איך למכור פרחים, בסגנון יו טיוב
חברות הקמעונות האינטרנטיות מציעות לגולשים להעלות סרטונים תוצרת בית הקשורים למוצרים. הערך הבידורי ברור, ההשפעה על המכירות אינה ידועה
מאת בוב טדסקי
זה היה רק עניין של זמן. הקמעונאיות המקוונות החלו לתפוס טרמפ על שיגעון יו-טיוב, והן מציעות פלטפורמות וידאו להדגמות מוצר, ביקורות, הודעות סנטימנטליות וכל מיני דברים מוזרים למדי.
בנקודה זו אין הרבה ספק שהסרטונים, באתרים כמו ,bledtec.com, buy.com
1-800-flowers ורבים אחרים הם בעלי ערך בידורי. השאלה אם יסייעו להגדיל את תעבורת הקונים והמכירות בטווח הארוך, עם זאת, נותרת פתוחה.
החברה הכריזה על שירות "וידאו ולנטיין" שלה ביום שני. המשתמשים נכנסים לאתר ומעלים תמונות, כותבים הודעות ובוחרים בקטעים מוסיקליים וגרפיקה. האתר מחבר ביחד את המרכיבים לסרטון של 60 שניות, אשר אמנם אינו וידיאו של ממש, אבל יש בו מספיק תנועה וצליל כדי להתקרב לחוויית הווידיאו.
האתר מאפשר למשתמשים לשלוח כרטיסי ברכה לחג האהבה בחינם, ולאחר שהם נבדקים על ידי העובדים, למנוע פרסום תוכן פוגעני, הם מתפרסמים באתר כך שגם אחרים יכולים להתרשם ולפרסם חוות דעת עליהם.
המשתמשים יוכלו לשלב קובצי וידיאו מלאים בחודשים הבאים, אמר מקאן, אשר נדבק בקדחת הווידיאו לאחר שיחה שניהל בשנה שעברה עם צ'אד הרלי, מייסד יו-טיוב. בינתיים, האתר מסתמך על יו-טיוב שתשדר קליפים אחרים של לקוחותיו באמצעות מיזם Reconnections שלו.
במיזם זה מבקשת 800-1 flowers- מהמשתמשים לצלם את עצמם מדברים על מצבים שבהם מתנה שקיבלו דרך האתר גרמה לאיחוד מחדש בחייהם.
סרטוני "המלצות", שבהם מופיעים לוגו החברה וקישורים, משודרים ביו-טיוב, אולם הקישורים לסרטונים מופיעים גם ב-flowers -800- 1מקאן אמר כי יציג את הקליפים הפופולריים ביותר בפרסומות טלוויזיה, והחל להדריך עובדים בטכניקות הפקת וידיאו כדי לסייע ללקוחות לשפר כמה מהסרטונים המבטיחים ביותר.
"האירוניה היא שאנחנו משתמשים בטכנולוגיה כדי להיות הרבה יותר אישיים כלפי לקוחותינו, ולשחזר את מערכת היחסים שהיתה לי לפני 30 שנה, כאשר הכרתי את כל הלקוחות שנכנסו לחנות שלי בשדירה הראשונה בניו יורק", אמר מקאן.
העסק נמצא במגמת עלייה. בשלהי החודש האחרון הכריזה החברה על הכנסות שיא של 330 מיליון דולר ברבעון האחרון, עלייה של כמעט 19% משנה קודם לכן. המניה זינקה ביותר מ-10% בינואר ליותר מ-7 דולרים, לאחר שצנחה לפחות מ-4.5 דולרים באוגוסט.
אתרים אחרים, כמו קמעונאית הגולף והטניס גולפסמית.קום, משתמשים בסרטונים של הגולשים לצורך ביקורות. לדברי מתיו קורי, סגן נשיא לשיווק, גולפסמית תאפשר בקרוב למשתמשים להעלות סרטונים הדנים במוצרים המוצעים למכירה באתר.
קורי אמר כי אין משהו יותר טוב מווידיאו להדגים את היתרונות של מוצרים חדשים, כמו מחבטי גולף עם ראשים גדולים יותר מתמיד.
עבור חברה אחת, לפחות, סרטונים של המשתמשים הובילו לשגשוג בר מדידה בעסק. בלנדטק (Blendtec), יצרנית ומוכרת של בלנדרים, החלה לפרסם בשנה שעברה סרטונים של מנכ"ל החברה, טום דיקסון, המערבל חפצים אקראיים, כולל עץ, גולות וה-iPod שלו. החברה פרסמה את הסרטונים באתר שלה, WillItBlend.com, וגם ביו-טיוב, וקידמה אותם בבלוגים ופורומים.
הסרטון עם הגולות זינק בטבלאות הפופולריות במדור הבידור ביו-טיוב, ומאז, לדברי מנהל השיווק של בלנדטק, ג'ורג' רייט, 30 הסרטונים של החברה נצפו יותר מ-11 מיליון פעמים.
עם זאת, ההצלחה המדהימה של מהלך שיווקי זו היתה בעלת תוצאות לוואי מטרידות. המשתמשים פירסמו ביו-טיוב סרטוני "ערבול קיצוני" משלהם, 600 במספר. "רואים כל מיני דברים", אמר רייט. "אנחנו לא תומכים בערבול בעלי חיים".
כתבות מומלצות

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

"פעם, בקיץ עוד אפשר היה למצוא טיסה ליוון ב–150 דולר. היום, זה כבר 450"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"יש מיליונרים מכל העולם שהוקסמו מהשכונה, רוצים כאן נכס - ולא מעניין אותם המחיר"
