התמוטטות מחירי החלב פוגעת ברווחי חוואים ומעוררת מחאה בארה"ב ואירופה
חוואים בארה"ב שופכים את תוצרתם כמחאה; באירופה הפגינו 1,000 חוואים מול מטה האיחוד האירופי
התמוטטות מחירי החלב בארה"ב פגעה ברווחי החוואים בארה"ב, והובילה רבים מהם לצאת מעסקי החלב, לשחוט את עדריהם או לשפוך את תוצרתם על הארץ במחאה. אבל תשעה חודשים לאחר שמחירי החלב החלו לרדת בחוות בארה"ב, הצרכנים לא מרגישים את ההשפעה המלאה במכולות.
המשבר הכלכלי העולמי הביא לירידה בביקוש למוצרי חלב ברחבי העולם. בשל כך, נפלו המחירים, בעיקר המחירים הסיטונאיים. מחיר החלב הסיטונאי היה נמוך באפריל ב-35% לעומת רמת השיא שנרשמה בקיץ האחרון. בחורף היו המחירים נמוכים אפילו ב-45%.
ובעוד הצרכנים מאושרים מהירידה במחירים - החוואים מתקשים להתמודד עם המציאות החדשה. מרביתם מסרבים להקטין את העדר - או בצורה גסה יותר: למכור חלק מהפרות שלהם לתעשיית הבשר - מכיוון שהם צופים התאוששות בביקוש למוצרי החלב, ובניית עדר היא משימה רבת שנים.
התמוטטות מחירי החלב אינה מוגבלת לארה"ב בלבד. אתמול הפגינו למעלה ב-1,000 חוואים אירופאים מחוץ למטה האיחוד האירופי בבריסל, כנגד הירידה במחירי החלב. החוואים בצרפת סגרו את מפעלי עיבוד החלב. החוואים טענו כי הם נאלצו למכור חלב מתחת למחיר עלויות הייצור, בעקבות צניחה של 50% במחירים במהלך השנה האחרונה.
האיחוד האירופי בוחן בימים אלה צעדים לתמיכה בחוואים ולעידוד שוק החלב. ביום שני נפגשו שרי החקלאות של מדינות האיחוד כדי להחליט על דרכים לתמיכה בחוואים.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
