ברננקי: "יותר בנקאים היו צריכים להיענש על המשבר; אי אפשר להכניס בנק לכלא"
בראיון לרגל יציאת ספרו החדש הודה נגיד הבנק הפדרלי לשעבר כי לא שש לחלץ את וול סטריט – אך עשה זאת בלית ברירה
בנקאי וול סטריט היו צריכים להיענש על המשבר הכלכלי של 2008, כך אומר בן ברננקי, מי שעד לפני שנה וחצי היה נגיד הבנק הפדרלי בארה"ב.
בראיון לעיתון "USA טודיי" אמר ברננקי כי אף שהרשויות בארה"ב התמקדו בחקירה והעמדה לדין של בנקים וחברות, הוא היה מעדיף כי האחריות תוטל על אנשים בודדים. "אי אפשר להכניס בנק לכלא. כל מה שהשתבש או היה לא חוקי נעשה בידי אנשים, ולא חברה מופשטת. צריכה היתה להיות יותר לקיחת אחריות ברמה האינדיווידואלית".
ברננקי התראיין לרגל יציאתו לאור של ספרו "The Courage to Act", בו הוא מספר על החיים בתוך הבנק הפדרלי במהלך המשבר הכלכלי החמור ביותר מאז השפל הגדול. בראיון הוא הגן על ההחלטה לחלץ את הבנקים הגדולים בוול סטריט, ואמר כי הצטער על כך שליהמן ברדרס, שקריסתו סימלה את שיא המשבר, לא חולץ אף הוא. "בהחלט לא ששתי לחלץ את וול סטריט", אמר. "אם לא היינו מונעים את הקריסה של וול סטריט, הכלכלה כולה היתה קורסת".
ברננקי הודה כי טעה כשלא הסביר לאמריקאים מן השורה את החלטותיו של הבנק הפדרלי. לדבריו, הזעם הציבורי על חילוץ הבנקים נבע מחוסר הבנה לגבי פעולות הבנק הפדרלי. "היינו ממוקדם כל כך בניסיון לפתור את הבעיות ולייצב את המערכת, שלא היו לנו זמן או אנרגיה להסביר לציבור מה אנחנו בדיוק עושים ומדוע זה חיוני לבריאותה של הכלכלה".
ברננקי, שהוריד בדצמבר 2008 את הריבית לשפל האפסי שבו היא עדיין נמצאת, לא התבטא בראיון בנוגע להעלאת הריבית הצפויה של הבנק הפדרלי.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
לזה אתם קוראים העלאת שכר? המעסיקים שימשיכו לרעוב לעובדים
פי 150 צ'קים חוזרים: הנורות האדומות שלא נדלקו בגיבוי, ואיך איבד יהונתן כהן את רוב ההשקעה

"אני חיה קצת כמו אזרח ותיק. ויתרתי על חופשות וכסף, אבל אני שמחה יותר"
