העלייה במחירי הנפט מגיעה בתזמון מושלם לשוק המכוניות החשמליות
יצרניות המכוניות מתכוננות לשווק מספר שיא של מכוניות חשמליות והיברידיות ב-2019 ■ יו"ר רנו-ניסאן: "ככל שמחירי הנפט עולים - כך אנחנו מקבלים רוח גבית לשוק המכוניות החשמליות"

העלייה האחרונה במחירי הנפט מגיעה בדיוק בזמן הנכון עבור יצרניות המכוניות, המשקיעות מיליארדי דולרים במעבר למכוניות חשמליות. מחירי הנפט עלו בחודש האחרון לרמה הגבוהה ביותר זה ארבע שנים - והצרכנים מתחילים לחשב את העלויות של מכונית עם מנוע בעירה פנימית (מנוע בנזין), לעומת העלויות של מכונית חשמלית.
עבור יצרניות המכוניות, המתכוננות לשווק מספר שיא של מכוניות חשמליות והיברידיות ב-2019, עליית מחירי הנפט עשויה להיות הגורם שיגביר את הביקוש למכוניות חשמליות. "ככל שמחירי הנפט עולים, כך אנחנו מקבלים רוח גבית לשוק המכוניות החשמליות", אמר קרלוס גוהן, יו"ר רנו-ניסאן, בתערוכת המכוניות בפריז אתמול (ד').
ייצור טסלה מודל 3 אמנם משך את רוב תשומת הלב בשוק המכוניות החשמליות, אך במקביל יצרניות מכוניות באסיה, באירופה ובארה"ב מתכננות להשיק דגמים חדשים של מכוניות חשמליות ב-2019, החל בכלי רכב זולים ועד מכוניות יוקרה.
כל ענקיות הרכב הגרמניות מכינות דגמים חדשים. אאודי תתחיל למכור את רכב השטח e-tron בסוף 2018, מרצדס תחל את מכירת ה-EQC מעט אחריה, ב-2019, וב.מ.וו מתכננת להתחיל במכירת מכונית מיני-חשמלית. באסיה, הונדה תחל את מכירת הרכב המשפחתי Clarity, הן בדגם היברידי והן בדגם חשמלי. ניסאן תחל למכור את דגם הניסאן ליף עם סוללה לטווח נסיעה ארוך. בסין, שוק המכוניות הגדול בעולם, יגבירו היצרניות המקומיות כמו BID ו-BAIC את פעילותן.
גם יצרניות מכוניות היוקרה נכנסות למגזר המכוניות החשמליות. אסטון מרטין מתכננת להשיק מכונית ספורט חשמלית שתגיע למהירות של 250 קמ"ש. פורשה תחל במכירת הדגם החשמלי של החברה, Taycan.
שוק המכוניות החשמליות וההיברידיות הוא עדיין חלק קטן מכלל שוק הרכב הגלובלי, אך הוא צומח במהירות מרשימה. ברבעון השני של 2018 נמסרו 411 אלף מכוניות חשמליות – עלייה של 77% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, לפי נתוני בלומברג.
לצרכנים כיום יש אפשרויות רבות יותר לעבור למכוניות חשמליות, והדבר מתחיל להדאיג ענקיות נפט כמו אקסון מובייל ורויאל דאץ' של, שמחזיקות ברשתות של תחנות דלק שמוכרות מיליארדי ליטרים של בנזין וסולר.
באירופה, חברות חשמל ותשתיות משקיעות כסף רב בתחנות טעינה למכוניות חשמליות. אנל האיטלקית, ווטנפאל שפועלת באזור סקנדינביה וסנטריקה הממוקמת בבריטניה - כולן בונות רשתות לטעינת סוללות של מכוניות חשמליות. בנוסף, לסין יש תוכנית שאפתנית לבניית תשתית טעינה כלל ארצית.
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
