הניצחון הגדול של חברה קטנה מסין על אפל
יצרנית האייפון הפסידה בקרב משפטי לחברת מוצרי עור קטנה, שרכשה ב-2007 את השימוש להטביע את המילה iPhone על מוצריה
אפל הפסידה בקרב משפטי על הזכות להטביע על מוצרי עור בסין את הסימן המסחרי iPhone, אחרי שבית המשפט בסין פסק נגד ענקית הטכנלוגיה ולטובתה של חברה מקומית. כך לפי דיווחים בתקשורת הסינית.
בית המשפט המחוזי בבייג'ין פסק כי חברת שינטונג טיאנדי (Xintong Tiandi) תוכל להשתמש בשם "iPhone" על מוצרי העור שלה, לפי "ליגל דיילי", העיתון הרשמי של משרד המשפטים בסין.
אפל סירבה להגיב.
ענקית הטכנולוגיה האמריקאית מצאה עצמה נקלעת שוב ושוב לקרבות משפטיים על זכויות קניין רוחני בסין, בה המספר העצום של סימנים מסחריים נמצא לעתים קרובות בשימוש של חברות מקומיות קטנות. אלה ממהרות להחזיק בסימנים מסחריים ידועים מעבר לים שטרם נרשמו בסין, בתקווה לקבל תשלום עבורן בעתיד.
ב-2002 אפל הגישה בקשה בסין לרישום הסימן המסחרי iPhone עבור חומרה ותוכנה של מחשבים, אבל זאת אושרה רק ב-2013.
שינטונג טיאנדי יצרה את הסימן המסחרי למוצרי העור שלה ב-2007, השנה הראשונה שבה האייפון יצא לשוק בעולם. אפל נאבקת על זכויות קניין רוחני עם החברה מאז 2012.
בית המשפט בבייג'ין דחה את הערעור של אפל בנימוק שהחברה האמריקאית לא יכולה להוכיח שמותג "אייפון" היה ידוע בסין לפני 2009, כשהיא החלה למכור לראשונה את המכשיר במדינה.
ב-2012, אפל שילמה 60 מיליון דולר כדי להביא לסיומה של מחלוקת משפטית על הסימן המסחרי iPad בסין, שפגע בחלק מהמכירות והביא לדחייה של השקת האייפד החדש במדינה.
אפל מתמודדת עם תקופה לא פשוטה בסין - השוק השני בגודלו שלה בעולם. בשבוע שעבר הודיע המיליארדר קרל אייקן כי מכר את כל אחזקותיו בחברה ונימק את המהלך בסיכונים למניה בשל ההאטה הכלכלית בסין וחששות בנוגע למידת החופש בפעילות העסקית במדינה.
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
