"החכמים ביותר בדרך כלל פוגעים בתרבות הארגונית בחברה"
מנכ"ל טסקו לשעבר מודה בראיון כי הקושי הגדול ביותר הוא לנהל אנשים אינטליגנטים שכן הם לעיתים חשים כי הם מעל כל היתר ופוגעים בתרבות הארגונית בחברה
אינטילגנציה היא רכיב חשוב אצל העובד מבחינת המעסיק. אך בו זמנית, האנשים המבריקים ביותר יכולים להיות אלה שקשה ביותר לנהל, לפי ראיון שנערך עם מנכ"ל ענקית הקמעונות טסקו לשעבר טרי ליהי. הקושי הוא גדול עוד יותר כאשר אותם האנשים המבריקים רגילים לקבל יחס מיוחד בגלל התפקוד הטוב שלהם.
ליהי מתאר את ההשפעה השלילית שעלולה להיות לאנשים חכמים על הארגון בזמן שהמנהל מנסה ליצור אווירה טובה של שירות ונימוס. "זה מדהים עד כמה נפוץ לראות אנשים לא יכולים לעזור לעצמם - בגלל השאפתנות שלהם או חוסר הביטחון שלהם או כל דבר אחר, והם למעשה מתנהגים באנוכיות ועל כן לוקחים מהארגון, יותר ממה שהם נותנים לו".
"לפעמים האנשים המבריקים ביותר לא מצליחים לסמוך על האנשים סביבם", אומר ליהי. "הם חושבים לעצמם: 'אני ממילא יודע הכי טוב', ואז אנחנו רואים ארגונים בקשיים". לפעמים רואים את האנשים המבריקים הללו, והם לא תמיד עושים זאת בכוונה, אך הם נתפסים ככאלה ששמים עצמם מעל כל היתר או מתקדמים על חשבון אחרים, והקולגות שלהם מרגישים שהם נדחקים לשוליים, דבר שגורם לתרבות ארגונית שאין בה שיתוף פעולה, אין אמון, והיא ממוקדת בפרט, אמר ליהי.
"האתגר עבור המנהלים הוא ליצור סביבת עבודה בה לאנשים יש הרבה במשותף והם מרגישים שהם יכולים לסמוך אחד על השני. ביצועים טובים או אינטיליגנציה הם אינם סיבה ליוצאי דופן, זה לא מיטיב עם אף אחד".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
