תאילנד מצטרפת לחגיגת הקנאביס
המדינה צפויה לאשר מחקרים במריחואנה רפואית על מנת לקחת נתח משוק בשווי של יותר מ-10 מיליארד דולר

תאילנד, שידועה במדיניות הנוקשה שלה נגד סחר בסמים, לומדת מקנדה וממדינות אחרות בעולם - ומעוניינת להוביל את הדרך לגליזציה של מריחואנה רפואית באסיה.
הסיבה לכך היא בעיקר כלכלית. תאילנד, שהייתה בשנות ה-80 אחת מיצואניות הקנאביס הגדולות בעולם, מעוניינת לקצור את הרווחים משוק של השוו של יותר מ-10 מיליארד דולר. רשות התרופות הממשלתית, שנמצאת תחת פיקוחו של משרד הבריאות של תאילנד, מנסה ללחוץ על ממשלת החונטה הצבאית לאשר מחקרים של קנאביס כדי לאפשר את שיווקו למטרות רפואיות.
"לפני 20 שנה, הזנים הטובים ביותר של קנאביס בעולם הגיעו מתאילנד וכעת כשקנדה פיתחה זנים טובים יותר, אנחנו כבר לא יכולים לטעון ששלנו הכי טוב", אמר דוקטור נאפורן צ'ינקלין, מנהל רשות התרופות הממשלתית. "בגלל זה אנחנו חייבים לפתח זן שיתחרה בזנים הקיימים כיום", הוא אמר.
ממשלת תאילנד מעוניינת לאשר ניסוייים בבני אדם בקנאביס, אך במקביל לשמור על הגישה הנוקשה במלחמה בסחר בסמים. משטרת תאילנד מסרה כי במעצר שביצה לאחרונה נתפסו 1,380 ק"ג של מריחואנה וכי חלה עלייה במקרים שבהם היו מעורבים סמים כמו אמפטמינים, מריחואנה, קטמין ומתאמפטמינים. לפי סוכנות הידיעות הממשלתית הממשלה השמידה ביוני 6 טונות של סמים בשווי 13 מיליארד באט (390 מיליון דולר) שנתפסו ב-7,245 מעצרים הקשורים לסחר בסמים.
ממשלת החונטה בתאילנד אישרה במאי לבצע שינויים בחוקי המדינה כדי לאפשר ביצוע מחקרים לשימוש רפואי במריחואנה. האסיפה הלאומית המחוקקת דנה כעת בהצעת החוק והיא צפויה לאשר את המשך חקיקת החוק שתיארך תשעה חודשים. תאילנד תיהפך למדינה הראשונה באסיה שתאשר שימוש במריחואנה רפואית.
שוק המריחואנה העולמי צפוי לגדול ל-23 מיליארד דולר עד 2023, כך לפי חברת המחקר ארקוויו. שווי שוק הקנאביס העולמי הוא כיום 12.9 מיליארד דולר, כאשר ארה"ב מובילה. בעוד ארבע שנים צפויות קליפורניה וקנדה לשלוט ב-41% מהשוק.
לתאילנד יש כמה יתרונות טבעיים בשוק המריחואנה. עלויות הייצור עשויות להיות נמוכות, מה שעשוי למשוך יצרניות מריחואנה זרות למדינה. האקלים הטרופי בתאילנד מוריד את העלויות בגידול מריחואנה עבור תאורה מלאכותית ושמירה על טמפרטורות גבוהות.
אחד המגזרים שצפוי להפסיד מלגליזציה של מריחואנה הן חברות התרופות. הכנסותיהן של ענקיות התרופות פייזר, נוברטיס וגלקסו סמיתיקליין מהשוק התאילנדי הגיעו ל-601 מיליון דולר ב-2015. התרופות הרווחיות ביותר היו משככי כאבים, כך לפי חברת המחקר קרונגסרי. "תאילנד היא לא מדונה שאוהבת להיות חלוצה בתעשייה הרפואית", אמר נאפורן, "אבל אנחנו גם לא נהיה במקום האחרון".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022

"יש בשוק הזה הזדמנות שלא ראינו עשורים"
"עשה את עסקת חייו": כך הצליח אבי זינגר לרכוש את בן אנד ג'ריס במחיר זעום
צמצומים, ביטול מוצרים ופניית פרסה בפיד: הצרות של מטא רק מתחילות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"
