שאול שני נהפך לשיחת היום בברזיל: "הוא תיכנן מההתחלה למכור את החברה במחיר גבוה"
מנכ"ל חברת ייעוץ ברזילאית: "בנקאים ומנהלי השקעות מרוצים מאוד מהעסקה הזו"
עסקת הענק של שאול שני, מייסד GVT הברזילאית, מעוררת הדים רבים בשוק ההון של המדינה הדרום אמריקאית. העסקה תפסה כותרות בעיתונות הכלכלית בסוף השבוע ונהפכה לשיחת היום בין בנקאים, מנהלי השקעות ואנליסטים בתחום הטלקום.
העסקה מעוררת אופטימיות בשוק ההון הברזילאי, מדינה שעומדת בפני השקעות רבות בתחום התשתיות, גם בזכות אירוח משחקי האולימפיאדה ב‑2016. האולימפיאדה צפויה למשוך לברזיל השקעות רבות גם בתחום התקשורת ובעיקר בתחום הפס הרחב באינטרנט, שבו עוסקת GVT. בתחום זה עוד יש פוטנציאל רב לשיפור מבחינת התשתיות הקיימות במדינה.
"בנקאים ומנהלי השקעות מרוצים מאוד מהעסקה הזו. כולם מקווים שהעסקה תהיה בסיס טוב לחברות בינלאומיות גדולות להמשיך ולהשקיע בברזיל", אומר אדוארדו פובה, מנכ"ל חברות הייעוץ טלקו הפועלת במגזר הטלקום בברזיל. לדברי פובה, העסקה תגרום לכך שהתחרות בתחום הפס הרחב תעבור מרמת המדינות בתוך ברזיל לרמה הכלל ארצית.
בשוק ההון הברזילאי הופתעו מהמחיר הגבוה שהציע ווינדי על מניות GVT. "זה היה מחיר הרבה יותר גבוה מאשר ההצעה הראשונית של ווינדי והרבה יותר גבוה מאשר מה שאני סימנתי כמחיר הוגן", כתב אנליסט הטלקום הבכיר אלכס פרדלס, בסקירה מיוחדת שפירסם.
כעת מנסים להעריך בשוק ההון הברזילאי מה יהיו מהלכיה של חברת טלפוניקה, המתחרה הגדולה של ווינדי הצרפתית ברכישת GVT. "לדעתי, בסופו של תהליך הם ישתלטו על החברה באופן מוחלט", מעריך פובה, "יכול להיות שבהתחלה הם יתחילו כשותפים עם ווינדי, אבל הם ירצו שליטה מלאה כי פעילות GVT מאוד מתאימה להם מבחינת אינטגרציה עם הפעילות בתחום הטלפון הנייד".
שני, המנצח הגדול של העסקה, זוכה להערכה רבה בתעשיית הטלקום הברזילאית. "היתה לפניו חברה תקשורת קנדית שהחזיקה ברישיון והיא לא הצליחה", אומר פובה. "החברה ששני ייסד נחשבת כאן לחברה מאוד מוצלחת, עם שירותים באיכות גבוהה. שני בנה תוכנית עסקית טובה, גדל בצורה עקבית, ועכשיו הוא קוטף את הפירות. מההתחלה התוכנית שלו היתה למכור את החברה במחיר גבוה".
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
