סורוס מגיב לתביעת שטיינמץ: "תרגיל יחסי ציבור נואש שנועד להסיט את תשומת הלב ממנו"
"הטענות בתביעה קלושות ולחלוטין לא נכונות"; בתביעה בסך 10 מיליארד דולר שהגיש בשבוע שעבר שטיינמץ הוא טען כי סורוס רודף אותו מכיוון שהוא מקדם את החיים, העסקים והתרבות של ישראל

המשקיע המיליארדר ג'ורג' סורוס הגיב היום על טענות לפיהן תמך במסע הכפשה שהוביל לשלילת זכויות הכרייה של המיליארדר הישראלי בני שטיינמץ במרבץ עפרות הברזל הגדול בעולם.
סורוס מימן משרדי עורכי דין, ארגונים למען שקיפות, חוקרים ופקידי ממשל במדינה המערב אפריקאית גינאה, במסגרת מאמץ מתואם להבטיח ש-BSGR - זרוע הכרייה בחברת האחזקות של שטיינמץ - תאבד את הזכויות במכרה סימנדו באפריל 2014, נאמר בתביעה שהגישה BSGR ביום שישי בבית משפט פדרלי במנהטן.
חברות הנמצאות בשליטת שטיינמץ טוענות כי מהלכי הקבוצות שמומנו על ידי סורוס הסבו להן נזקים של לפחות 10 מיליארד דולר.
"הטענות בתביעת BSGR קלושות ולחלוטין לא נכונות", אמר דוברו של סורוס בהודעה שנשלחה באי-מייל. "התביעה היא תרגיל יחסי ציבור נואש שנועד להסיט את תשומת הלב מהבעיות המשפטיות הגואות של BSGR במספר רב של אזורי שיפוט".
התביעה רצינית, וכוללת "טענות בדבר מספר רב של הפרות שלטון החוק", אמר דובר של BSGR בתגובה לדברי דוברו של סורוס. "BSGR עושה את הנדרש כדי שהצדדים הללו יתנו את הדין".
בתביעה, טוענת BSGR כי המניע למעשיו של סורוס היה טינה שהוא נוטר לשטיינמץ מאז 1998 הקשורה לעסקים ברוסיה וכן עוינותו כלפי ישראל.
"מבחינת סורוס, הצלחתו של שטיינמץ, כמו גם העובדה שהוא מקדם באופן פעיל ונלהב את החיים, העסקים והתרבות של ישראל, נחשבים למתועבים", נאמר בתביעת BSGR. "סורוס גם ידוע באיבתו הנושנה כלפי מדינת ישראל".
שטיינמץ ו-BSGR איבדו את זכויות הכרייה בסימנדו לאחר שממשלת גינאה מצאה כי הם השיגו את הזכויות בעזרת תשלומי שוחד בהיקף של מיליוני דולרים, ובכלל זה לאשתו של נשיא גינאה לשעבר.
החלטת הממשלה התבססה על דו"חות מפוברקים של חברות שמומנו על ידי סורוס, טענה BSGR בתביעה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
