הדוברים הבולטים בכנס שבו משתתפים כמה התומכים הנלהבים ביותר של טראמפ. תיל הצהיר על התמיכה שלו בטראמפ בוועידה של המפלגה הרפובליקאית ב-2016, ותרם לקמפיין שלו 1.25 מיליון דולר תוך כדי שהוא קידם אותו בעמק הסיליקון.
ביום ראשון שיבח תיל גם את מדיניות החוץ של טראמפ, בעיקר בנושא מלחמת הסחר מול סין, שואתה הוא הגדיר "הישג ממשי" של הממשל. תיל טען שמכסים של 25% על סחורה צריכים להיחשב "כרצפה ולא כתקרה", כלומר שניתן יהיה להעלות את המכסים בעתיד באופן ניכר. הוא דיבר גם על הצורך ברפורמות במערכת ההשכלה הגבוהה, וטען שיש לחקור את שיטות מתן ההלוואות לסטודנטים לצורך תשלום שכר לימוד וביטול הקלות המס שמקבלות כמה מהאוניברסיטאות היוקרתיות כמו הרווארד.
תיל לא הביע תמיכה בקריאות כמו זו של הסנאטורית האמריקאית אליזבת וורן, שמתחרה על המועמדות הדמוקרטית לנשיאות 2020, לפירוק ענקיות הטכנולוגיה כמו גוגל ופייסבוק. הוא אמר שההצלחה של וורן בגיוס כספים מעובדי גוגל משמשת ראיה לבעיות בתעשייה. "בעמק הסיליקון חסר קצת מצפון", אמר.
יורם חזוני, פילוסוף ישראלי שעומד בראש קרן אדמונד ברק שמארגנת את הכנס, אמר כי "אנחנו רואים בלאומנות חלק אינטגרלי מעליית השמרנות". לפי חזוני, אף שתוכנית הכנס אינה מתמקדת בטכנולוגיה, הוא צופה שהסיכונים שמציבות פייסבוק וגוגל יהיו נושא משותף לדוברים.
"פייסבוק וגוגל הן דוגמה טובה לדברים שאנחנו מדברים עליהם", אמר חזוני בראיון ביום ראשון. "מדובר ביזמיות מרשימות במיוחד, אבל אתה צריך לשאול את עצמך אם לאמריקאים עדיף כשהן (פייסבוק וגוגל) מחליטות לבדן מה צריך להיות מצונזר".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"
