מחיר הטלטלה בסין: הרגולטור הראשי על מגזר הפיננסים פורש מתפקידו
הקריסה של בורסת שנחאי ב-45% מאז יוני שעבר הוחמרה בשל צעדים דרקוניים שנקט הממשל, כמו איסור על בעלי מניות גדולים בחברות בורסאיות למכור מניות ומנגנון עצירת מסחר כשמניות נופלות
הרגולטור הראשי של מגזר הפיננסים בסין, שיאו גאנג, יפרוש מתפקידו לאחר חודשים של טלטלה בשוק המניות הסיני, שפגעה באמון בהנהגה הכלכלית של הממשל.
פרישתו של שיאו, מומחה למשפט בעל ניסיון של עשרות שנים במגזר הפיננסים, עשויה לסייע בשיכוך הזעם הציבורי על הקריסה בשוק המניות, אולם אינה מתמודדת עם הבעיות המרכזיות מהם הוא סובל.
שיאו, שמונה לתפקידו במארס 2013, ספג ביקורת בעיקר בשל יישום לא מוצלח בינואר השנה של מנגנון שמאפשר לעצור את המסחר כשמחירים נופלים בשיעור מסוים. המנגנון נועד לסייע לייצב את המניות הסיניות, שעה שהרשויות נסוגו בהדרגה מצעדי חירום, מה שרק החמיר את הטלטלה.
סוכנות הידיעות שינחואה דיווחה ביום שבת כי שיאו יוחלף בליו שיהו, יו"ר בנק החקלאות של בסין ולשעבר סגן נגיד הבנק המרכזי.
מאז סוף 2014, שוקי המניות בשנחאי ושנזן זינקו עד שהגיעו לשיא ביוני שעבר לאחר הצהרות גורמים בממשל כי השווקים צפויים לעלות, אולם אז צנחו בכמה סבבים של פאניקת מכירות ששלחו גלי הדף ברחבי העולם.
גורמים בממשל החמירו את הטלטלה באמצעות צעדים דרקוניים כמו איסור על בעלי מניות גדולים בחברות בורסאיות למכור מניות, והנחיה לקרנות ממשלתיות לקנות. הטלטלה פגעה במיליוני טירוני השקעות סינים שנהרו לשוק המניות כשהוא התקרב לשיאו.
אנליסטים אומרים שהצעדים שנקט הממשל בנוגע למניות, כמו גם הקפאת אמצעים להקלה על הפיקוח על המטבע, ביטאו את המתח בין רצונה של המפלגה הקומוניסטית לבצע רפורמה מוטת שוק חופשי לבין מטרתה המרכזית לשמור על שליטה פוליטית מוחלטת.
כתבות מומלצות

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?
