הפסד רבעוני ראשון לבנק וואקוביה מאז 2001; יגייס 7 מיליארד דולר באמצעות הנפקת מניות ואג"ח
וואקוביה רשם הפסד של 350 מיליון דולר ברבעון הראשון
וואקוביה (סימול WB), הבנק הרביעי בגודלו בארה"ב, דיווח היום על הפסד בלתי צפוי ברבעון הראשון של 2008, בעקבות חשיפתו לשוק משכנתאות הסאבפריים האמריקאי. בתגובה להפסד הרבעוני - הראשון של הבנק מאז 2001 - הודיע וואקוביה על קיצוץ הדיווידנד למשקיעים ועל גיוס של 7 מיליארד דולר באמצעות הנפקת מניות ואג"ח להמרה.
בעקבות ההפסד, הודיע וואקוביה על קיצוץ הדיווידנד למשקיעים ל-37.5 סנט למניה ועל גיוס הון בסך 7 מיליארד דולר באמצעות הנפקת מניות ואג"ח להמרה. לפני חודשיים בלבד גייס וואקוביה 3.5 מיליארד דולר באמצעות הנפקת מניות בכורה. הבנק הכחיש מספר פעמים כי הוא צפוי לקצץ את תשלומי הדיווידנד.
"אני מאד מאוכזב. ההחלטה הכואבת ביותר הייתה להפחית את הדיווידנד, משום שהדבר פוגע בבעלי המניות שלנו", אמר מנכ"ל וואקוביה, קנדי תומפסון ועוד הוסיף כי "עם זאת, אנו מאמינים כי בטווח הארוך, התועלת שתצמח לבעלי המניות מחיזוק המאזן שלנו נגד אי-היציבות המתמשכת בשוקי הדיור וההון תעלה על חסרונותיה של הפחתת הדיווידנד". בנוסף אמר תומפסון בעת גיוס ההון הקודם כי הבנק נמצא במצב טוב ב-2008.
וואקוביה נכנס עמוק לתחום המשכנתאות בשנת 2006, בשיאה של בועת הדיור האמריקאית, עם רכישתו של בנק גולדן ווסט פייננשל תמורת כ-25 מיליארד דולר. הפעילות של גולדן ווסט התמקדה בקליפורניה, אחת המדינות ששוקי הדיור שלהן נפגעו בצורה החריפה ביותר בארה"ב. שווי השוק של וואקוביה נחתך ב-50% מאז רכש את גולדן ווסט פייננשל, בעקבות המשבר המחריף בשוקי הדיור והמשכנתאות.
חלק גדול מהמשכנתאות של גולדן ווסט התבססו על ריבית משתנה, המאפשרת ללקוחות לקבוע כמה לשלם מדי חודש, אך הריבית שטרם שולמה מתווספת למשכנתא ומגדילה את הסכום הכולל. עם זאת, גולדן ווסט היה ידוע כבנק שאינו מעניק הלוואות בקלות, ולכן העריך וואקוביה כי הוא מסוגל להתמודד עם המשבר בשוק הדיור.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
