בעקבות עסקת BP: רוזנפט הופכת לחברת הנפט הגדולה בעולם
העסקה תתבצע בשני שלבים; עם השלמתה תשלוט רוזנפט, המקורבת לפוטין, בחצי מתפוקת הנפט ברוסיה
חברת רוזנפט תהפוך לחברת הנפט הגדולה בעולם. ענקית הנפט BP הודיעה היום כי הסכימה למכור את הנתח של 50% שבו החזיקה במיזם TNK-BP לרוזנפט, חברת הנפט הממשלתית הרוסית.
העסקה תתבצע בשני שלבים. BP תמכור את הנתח שלה ב-17.1 מיליארד דולר במזומן ונתח של 12.84% ממניות רוזנפט. לאחר מכן, תשתמש BP בסכום של 4.8 מיליארד דולר במזומן כדי לרכוש נתח נוסף של 5.66% ברוזנפט מממשלת רוסיה במחיר של 8 דולרים למניה.
BP תקבל בעסקה 12.3 מיליארד דולר במזומן, ובסיומה של העסקה היא תחזיק בנתח של 19.75% ברוזנפט ותהיה בעלת שני מושבים בדירקטוריון החברה. "TNK-BP היתה השקעה טובה ואנחנו עכשיו מניחים את היסודות החדשים לעבודתנו ברוסיה", אמר יו"ר BP, קרל-הנריק סוונברג.
ההסכם מאפשר ל-BP לסיים את מערכת היחסים הסוערת עם שותפתה במיזם, AAR, ולהדק את הקשרים עם ממשלת רוסיה. TNK-BP היא חברה רווחית מאוד, שאחראית לרבע מכלל התפוקה של BP. אולם, שדות הנפט שלה כבר מתחילים להתרוקן ו-BP מחפשת מקורות חדשים. למנכ"ל רוזנפט, מלבד השליטה במקורות אנרגיה נוספים, קשרים חזקים עם השלטון של פוטין. עם השלמת העסקה היא תשלוט ביותר מחצי תפוקת הנפט ברוסיה, ותשאב יותר נפט וגז מאקסון מוביל, חברת הנפט הגדולה בעולם.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין השיב בהדרגה את השליטה בנכסי האנרגיה לידי הממשלה לאחר שחולקו במרכזים במחיר נמוך לקבוצה קטנה של אנשי עסקים בתקופת ההפרטה של ראשית שנות ה-90. כך, למשל, הולאמה חברת הנפט הפרטית יוקוס, והוכנסה תחת כנפי רוזנפט, ומנכ"ל יוקוס, מיכאיל חודורקובסקי, נשפט ונכלא בתואנה שהעלים מסים.
כתבות מומלצות
האם הראלי בשווקים מסמן את התחתית — או שהגרוע מכל עוד לפנינו?
"פתאום הבנו שיש בעיות עם הקיבוץ": השקיעו 30 מיליון שקל בשכונה חדשה ליד שפיים, אבל אז הכל השתבש

העובדים שהמשכורות שלהם זינקו - ומה אפשר ללמוד מהסכמי השכר בהיי-טק

עשר ערים בעולם שאפשר לחיות בהן בפחות מ-4,000 שקל בחודש – כולל שכר דירה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

מטעינים את הטלפון כשהסוללה כמעט גמורה? תשכחו מהלוואה
