מייסד רשת ההלבשה הגדולה ביפן טדשי ינאי הוא האיש העשיר במדינה; הונו מוערך ב 9.2 מיליארד ד'
הונו של ינאי גדל ב-3.1 מיליארד דולר בשנה החולפת - בזכות הפופולריות של הבגדים הזולים בזמן מיתון
טדשי ינאי, מייסד רשת קמעונות האופנה יוניקלו ביפן הוכתר כאדם העשיר ביפן זו השנה השנייה ברציפות, עם הון המוערך ב-9.2 מיליארד דולר, לפי דירוג שביצע מגזין "פורבס אסיה". ינאי הצליח לא רק לשמור על דירוגו למרות החולשה במגזר הקמעונות היפני, אלא גם להגדיל את הונו ב-3.1 מיליארד דולר בשנה האחרונה.
פאסט ריטיילינג, חברת האחזקות של ינאי, נהנתה ממכירות חזקות במיוחד ביוניקלו, המציעה מגוון בגדים זולים, שהביקוש להם גדל בזמן מיתון. החברה דיווחה על גידול של 57.2% ברווח הנקי שלה ברבעון השלישי, לסך של 34.9 מיליארד ין (384 מיליון דולר), הודות לגידול במכירות מעילים דמויי עור, סוודרים מפליס וקו מוצרי ביגוד תרמי. חנויות יוניקלו ביפן רשמו גידול של 20.8% בהכנסותיהן ברבעון השלישי. מניות החברה עלו ב-36% בשנה האחרונה.
אימפריית יוניקלו של ינאי כוללת 790 סניפים ביפן ו-120 סניפים נוספים מחוצה לה, בשווקים בהם היא מתחרה ברשתות הענק דוגמת זארה, H&M וגאפ. ינאי מתכוון להגדיל את מספר סניפי החברה בארה"ב, באירופה בהודו ובסין. "תוך עשור בכוונתנו להגיע למצב בו הכנסותינו מחוץ ליפן יהיו גדולות פי 4 לעומת הכנסותינו ביפן", אמר לעיתונאים בעת ביקור בניו יורק, לאחר שזכה בפרס "קמעונאי השנה". כיום מהווים סניפי החברה ביפן המקור ל-80% מהכנסותיה.
לפי מגזין "פורבס", עליית הין ב-2009 תרמה לעשירי המדינה - 40 האנשים העשירים ביפאן נהנו מעלייה של 25% בהונם, לסך של 87 מיליארד דולר. 4 המדורגים ראשונים אחראים ליותר מ-60% מהעלייה.
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
