גירעון של 27% בתוכניות הפנסיה של מדינות ארה"ב
היקף החבויות של התוכניות ב-30 השנים הקרובות מוערך ב-2.73 טריליון דולר, לפי מרכז פיו
הגירעון של תוכניות הפנסיה של עובדי מדינות ארה"ב - אשר היקף החבויות שלהן מוערך ב-2.73 טריליון דולר ל-30 השנים הבאות - מתקרב ל-27%, לפי דו"ח שפירסם היום מכון המחקר פיו (Pew Center).
"למעשה מדובר במצב שבו מדינות מתחייבות להעביר תשלומים מחר מבלי שיקצו לכך את הכסף היום", אמר מנהלת מרכז פיו, סוזן אורן, בראיון לבלומברג. "לזכותן ייאמר כי הן הפרישו די כסף כדי לכסות כ-85% מתשלומי הפנסיה הצפויים", נכתב בדו"ח של מרכז פיו, "אולם הן הקצו מעט מאוד כסף לכיסוי הטבות לא פנסיוניות". חמש המדינות הגדולות בארה"ב - קליפורניה, טקסס, ניו יורק, פלורידה ואילינוי - לא הקצו כסף לכיסוי הטבות לא פנסיוניות עתידיות, נאמר בדו"ח.
מספר בני ה-65 ומעלה בארה"ב צפוי לצמוח ב-80% בין השנים 2010 ל-2030, קבע הדו"ח, על בסיס נתוני תוכנית הביטוח הלאומי של ארה"ב. עד שנת 2030 יגיע מספרם של בני ה-65 ומעלה בארה"ב לכ-71 מיליון, או אחד מכל חמישה בני אדם.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"

"קנינו ב-1.8 מיליון שקל, היום הדירה שווה 4.4 מיליון": עוד הגרלה יוצאת לדרך. מה הסיכוי לזכות?

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022
