מהנדסים באפל מאיימים להתפטר אם יחויבו לפתח תוכנה שתפרוץ לאייפון
יותר מעשרה מתכנתים המעורבים בפיתוח מוצרים ואבטחה למובייל אמרו ל"ניו יורק טיימס" כי יתנגדו או יתפטרו אם יחויבו לסייע בפריצה לאייפון של מבצע הפיגוע בסן ברנרדינו
גם אם הבולשת הפדרלית תנצח במאבקה בבית המשפט נגד אפל ותחייב את החברה לפתח תוכנה שתפרוץ את האייפון, היא עלולה להיתקל במכשול אחר – המהנדסים של אפל.
עובדי אפל כבר דנים בדרכי הפעולה שלהם במידה שיקבלו הוראה לסייע לרשויות אכיפת החוק. חלק מהם אומרים שיתנגדו, ואחרים אומרים שהם מעדיפים להתפטר מהעבודה מאשר לפגוע באבטחת התוכנה שכבר פותחה, אמרו יותר מ-12 עובדים של אפל בעבר ובהווה ל"ניו יורק טיימס". בין העובדים שדיברו עם "טיימס" היו מהנדסים של אפל שמעורבים בפיתוח מוצרים ואבטחת מובייל, כמו גם מהנדסי אבטחה ובכירים לשעבר.
ההתנגדות הפוטנציאלית מוסיפה עוד נדבך למאבק בין אפל, החברה הבורסאית הגדולה בעולם, לבין הרשויות בארה"ב בנוגע לגישה למכשיר האייפון של אחד ממבצעי הפיגוע בסן ברנרדינו שבקליפורניה בדצמבר. אפל טוענת כי דרישת הממשל האמריקאי מדכאת את חופש הביטוי בכך שהוא מבקש מהחברה להורות לאנשים לעשות דברים שנחשבים לפוגעניים. "זה נוגד את העקרונות של אפל ויציב סיכון חמור בפני האוטונומיה של אפל ושל מהנדסיה", כתבו עורכי דינה של אפל במסמך לבית המשפט בקליפורניה.
חששותיהם של העובדים מעידים גם על התרבות התאגידית באפל, אשר עדיין רואה את העולם דרך משקפיהם האנטי-ממסדיים של מייסדיה סטיב ג'ובס וסטיב ווזניאק. "זו תרבות עצמאית ומרדנית", אומר ז'אן-לואי גאסה, משקיע הון סיכון שהיה בעבר מנהל באפל. "אם הממשל ינסה לאלץ את המהנדסים האלה להעיד או לפעול, שיהיה לו בהצלחה".
מנכ"ל אפל טים קוק כתב בחודש שעבר ללקוחות כי "אותם המהנדסים שפיתחו את ההצפנה החזקה באייפון כדי להגן על משתמשינו יקבלו, למרבה האירוניה, הוראה להחליש את מנגנוני ההגנה האלה כדי להפוך את המשתמשים שלנו לבטוחים פחות".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האם הראלי בשווקים מסמן את התחתית — או שהגרוע מכל עוד לפנינו?
"פתאום הבנו שיש בעיות עם הקיבוץ": השקיעו 30 מיליון שקל בשכונה חדשה ליד שפיים, אבל אז הכל השתבש

העובדים שהמשכורות שלהם זינקו - ומה אפשר ללמוד מהסכמי השכר בהיי-טק

עשר ערים בעולם שאפשר לחיות בהן בפחות מ-4,000 שקל בחודש – כולל שכר דירה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מטעינים את הטלפון כשהסוללה כמעט גמורה? תשכחו מהלוואה
