המשקיע שזיהה את התחתית במשבר הפיננסי: שוקי המניות יתאוששו לאחר תיקון קצר
המשקיע לאזלו ביריני: "המפולת הנוכחית דומה למשבר 1998 - אז שוק המניות בארה"ב התאושש בתוך שלושה חודשים"
המשקיע לאזלו ביריני, אשר הצליח לזהות את התחתית בשוק המניות בארה"ב בזמן המשבר הפיננסי העולמי, העריך היום כי שוקי המניות יתאוששו לאחר תיקון קצר.
"כאשר הבעיות נמצאות על השולחן, השוק יעשה מה שנדרש כדי להתאים את עצמו ולצאת בסדר בסופו של דבר", אמר ביריני בראיון לערוץ הרדיו של בלומברג. "יתכן שיחלוף זמן מה בטרם נראה את הסוף, ויתכן שהדרך לשם לא תהיה נעימה", הוסיף ביריני, אשר הצליח לזהות את התחתית בשוק המניות בארה"ב בזמן המשבר הפיננסי כאשר המליץ בחודש מארס 2009 ללקוחותיו להיכנס לשוק כאשר מדד S&P 500 בארה"ב נפל לשפל של 12 שנים.
"אם אתה הולך לרופא ואתה יכול להביע באופן רהוט מה המחלה והכאבים שמהם אתה סובל, הסיכויים לכך שתזכה לאבחון ולתרופה טובים למדי", אמר ביריני, המשמש נשיא חברת המחקר וניהול ההשקעות ביריני אסושיאייטס. "עכשיו אנחנו יודעים מה הבעיה, ויש לקוות שהסינים ואחרים יוכלו לבצע כמה התאמות, אשר לא יגרמו לבעיה לחלוף, אלא יובילו לסיום מאוזן יותר".
לדבריו, המפולת הנוכחית דומה למשבר 1998, כאשר משברים פיננסים באסיה ורוסיה גררו נפילה של 19% במדד S&P 500 בארה"ב, אולם המדד התאושש כעבור שלושה חודשים בלבד.
"אין לצפות לתמונת מראה של אותם אירועים, אולם הנקודה שלי היא שלמרות כל הדברים השליליים שקראתי בסוף השבוע, כמעט כל מה שנכתב, נכתב על ידי אנשים שהיו פסימיים מלכתחילה", המשיך ביריני. "זהו תיקון כואב וקצר טווח, אבל כאשר יש מצב שבו השוק מודע היטב לבעיות, לשוק יש יכולת לתקן את עצמו".
"כן, זה קשה, וכן, זה כואב, אבל זה לא חסר תקדים", הוסיף. "זה מסוג הדברים שהשווקים עוברים מפעם לפעם".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
