גאווה ו-10 ליש"ט: ג'יין אוסטן על גבי שטר חדש בבריטניה
הבנק המרכזי של בריטניה חשף את העיצוב לשטר החדש, שייכנס למחזור בספטמבר, לרגל יום השנה ה-200 למותה של הסופרת

הבנק המרכזי של בריטניה חשף ביום שלישי את העיצוב הסופי לשטר החדש של 10 ליש"ט, שעליו תמונתה של הסופרת ג'יין אוסטן, לרגל יום השנה ה-200 למותה. השטר החדש של אוסטן יצטרף לשטר חדש של 5 ליש"ט עם דיוקנו של ראש הממשלה לשעבר וינסטון צ'רצ'יל, שהוצג בשנה שעברה.
השטר החדש, שייכנס למחזור בספטמבר, עשוי מחומר פלסטי דק שאמור להחזיק מעמד יותר זמן משטרות הנייר הישנים, ומסוגל לעמוד גם בכביסה. נגיד הבנק המרכזי של בריטניה מארק קרני הראה את עמידותם של השטרות החדשים כשטבל שטר של 5 ליש"ט ברוטב קארי.
זעם התעורר בבריטניה לאחר שהבנק המרכזי הודיע כי דיוקנו של צ'רצ'יל יופיע על השטר של 5 ליש"ט במקום פעילת זכויות האדם אליזבת פריי. אך זמן קצר לאחר מינויו לנגיד ב-2013, הודיע קרני כי אוסטן תחליף את צ'רלס דרווין על גבי שטר ה-10 ליש"ט. היא נהפכת בכך לאישה הרביעית, כולל המלכה אליזבת, שדיוקנה מופיע על שטרות באנגליה, לעומת 14 גברים שתמונותיהם עיטרו את השטרות לאורך ההיסטוריה.
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
